Henry Onyekuru'nun alternatifi Bruma..

Galatasaray'ın sezon başında Everton'dan kiraladığı Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru gösterdiği performansla şampiyonluk yolunda önemli bir rol oynarken, genç oyuncunun kiralık sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Teknik direktör Fatih Terim'in bir sezon daha kiralık olarak takımda tutmak istediği Henry Onyekuru için Everton kulübünün planı ise satmak üzerine..

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın şampiyonu Galatasaray, yeni sezon için şimdiden harekete geçti. Bu sezon başında 800bin Euro kiralama bedeliyle Everton'dan kiralanan 21 yaşındaki kanat oyuncusu Henry Onyekuru ligin son haftalarında oynanılan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında attığı gollerle takımının şampiyonluğunda başrolde yer alırken, Galatasaray adına sezonun en golcü ismi olmayı başardı. Çalışma izni olmadığı için iki sezondur Onyekuru'yu kiralayan Everton kulübü, genç oyuncunun milli takımda yeterli sayıda forma giyememesi üzerine yeni sezonda da çalışma izni sıkıntısı yaşayacak gibi görünüyor. Sezon boyunca Onyekuru'yu yakından takip eden İngiliz ekibi ise, bir çok kulübün dikkatini çeken 21 yaşındaki kanat oyuncusunu sezon sonunda bonservisiyle satmayı düşünüyor. 

Galatasaray'da bu sezon yıldızı parlayan Onyekuru için 25 milyon Euro bonservis bedeli belirleyen Everton, sezon sonunda geri dönecek olan Nijeryalı oyuncu için gelecek teklifleri değerlendirecek. Sezon sonunda yıldız isimler Franck Ribery ve Arjen Robben'e veda eden Alman devi Bayern Münih'in sezon boyunca genç oyuncuyu takip ettiği ve sezon sonunda Everton'un kapısını çalacağı iddia ediliyor. Teknik direktör Fatih Terim'in bir sezon daha kiralanmasını istediği Onyekuru'yu bu şartlarda takımda tutmanın çok zor olduğunu düşünen Galatasaray yönetimi ise doğacak boşluğu iki isimle doldurmayı planlıyor. 

RYAN BABEL'İN ARDINDAN BRUMA'YI KİRALAYACAKLAR
Premier Lig'e veda etmesi nedeniyle Fulham kulübünden ayrılan ve sezon sonunda bonservissiz olarak istediği takıma imza atma hakkına sahip olan 32 yaşındaki Hollandalı kanat oyuncusu Ryan Babel ile görüşen Galatasaray, tecrübeli oyuncu ile her konuda anlaşma sağladı. Tecrübeli oyuncunun geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelerek son detayları görüştüğü ve detaylı bir sağlık kontrollerinin ardından da kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalayarak, milli takıma katılmak üzere Hollanda'ya döndüğü iddia ediliyor.

Galatasaray'da kanat rotasyonuna yapılacak tek hamle Ryan Babel ile sınırlı kalmayacak. Bu sezon RedBull Leipzig'de istediği şansları bulamayan ve kulübeye mahkum olan Portekizli genç oyuncu Bruma için Galatasaray yönetimi devreye giriyor. Leipzig'de istediği süreleri alamayan 24 yaşındaki oyuncu yeniden teknik direktör Fatih Terim ile çalışmak istiyor. Portekiz milli takımına zaman zaman davet edilen ancak düzenli olarak forma giymediği için Euro 2020'de şansının bir hayli zor olduğunu bilen Bruma, sezon sonunda milli takımda olmak için Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor. Şampiyonlar Ligi faktörüyle birlikte yeniden dönmeye hazır olan Portekizli oyuncu için Galatasaray yönetimi önümüzdeki günlerde Alman ekibine kiralama teklifi yapacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0