Henry Onyekuru yakın takipte..

Galatasaray'ın sezon başında Everton'dan kiraladığı 21 yaşındaki Nijeryalı hücum oyuncusu Henry Onyekuru son haftalarda yükselen performansıyla dikkat çekerken, gelecek sezon için Galatasaraylı yetkilileri de harekete geçirdi. Teknik direktör Fatih Terim'in şartlar oluşması halinde takımda kalmasını istediği oyuncu için yöneticiler önümüzdeki günlerde Everton ile görüşmeye hazırlanırken, Nijeryalı oyuncunun çalışma izni durumu da yakından takip edilecek.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig’de bitime 3 hafta kala Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle liderliğe yükselen Galatasaray, genç oyuncusu Henry Onyekuru’nun gol attığı maçlarda puan kazanmaya devam ediyor. Sezon başında İngiltere’nin Everton ekibinden kiralanan 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon Sarı-Kırmızılı takımın gol yollarındaki en önemli ismi oldu. Galatasaray bu sezon Henry Onyekuru’nun gol attığı 9 resmi müsabakanın 8’ini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

İÇERİDE DIŞARIDA FARK ETMEDİ
Ligde sezonun ilk yarısındaki Göztepe ve Alanyaspor maçlarında birer, Kayserispor ve Sivasspor müsabakalarında da ikişer kez ağları havalandıran Henry Onyekuru, ligin ikinci devresindeki Ankaragücü karşılaşmasında 3, Antalyaspor mücadelesinde 2, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde de birer gol attı. 21 yaşındaki Nijeryalı ayrıca kupada yarı final rövanşındaki Yeni Malatyaspor müsabakasında da 2 kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Onyekuru'nun bu sezon gol atıp, Galatasaray’ın galip gelemediği tek müsabaka ligde deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalınan karşılaşma oldu.

Henry Onyekuru aynı zamanda Galatasaray’ın devre arasında gelen Mbaye Diagne haricinde en skorer futbolcusu konumunda bulunuyor. Nijeryalı futbolcu, bu sezon forma giydiği resmi maçlarda 15 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi. Henry Onyekuru’yu takım arkadaşları Sofiane Feghouli ile devre arasında kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok attığı 10’ar golle takip ediyor. Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı Senegalli oyuncu Mbaye Diagne oynadığı resmi maçlarda toplamda 8 gol atarak bu sıralamada 3.sırada yer alıyor.

TERİM KALMASINI İSTİYOR
Everton’dan sezon başında 1 sezonluğuna kiralanan ve sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmayan Henry Onyekuru, lig bitiminde İngiltere’ye dönecek. Genç futbolcu, Ada’da çalışma izni alamadığı için kiralık gönderilmişti. İzin talebi bir kez daha reddedilirse, Onyekuru’nun tekrar kiralanması gündemde. Galatasaray süreci yakından takip ediyor. Özellikle teknik patron Fatih Terim, Nijeryalı futbolcunun mutlaka takımda kalmasını istiyor. Yöneticilerin önümüzdeki günlerde İngiltere’ye temsilci gönderip nabız yoklayacağı da gelen haberler arasında.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0