Fatih Terim: Kendinize gelin, şampiyon olarak dönün!

Başakşehir karşısında devreyi 1-0 geride kapatan ve maç içerisinde şampiyonluğu rakibine kaptıran Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim soyunma odasında kendisine has tarzıyla oyuncularını motive etti. 

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Medipol Başakşehir karşısında devreye 1-0 geride giren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kendine has tarzıyla soyunma odasında takımı ayağa kaldırdı. Sezonun final maçında Başakşehir’e karşı 45 dakika bittiğinde soyunma odasına 1-0 geride giren ve büyük bir şok içinde olan Galatasaray takımı, içeride kendine geldi ve ikinci yarıda maçı kopardı. İlk yarı sona erdiğinde Galatasaray tribünlerinin tezahüratlarına dahi duyarsız kalıp üzgün şekilde içeri giren futbolcuları, Fatih Terim’in yaptığı 5 dakikalık konuşma kendine getirdi.

Bajic’in attığı golle 1-0 geride olan Galatasaraylı oyuncuların suratlarındaki ifadeyi gören Fatih Terim, soyunma odasında hemen ipleri eline aldı. Tecrübeli teknik adam, 1-0’lık skor nedeniyle adeta yıkılan futbolcularına soyunma odasına girer girmez "Bütün sezon bunun için oynadık. 1 yıl boyunca şampiyon olmak için emek harcadık. Şimdi o şampiyonluğa, kupaya 45 dakika uzaktasınız. Tüm emekleriniz boşa mı gitsin? Bu skorla tüm sezonun emeği boşa gidecek. Tarih her zaman şampiyonları hatırlar. Bu tarihe geçmek istiyorsanız savaşacaksınız, kazanacaksınız ve geriden gelip bu maçı alıp şampiyon olacaksınız. Ben size inanıyorum. Taraftar size inanıyor. Tribünde bugün 50bin kişi var. Biz ne zor maçları çevirdik. Taraftarımız önünde bu maçı mı çeviremeyeceğiz? İnanın, kendinize gelin, toparlanın ve bu maçı kazanıp gelin. Buraya, soyunma odasına şampiyon olarak dönün.” sözleriyle seslendi.

Terim bu motivasyon ve özgüven aşılayan konuşmasının ardından taktiksel olarak bir kaç değişiklik yaparak oyuncularına sahada neler yapmaları gerektiğini anlattı. Ryan Donk - Selçuk İnan değişikliği ile devreye başlayan Galatasaray, ikinci yarının başından itibaren oyunu tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yıkarken 4 gol atıp 2'sinin geçerli sayıldığı karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0