"Yaz dostum.." göndermesi!

Süper Lig'de hafta sonu şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da karşılaşmanın bitmesinin ardından şampiyonluk anonsu yapılırken, Barış Manço'nun seslendirdiği "Yaz Dostum" şarkısı hep bir ağızdan söylenmişti. Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarların büyük bir coşkuyla söylediği şarkının sebebi ise kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Başakşehir'i mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da stad hoparlörlerinden çalan "Yaz Dostum" şarkısının sebebi ortaya çıktı. Herkes sürpriz bu şampiyonluk şarkısının, sebebini merak ediyordu. "Yaz dostum"la 22. şampiyonluğun kayıtlara geçilmesi mi kast ediliyordu. Yoksa başka bir anlamı var mıydı? Yaptığımız araştırmada, şarkının bambaşka bir nedenle çalındığı ortaya çıktı. Kayıtlara geçen 22. şampiyonluk üzerinden Galatasaray camiası ve Fatih Terim, iki eski küskün yıldız Burak Yılmaz ve Arda Turan’a mesaj gönderiyordu.

RAKİP OLARAK DÖNDÜLER
2016 Avrupa Şampiyonası'nda teknik direktör Fatih Terim ile yaşadıkları problemler nedeniyle milli takımdan uzaklaştırılan Burak Yılmaz ve Arda Turan, bir süre davet edilmedikleri milli takıma Kosova maçıyla yeniden dönmüştü. "İçime sinen bir karar değil ancak.." diyerek durumu açıklayan Terim'in bu tercihi neden yaptığı uzun süre konuşulmuştu. İkili aynı dönem Barış Manço'nun şarkısını birlikte söyleyerek de, teknik direktörü Fatih Terim'e mesaj verdiği iddia ediliyordu. Hatta basında "Arda Turan ve Burak Yılmaz düet yaptı, Barış Manço’nun Yaz Dostum şarkısıyla Terim’e mesaj yolladı." şeklinde haberler yer almış, ikili tarafından bu haberlere hiç bir cevap verilmemişti. Fatih Terim pek alışık olmadığımız şekilde 2017 yılının devre arasına bir maç kala Galatasaray’ın başına geçti. Arda Turan ise geçen sezon Başakşehir’e geldi, Burak Yılmaz da bu sezonun ikinci yarısından itibaren Beşiktaş forması giymeye başladı.

GÜNÜN ANLAMINA UYGUN!
Başakşehir’i mağlup eden Galatasaray şampiyonluğa ulaşırken dolayısıyla bu takımın formasını giyen Arda Turan da mağlup edilmiş oldu. Aynı şekilde Burak Yılmaz, bir hafta önce kaybettikleri derbi sonrasında şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın gerisinde kalmıştı. ‘Yaz Dostum’ şarkısını çalmanın ve bu iki oyuncuya mesaj vermenin tam sırasıydı. Bu yüzden 22. şampiyonlukta stat hoparlörlerinden bu şarkı çalındı. Günün anlam ve önemine uygun olarak çalınan şarkının bir anlamda da 3 yıl önce yaşananların rövanşı olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0