STSL | Sezonun son düzlüğü..

Süper Lig’de şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray, ligin 32. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında öne geçmesine karşın ikinci yarıda geriye düşen ve bu süre içerisinde de Emre Akbaba’yı da ağır bir sakatlığa kurban veren Fatih Terim’in öğrencileri, maçın son anlarında galibiyete uzanmasını bildi.

Sezonun son düzlüğüne girilirken Galatasaray geçen hafta aldığı liderliği devam ettirmek için Rize deplasmanındaydı. Younes Belhanda'nın yokluğu dışında Galatasaray ilk 11'inde eksik yoktu. Fatih Terim, Belhanda yerine Ndiaye'yi başlattı. Galatasaray'ın orta sahası Donk, Fernando, Ndiaye şeklindeydi. Bu orta sahayla Galatasaray merkezde sağlam kalacak Rize'nin kaybettiği toplarda hızlı şekilde 3.bölgeye geçebilirdi ama topa sahip olma oyununda çok büyük sorunlara yol açardı. Geçen sene de Galatasaray Donk-Fernando orta sahasına dönmüştü yine üretkenlik sorunları yaşayacağı belliydi lakin Fatih Terim bu üretkenlik sorununu bekleri çok etkin kullanarak çözmüştü. Dün de yine benzer bir şey izleyeceğimizi bekliyorduk lakin Galatasaray'ın bekleri tanınamayacak halde. 2-3 haftadır Linnes'in hak ettiği formayı bir türlü almamasının sebebini halen anlaşılabilmiş değil. Linnes, sol bek için de sağ bek için de ilk tahtaya yazılacak isim. Dünkü maçta Galatasaray kalesinde 2 gol gördü. İkisinde de beklerin hatası vardı. Özellikle Mariano, hücumdaki etkisizliğini düşününce oyunda kalmasının hiçbir mantığı kalmıyor zaten kendisi de iyi bir savunmacı değil. Nagatomo ise sezon başından beri doğru düzgün tek bir performansı yok. Martin Linnes veya Emre Taşdemir’in zaman içerisinde çok daha iyi performansları vardı.

Galatasaray maça geride bekleyerek topu Rize'ye bırakarak başladı. Rakibini 2.bölgede karşılayıp Rize'nin orta sahasının kaybettiği topları hızlı kullanarak gol bulma gibi bir planı vardı. Daha maçın başında bu plan işledi. Hızlı hücumda, sezonun yarısında Sinan Gümüş'e tercih edilen muhtemelen Galatasaray şampiyon olursa sezonun oyuncusu olacak olan Sofiane Feghouli, zorlu deplasmanda mükemmel bir gol atarak öne geçirdi. Galatasaray için buradan sonra işlerin daha kolay olması beklenirdi. Skoru almıştı yani üretkenliğe ihtiyacı yoktu. Sadece savunmada doğru pozisyon almak ve 2.bölgede sağlam kalmak yeterli olacaktı ama Galatasaray özellikle 2.bölgede Donk, Fernando, Ndiaye gibi çok fazla defansif oyuncuya rağmen ezildi çünkü savunma hattı çok geriye yaslandı. Donk yine her zamanki gibi stoperlerin arasına fazlaca saklanıp orta sahanın direncini kırdı ve Rize her dakika daha fazla yüklendi. İlk yarının sonunda Diagne farkı ikiye çıkartma şansını 2 kez yakaladı ama değerlendiremedi. Pozisyonların dönüşünde ise Vedat Muriqi Mariano'nun izlediği pozisyonda skora eşitlik getirdi.

İkinci yarıya Galatasaray daha fazla topa sahip olarak başladı. Sahadaki kadro itibariyle buradan sonrası Galatasaray için epey zor olacaktı. Sezon başından beri olduğu gibi yine bir kenar ortasına veyahut bireysel performansa bakacaktı. Keza öyle de oldu. Galatasaray'ın pozisyon üretemediği dakikalarda Fatih Terim ilk önce Emre Akbaba-Donk değişikliği yaptı. Çok kısa bir süre sonra Emre çok talihsiz şekilde sakatlanınca bu kez haftalardır forma yüzü görmeyen Muğdat oyuna girdi. Galatasaray'ın kadrosu yetersiz ancak haftalardır oynamayan, Galatasaray seviyesinden uzak bir oyuncunun oyuna girmesindeki amaç sadece çift forvete döndürmekten başka manası yoktu. Galatasaray ne zaman sıkışsa çift forvet oynama hastalığı yeniden ortaya çıktı. Emre Akbaba'nın ağır sakatlığı sonrası sahadaki oyuncular doğal olarak sarsıldı. Galatasaray golü yiyene kadar kendine de gelemedi. Golün ardından Sinan Gümüş hamlesi geldi Muğdat değişikliğine göre daha kabul edilebilir bir değişiklikti. Galatasaray 10 kişi rakibinden yine Mariano'nun hatasıyla geriye düşünce uyanma çağrısı oldu. Önce tartışmalı pozisyonda penaltıdan Diagne golü attı ve beraberliği yakaladı. Ardından Diagne nasıl 30 gol attığını anlatan bir gol attı. Diagne Kasımpaşa'da farkı ceza sahası içinde yaratıyordu. Feghouli adeta ilk yarıdaki Trezeguet'i hatırlattı Diagne'ye. Diagne'de boyuna ve fiziğine göre Awaziem'den oldukça kolay şekilde kurtuldu ve golü attı. Galatasaray golden sonra fırsat vermedi ve maç bu şekilde sonuçlandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0