Adem Büyük resmen Galatasaray’da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek isteyen Şampiyon Galatasaray, yerli rotasyonuna bir takviye daha gerçekleştirdi. Teknik direktör Fatih Terim ısrarla kadrosundaki yerli kalitesini arttırmak isterken, geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor forması giyen ve sözleşmesi sona eren Adem Büyük ile anlaşma sağladı. 1987 doğumlu orta saha oyuncusuyla 2 yıllık sözleşme imzalandı.

30 Ağustos 1987, Artvin doğumlu olan Adem Büyük futbol hayatına doğup büyüdüğü topraklarda başladı. Küçük yaşta sokakta başlayan futbol macerası Artvin Hopaspor altyapısında başlarken, 2001 yılında Arhavispor’a geçen Adem takvim yaprakları 2003’ü gösterdiğinde İstanbul’un yolunu tuttu. 16 yaşında Beşiktaş altyapısına geçiş yapan Adem Büyük, kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini de Beşiktaş’ta imzaladı. 2004 yılında ilk kez U18 Milli takıma davet edilen Adem, bir sezon sonra  18 yaşında profesyonel oldu ve aynı sezon Zeytinburnu’na kiralandı. Ligin ilk yarısında hiç forma şansı bulamadığı için sözleşmesini devre arasında fesheden Adem, devre arasında Beşiktaş tarafından 1.5 yıllığına Akçaabat Sebatspor’a kiralandı. Bir buçuk yıllık sürede düzenli olarak forma giyme şansı  bulamayan ve sadece 1 maçta görev yapabilen Adem, takvim yaprakları 2007 yılını gösterdiğinde Altay takımına kiralandı. İzmir ekibindeki bir sezonluk kiralamanın ardından sözleşmesinin sona ermesiyle beraber 2008 yılının yazında bedelsiz olarak Manisaspor’a giden Adem Büyük için ilk kez düzenli olarak forma giyebileceği bir ortam oluşmuştu.

BİRİNCİ LİG’İN MÜDAVİMİ ADEM BÜYÜK
21 yaşına kadar alt liglerdeki takımlara kiralanan ve burada maç kadrosunu doldurmak için kadroya alınan isimlerden birisi olan Adem, ilk sezonunda Manisaspor forması altında 17 maçta görev yaptı ve 3 gol kaydetti. Sezon sonunda Süper Lig’e yükselen Ege ekibi bir sezon sonra genç oyuncuyu Boluspor’a kiraladı. Bir sezonluk Boluspor macerasında 28 maçta görev yapan ve 13 gol atarak takımını sırtlayan Adem, sezon sonunda takımına dönmesine karşın 2010/11 sezonunun devre arasında Manisaspor tarafından Mersin İdmanyurdu takımına kiralandı. Yarım sezonluk Mersin serüveninde 14 maçta görev yapan tecrübeli oyuncu burada da 10 gol kaydederek dikkat çekti. 2011/12 sezonunda yeniden Manisaspor kadrosunda yer alan Adem, ligin ilk yarısında kadroya girmekte zorlanırken ligin ikinci yarısında Kasımpaşa’ya transfer oldu ve burada da geçirdiği ilk yarım devrelik sezonunda 20 maçta 11 gol kaydederek takımını Süper Lig’e taşıdı.

 2012-2017 yılları arasında Kasımpaşa’da forma giyen Adem kariyerinde bellide ilk kez düzenli ve sürekli olarak bir takım bünyesinde kaldı. Yaklaşık 4.5 sezon süren Kasımpaşa macerasında toplamda 172 maça çıkan tecrübeli oyuncu 49 gol - 29 asist performansına imza attı. Adem Büyük sözleşmesi sona erdiğinde 29 yaşında bedelsiz olarak Yeni Malatyaspor kulübüne transfer oldu. Kasımpaşa’da geçirdiği son 2 sezonda kaptanlık bandını taşırken, Yeni Malatyaspor’da da takım kaptanları arasında yer aldı. Malatya’da geçirdiği iki sezonunda düzenli olarak forma giyen ancak zaman zaman teknik heyet ile ters düştüğü için kadro dışı kalan tecrübeli oyuncu, sarı-kırmızılı forma altında görev yaptığı 60 maçta 10 gol - 7 asist istatistiklerine ulaştı.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Adem Büyük’e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0