Riva'dan ilk satış payı geldi; 72 milyon TL

Uzun yıllar Galatasaray'ın geleceği olarak adlandırılan ve bir önceki başkan Dursun Özbek tarafından önce arsa satışı, ardından da kar payıyla ihale edilerek kulübe gelir kazandırması amaçlanan Riva projesinde ilk etap çalışmaları başlarken, ön satıştan da kulübün kasasına önemli bir gelir girmek üzere..

Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihalede, Galatasaray'a ait olan Riva arazisindeki konut projesinin yapımını üstlenen ve Düşler Vadisi Riva adındaki projenin startını Eylül aynda veren Yılmaz İnşaat ilk etap çalışmalarının ardından %30 oranında satış gerçekleştirdi. Toplamda 2.8 milyar TL gelir beklenen projenin 6 yılda tamamlanması beklenirken, toplamda 1.500 villa olarak planlanan projenin ilk etabı 509 villadan oluşuyor.

Sibel Atik imzalı Ekonomist'te yayınlanan habere göre; 509 villanın %30 gibi bir oranda satışı gerçekleşirken, bu satışlardan Galatasaray kulübünün kasasına anlaşma gereğince 72 milyon TL girecek. Yıl sonuna kadar ilk etabını tamamını satmayı planlayan Yılmaz İnşaat bu satıştan 1.2 milyar TL'yi kasasına koyarken, kulübün payı da 240 milyon TL'e çıkacak. Proje tamamlandığında ise hedeflenen 2.8 milyar TL'e ulaşıldığında Galatasaray Spor Kulübü yapılan protokol kapsamında 760 milyon TL gibi önemli bir gelirin sahibi olacak.

Yılmaz İnşaat yönetim kurulu başkanı Hakan Yılmaz, ihale sürecinden bugüne projenin üzerinde hassas çalışmalar yaptıklarını ve bölgenin doğal karakterine de bağlı kalmaya dikkat ettiklerini belirtirken "Riva projemizin esas noktası ekolojik olmasıdır. 1.157 dönüm alanın içerisinde 70 dönüm park, 207 dönüm özel ormanımız olacak." ifadelerini kullandı. Hakan Yılmaz ayrıca mevcut olarak global bir kriz olduğunu ancak inşaat sektöründe yaşanan zorlu sürece rağmen uzun vadeli bir plan yaptıklarının altını çizerken, birkaç yıl içerisinde inşaat sektöründe piyasanın normalleşeceğine inandığını belirtti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0