İmparator'dan sezona damga vuran hamleler!

Galatasaray ile bu sezon Türkiye Kupası ve Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak teknik direktörlük kariyerinin 19. kupasına ulaşan Fatih Terim, hiç kuşkusuz bu sezon elde edilen şampiyonluklarda başrol oynadı. Yeniliğe açık olan ve 65 yaşında olmasına rağmen sürekli kendisini geliştirmeye özen gösteren İmparator'un sezonu çifte şampiyonlukla kapattığı zafer yürüyüşünde sezona damgasını vuran 5 kritik hareket vardı. 

1) İtalyanca ve İngilizce konuşuyor
2000'de Fiorentina'ya gittiğinde İtalyanca ile tanışan Fatih Terim, 50 yaşından sonra ikinci yabancı dil olarak İngilizce'yi öğrendi. Fernando Muslera ve Yuto Nagatomo ile İtalyanca anlaşan Terim, diğer yabancılarla İngilizce konuştu ve şampiyonluk kutlamasında Galatasaray Televizyonu'nun kapısını kıracak kadar oyunculara kendisini sevdirdi.

2) Devre arası Alberto Bartali'yi getirdi
Scott Piri ile EURO 2008'de mucizeler yaratan İmparator, devre arasında radikal bir kararla İtalya'dan kondisyoner getirdi. Alberto Bartali'nin ikinci yarıya hazırladığı sarı-kırmızılı takım, geriye düştüğü maçları lehine çevirdi, uzatmada attığı gollerle çifte şampiyonluğa yürüdü.

3) Ara transferde kadrosunu yeniledi.
Sezon başında Bafetimbi Gomis'in satılması sonrasında 5 ay forvetsiz kalan Fatih Terim, ara transferde risk alıp takımın yarısını değiştirdi. Serdar Aziz, Maicon, Ozan Kabak üçlüsüyle yollarını ayıran Galatasaray savunma hattına Luyindama, Marcao, Semih Kaya ve Emre Taşdemir takviyelerini yaptı. Bununla da yetinmeyen Cimbom, takımın ilk yarıdaki hücum gücünü oluşturan Garry Rodrigues'i gönderip, Eren Derdiyok'u da kadro dışı bırakırken Kostas Mitroglou ve Mbaye Diagne'yi renklerine bağladı.

4) Şampiyonluk sloganını buldu
Geçtiğimiz sezon ''Nerede kalmıştık?'' mesajıyla görevi devralan kurt hoca, bu kez ise ''Kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray'' diyerek camiayı çifte şampiyonluğa kenetledi.

5) İnandı ve inandırdı
Ligin 24. haftasında Erzurum'da berabere kalan Galatasaray, lider Başakşehir'in 8 puan gerisine düştü. Şampiyonluğa inancını kaybetmeyen Fatih Terim, ''8 puan fark da kapanır 18 puan fark da kapanır'' diyerek pes etmedi ve kendi şansını kendisi yarattı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0