Mbaye Diagne krallığını ilan edecek!

Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mbaye Diagne, sezonun tamamlanmasının ardından resmi olarak Gol Kralı olmak için sabırsızlanıyor. Kasımpaşa'dan devre arasında transfer edilen Senegalli oyuncu attığı 30 golle kariyerinin en golcü sezonunu geçirirken, en yakın takipçisiyle arasında 14 gollük fark bulunuyor! 

EN YAKIN TAKİPÇİSİYLE 14 FARK VAR
Sezona Kasımpaşa’da başlayan ve devre arasında Galatasaray’a transfer olan 27 yaşındaki futbolcu, bu sezon iki takım forması altında çıktığı 29 lig maçında 30 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi. Ligin ilk yarısını geçirdiği Kasımpaşa’da görev aldığı 17 maçta 20 kez fileleri sarsan Mbaye Diagne, ikinci yarıda Galatasaray formasını giydiği 12 müsabakada 10 kez skor üretti. Kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Diagne, son haftasına girilen ligde en yakın takipçileri Beşiktaşlı Burak Yılmaz, Aytemiz Alanyasporlu Papiss Cisse ve Çaykur Rizesporlu Vedat Muric’in 14 gol önünde bulunuyor.

30 ATTI, REKOR KIRDI
Süper Lig'de bu sezon 30 gole imza atan Mbaye Diagne bu gollerin 12'sini penaltıdan kaydetti. Kasımpaşa ve Galatasaray'da altışar kez penaltıdan gol atma sevinci yaşayan Senegalli yıldız skorer performansıyla Süper Lig'de ayrıca rekor kırdı. Mbaye Diagne sezon genelinde attığı 30 golle "bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu" ünvanının yeni sahibi oldu. Diagne, geçen sezon Galatasaray formasıyla 29 kez gol sevinci yaşayan Bafetimbi Gomis'i geride bırakırken, Galatasaray adına da üstüste iki sezonda bu rekoru kıran kulüp olma başarısını yakaladı.

KULÜP TARİHİNİN 17. GOL KRALI
Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'a devre arasında transfer olan ve şampiyonluk yolunda attığı 10 golle takımına katkı sağlayan Mbaye Diagne ayrıca kulüp tarihine de adını yazdırdı. Senegalli yıldız oyuncu Gol Krallığı yarışı önde bitirmesi halinde, Galatasaray forması altında gol krallığına ulaşan 17. oyuncu olarak kulüp tarihinde yer alacak. 

Süper Lig'de en fazla gol kralı çıkartan Galatasaray'da daha önce Metin Oktay 6 kez, Hakan Şükür 3 kez, Tanju Çolak 2 kez olmak üzere Tarık Hodzic, Milan Baros, Burak Yılmaz, Arif Erdem ve Bafetimbi Gomis gibi isimler birer kez krallık tacını giydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0