Terim derbide adeta satranç oynadı..

Hafta sonu oynanılan Beşiktaş maçında sürpriz bir şekilde Senegalli oyuncusu Badou Ndiaye'yi tribüne gönderen teknik direktör Fatih Terim, zorlu mücadeleye Ryan Donk - Fernando ikilisiyle başladı. Maç boyunca tabir-i caizse saha içi hamleleriyle satranç oynayan deneyimli teknik adam, maç içerisinde aldığı skor sonrasında oyun planında da değişiklik yaptı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’ın evinde Beşiktaş’a karşı elde ettiği 2-0’lık galibiyette baş rolü orta sahalar oynadı. Teknik direktörler Fatih Terim ve Şenol Güneş, planlarını orta sahadaki başarıya göre kurguladı, kazanan Terim’in takımı oldu. Galatasaray teknik direktörü Terim, maç boyunca orta sahada birçok kurgu uyguladı ve hepsinden de sonuç almayı başardı. Beşiktaş’ın derbiye Necip, Dorukhan ve Atiba’dan kurduğu defansif üçlüsüne karşı Terim dakika dakika hamleler yaptı ve sahaya sürdüğü Fernando-Donk-Belhanda üçlüsüyle amacına ulaştı. 1 gol 1 asistle yıldızlaşan Fernando da maçın adamı olarak kürsüye çıktı. 

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in derbide kurguladığı orta saha planı şu şekildeydi;
1-44. dakikalar: Galatasaray’da Donk, klasik 6 numara olarak maça başladı. Fernando ve Belhanda 8 numarada durup, çift yönlü orta saha rolünü aldı. 44. dakikada gelen gole kadar orta saha dinamik bir görüntüdeydi. 44’te hızlı kullanılan taçta önce Belhanda dokundu daha sonra Fernando kale önünde Onyekuru’ya asist yaptı.

44-54. dakikalar: 1-0’ı bulan sarı-kırmızılılarda Fernando-Donk ikilisi 6 numarayı aldı. Çift ön libero gibi bir görüntüyle Beşiktaş’ın olası baskı hamlesinin bertaraf edilmesi amaçlandı. Nitekim yine taçtan hızlı başlayan Aslan’da Donk başlattı, Fernando ileriye iyi fırlayıp, golünü attı.

54-80. dakikalar: Skor üstünlüğünü alan ancak temkini elden bırakmayan Fatih Terim, Donk’u yine 6 numarada sabit tuttu, Fernando’yu 8 numaraya kaydırıp, çift taraflı rolü verdi. Olası rakip savunma boşlukları için de Belhanda 10 numara oldu.

80-90. dakikalar: Son dakikalarda Donk’un çıkmasıyla Fernando 6 numaraya kaydı. Selçuk, 8 numara rolünü devam ettirip, Belhanda 10 numarada kalmaya ve atak aramaya devam etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0