Süper Lig: Kapanış!

Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, sezonun son haftasında açılış mücadelesinde Sivas deplasmanında sahne alacak. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma 24 Mayıs Cuma günü saat 21:00'de başlarken, mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek. Teknik direktörümüz Fatih Terim ve yardımcısı Ümit Davala'nın cezası nedeniyle takımın başında yer alamazken, sakatlığı sebebiyle Emre Akbaba da mücadelede forma giyemeyecek. Karşılaşma öncesi iki takım hakkındaki bilgiler, istatistikler şu şekilde..

SÜPER LİG: ŞAMPİYON GALATASARAY
Geçtiğimiz hafta evinde oynadığı Medipol Başakşehir karşılaşmasını 2-1 kazanarak ligde üstüste ikinci kez, toplamda 22. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligin kapanış maçında tabir-i caizse formalite maçında Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. Süper Lig'de geride kalan 33 haftada 20 galibiyet - 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederek 69 puan toplayan Galatasaray, en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'in önünde şampiyonluğunu ilan ederken, takımımız bu maçlarda attığı 69 gole karşılık kalesinde 32 gol gördü.

SÜPER LİG: İKİNCİ YARIDA NAMAĞLUP
Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligin aktif olarak en uzun süre yenilmezlik serisinin de sahibi konumunda bulunuyor. Süper Lig'de son olarak 14. hafta karşılaşmasında 2 Aralık 2018 tarihinde deplasmanda oynadığı Beşiktaş derbisinde sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Takip eden süreçte ligde oynadığı 19 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Fatih Terim'in öğrencileri, bu karşılaşmalardan 13 galibiyet - 6 beraberlik elde ederek şampiyonluk yolunda önemli bir seriye imza attı. Galatasaray bu karşılaşmalarda rakip filelere 46 gol bırakırken kalesinde de 16 gol gördü.

SÜPER LİG: İÇ SAHADA 2 SEZONDUR KAYBETMİYOR
Süper Lig'de iç sahada oynadığı son 36 resmi karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, an itibariyle ligin en uzun serisini elinde bulundururken kulüp tarihinde de en uzun yenilmezlik serisini sürdürüyor. Oynadığı karşılaşmalarda 31 galibiyet - 5 beraberlik elde eden Fatih Terim'in öğrencileri, geçen sezon iç sahada 17'de 16 galibiyet gibi çılgın bir istatistik yakalamıştı. Ali Sami Yen Stadı'nda bu sezon oynadığı 17 lig karşılaşmasında 13 galibiyet - 4 beraberlik elde eden Galatasaray, iç sahadaki lig maçlarnda rakip filelere attığı 47 golle ligin açık ara en iyi iç saha performansına sahip takımı olurken, kalesinde gördüğü 12 golle iç sahada ligin en iyi savunma takımı performanslarından birisine imza attı. Terim'in öğrencileri ayrıca iç sahada oynadığı son 29 lig maçında rakip fileleri havalandırma başarısıyla da önemli bir istatistiğin sahibi oldu.

SÜPER LİG: EN İYİ İKİNCİ DEPLASMAN PERFORMANSI
Şampiyon Galatasaray, ligde iç sahada oynadığı maçlarda 2 sezondur mağlubiyet yüzü görmezken son zamanlarda "fobi" olarak adlandırılan dış saha maçlarında da ligin en iyi ikinci performansına sahip durumda bulunuyor. Süper Lig'de geride kalan 9 deplasman maçında yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray bu alanda ligdeki en uzun yenilmezlik serisinin de sahibi oldu. Fatih Terim'in öğrencileri, bu sezon deplasmanda oynadığı 16 lig karşılaşmasında 7 galibiyet - 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederek 26 puan toplarken, rakip kaleye attığı 22 gole karşın kalesinde 20 gol gördü. Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda geride bıraktığı rakibi Medipol Başakşehir ise, ligde bu sezon 17 dış saha maçında 32 puan toplayarak deplasmanda performansı sıralamasında zirvede yer aldı.

