İmparator'un şampiyonluk taktiği belli oldu!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, hafta sonu oynanacak olan Medipol Başakşehir maçının taktik formasyonunun belirlenmesi için kurmaylarıyla toplantılarına başladı. Florya'da takımını kampa alacak olan İmparator, şampiyonluk için tüm detayları tek tek inceliyor. Ligin final maçı olarak görülen karşılaşma için Fatih Terim derbideki gibi bir sürpriz yapabilir! 

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; Kupa finalinin ardından tüm konsantrasyonunu ligdeki finale çeviren Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim de şampiyonluk maçının taktiğini kafasında belirledi. Önceki gün Sivas’ta oynanılan kupa finalinde Akhisar Belediye’yi 3-1 yenerek şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray, zorlu maça moralli ancak bir nebze yorgun çıkacak. Kupa finalinde kadrosunda ufak bir rotasyon yapan İmparator, hafta sonu oynanacak olan Başakşehir maçında da bu rotasyonun faydasını görmeyi umuyor.

İki hafta önce oynanılan Beşiktaş maçına kadar ön liberoda Ryan Donk veya Fernando’ya görev verip orta alanda Badou Ndiaye ile Younes Belhanda’yı görevlendiren deneyimli teknik adam, 2 hafta önce karşılaştıkları ezeli rakibine karşı Badou Ndiaye'yi tribüne gönderirken, ilk 11'de sahaya Ryan Donk, Fernando ve Younes Belhanda'yı sürmüştü. Bu üç ismin performansından fazlasıyla memnun kalan Terim, derbide alınan 2-0'lık skordan sonra rakibini saf dışı ederken, bu maçta da aynı kurguyla Başakşehir karşısında şampiyonluğa yürümenin planlarını yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Rize deplasmanında ise cezası nedeniyle forma giyemeyen Younes Belhanda’nın yokluğunda orta alanda Badou Ndiaye, Fernando ve Ryan Donk’u sahaya süren İmparator, yıldız oyuncusunun cezasını tamamlamasının ardından yeniden Ndiaye'yi kızağa çekmeye karar verdi. Geçen sene Başakşehir maçında orta alanda Ryan Donk ve Fernando ile fizik üstünlüğünü eline alarak maç içerisinde de oyun üstünlüğünü kabul ettiren deneyimli teknik adam aynı senaryoyu Beşiktaş maçında da uygulamış ve sonuç almıştı. Galatasaray'da son dakika bir aksilik olmaması halinde Başakşehir karşılaşmasında Beşiktaş maçındaki ilk onbirin görev yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0