Yvon Belien yeni sezonda Galatasaray'da!

Yeni sezonda kadrosunda yapılanmaya giden Galatasaray HDI Sigorta kadın voleybol takımı orta oyuncu pozisyonunda kadrosuna önemli bir takviye gerçekleştirdi. Daha önce ligimizde Bursa BŞB ve Beşiktaş formaları giyen tecrübeli oyuncu Yvon Belien yeni sezonda Galatasaray HDI Sigorta'nın başarısı için mücadele edecek.

28 Aralık 1993 - Budel doğumlu olan Yvon Belien voleybola doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan VC Ledub takımında başlarken profesyonelliğe de burada adım attı. 15 yaşında A takıma çıktığı Hollanda temsilcisinden 2009 yılında ayrılan Yvon devam eden süreçte sırasıyla Summa Peelpush, Imato VC, Aachen, Schweriner, Nordmeccanica Piacenza, Liu Jo Nordmeccanica Modena, Bursa BŞB ve Beşiktaş takımlarında forma giydi. Kariyerindeki ilk yurt dışı deneyimini 2013 yılında Alman ekibi Aachen'e giderek gerçekleştiren genç oyuncu, 2015 yılında İtalya'da başlayan macerasını 2017 yılından beri de Türkiye'de sürdürüyor.

2012 yılından beri Hollanda milli takımının formasını giyen ve bugüne kadar 230 maça çıkan Yvon Belien, daha önce 2015 ve 2017 yıllarında Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya; 2016 yılında Olimpiyatlar'da ve 2018 yılında Dünya Şampiyonası'nda dördüncü olan takımın önemli bir parçasıydı. 

Bu sezon Beşiktaş formasıyla play-off çeyrek finalinde Galatasaray'a karşı mücadele eden Yvon Belien, ligin en iyi hücum performansına sahip 3. oyuncu olarak istatistiklerde yer aldı. Hollandalı tecrübeli oyuncu %53 mükemmel hücum istatistiğinin sahibi olurken, istatistiklerde Eda Erdem ve Curtsy Jackson'un ardından üçüncü sırada yer aldı.

1.88 boyundaki Yvon Belien hücumda 3.07 smaç yüksekliğine ulaşırken, savunmada da 3.03'lük blok tehdidi oluşturuyor. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Yvon Belien'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray HDI Sigorta forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0