SÜPER LİG: LİGDE KALMAYI GARANTİLEDİ
Sivasspor bu sezon ligde oynadığı 33 karşılaşmada 9 galibiyet - 11 beraberlik ve 13 mağlubiyetle topladığı 38 puan sonunda 14. sırada bulunurken, son hafta öncesinde ligde kalmayı garantiledi. Oynadığı maçlarda 45 gol atan Sivas, kalesinde 51 gol gördü. Ligde oynadığı son 8 karşılaşmada galibiyet alamayan Sivasspor bu karşılaşmalardan 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. İç sahada bu sezon oynadığı 16 lig karşılaşmasında 24 puan toplayarak bu alanda ligin en iyi 8. takımı olan Sivasspor, bu karşılaşmalarda attığı 20 gole karşın kalesinde 15 gol gördü.

2019 yılında ligde 16 maça çıkan Sivasspor bu karşılaşmalarda 3 galibiyet - 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrılarak pek iyi bir yıl geçirmedi. 2019 yılında oynanılan karşılaşmalar dikkate alındığında 14. sırada bulunan Hakan Keleş'in öğrencileri, rakip filelere bıraktığı 21 gole karşın kalesinde de 28 gol gördü.

Sivasspor adına bu sezonun en etkili ismi ligde 31 maçta forma giyen ve 7 gol - 7 asistlik katkı sağlayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Emre Kılınç olurken, genç oyuncu sakatlığı sebebiyle Galatasaray karşısında forma giyemeyecek. Sivasspor'un en golcü ismi ise 25 maçta 9 gol atan 35 yaşındaki tecrübeli forvet oyuncusu Arouna Koné oldu. Fildişili tecrübeli forveti, ligin devre arasında Medipol Başakşehir'e transfer olan 8 gollü Robinho takip ediyor.

KAFA KAFAYA: SİVAS VS GALATASARAY
Süper Lig'in şampiyonu apoletiyle Sivas'ta sahaya çıkacak olan Galatasaray, rakibiyle oynadığı son 7 lig maçında sadece bir mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 5 galibiyet - 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, geçen sezon deplasmanda oynanılan karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Sivas deplasmanında çıktığı son maçı kaybeden Galatasaray, lig tarihinde rakibine dış sahada üst üste iki kez yenilmedi. Sivasspor ile oynadığı son 18 lig maçında ağları havalandırmayı başaran takımımız maç başına 2.3 gol ortalamasına sahip olurken, en son 2009 yılında oynanılan karşılaşmada ağları havalandıramamıştı.

DEPLASMAN YILDIZI: SOFIANE FEGHOULI
Şampiyon Galatasaray'da sezonun en dikkat çeken ismi hiç kuşkusuz Sofiane Feghouli oldu. Ligin ilk yarısında teknik heyetle sıkıntı yaşayan ve rotasyonun bir parçası olan Feghouli, ligin ikinci yarısına adeta damgasını vurdu. Cezayirli yıldız oyuncu ligin ikinci yarısında tüm maçlara ilk 11'de çıktı ve büyük çoğunluğunda da 90 dakika sahada kaldı. Süper Lig'de ikinci yarıda 16 maçta görev yapan Feghouli, büyük çoğunluğu deplasman maçları olmak üzere 8 gol - 6 asistlik performansıyla takımını şampiyonluğa taşıdı. Türkiye Kupası'nda oynadığı 5 maçta 3 gol - 1 asist yapan Feghouli, yarı final ve final maçlarında attığı gollerle şampiyonlukta pay sahibi oldu. Cezayirli yıldız oyuncu bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 40 maçta 13 gol - 7 asist gibi önemli bir istatistiğin de sahibi oldu.

Sofiane Feghouli bu sezon tüm kulvarlarda 20 gole direkt etki ederken, bu gollerin 11'i (8 gol - 3 asist) dış sahadaydı. Feghouli ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde Sivas'ta oynanılan kupa finalinde 88. dakikada takımımızı öne geçiren golü kaydeden isimdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0