Ryan Babel resmen Galatasaray'da!

Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, transfer döneminin ilk imzasını resmen duyurdu. Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren takımımız, bu sezon Premier Lig'den düşen Fulham ile sözleşmesi sona eren Ryan Babel'i renklerine bağladı. 3 yıllık sözleşme imzalanan 32 yaşındaki Hollandalı oyuncuya yıllık 2.5 milyon Euro ücret ödenirken, imza parası olarak da 2.5 milyon Euro ödenecek.

19 Aralık 1986, Amsterdam doğumlu olan Ryan Guno Babel futbol dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Babasından dolayı Surinam pasaportu bulunan Hollandalı oyuncunun futbolla tanışması pek uzun sürmedi ve Hollanda için gayet ideal "futbola başlama" yaşı olan 5 yaşında SV Diemen futbol akademisinde futbola başladı. İki senelik altyapı eğitiminin ardından Fortius Amsterdam'a geçiş yapan Ryan Babel alt yaş kategorisinde gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. 12 yaşında katıldığı bölgesel turnuvada gösterdiği etkili oyunla ülkenin en büyük takımlarından Ajax antrenörlerinin gözüne giren Babel, kırmızı-beyazlı takımın antrenörlerinin uzun uğraşları sonucunda Hollanda'nın en büyük futbolcu fabrikası olan Ajax akademisinin yolunu tuttu.

12 yaşından itibaren Ajax altyapısında görev yapan ve çeşitli kademelerde forma giyen Ryan Babel takvim yaprakları 2004 yılını gösterdiğinde profesyonel sözleşmeye imza attı ve A takımda görev yapmaya başladı. 2003/04 sezonunda dönemin Ajax teknik direktörü Ronald Koeman tarafından A takım kadrosuna alınan genç oyuncu, 1 Şubat 2004 tarihinde profesyonel kariyerinin ilk maçına çıktı. Hollanda Ligi'nde sezonun 19. haftasında ADO Den Haag karşısında ilk 11'de görev yapan Ryan Babel, üç sezon boyunca düzenli olarak Ajax formasını giydi. 3 sezonda Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere Ajax forması altında 111 maçta görev yapan Babel, bu karşılaşmalarda 24 gol - 8 asistlik performans sergiledi. 2005 yılında ilk kez çağrıldığı Hollanda milli takımında da düzenli olarak forma giyen genç oyuncu 2007/08 sezonu başında 17.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Liverpool'un yolunu tuttu. 21 yaşında İngiliz devine imza atan Ryan Babel için beklentiler büyüktü ancak kariyerinin gidişi beklendiği gibi olmadı. İlk sezonunda Liverpool formasıyla 50 maça çıkan Hollandalı oyuncu ikinci sezonunda rotasyon oyuncusu konumuna düştü. Babel yaklaşık 3.5 sezon boyunca giydiği Liverpool formasıyla 146 resmi maçta 22 gol - 18 asistlik performansla oynadı ve 2011 yılının ara transfer döneminde 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Bundesliga ekibi Hoffenheim'a transfer oldu. Babel için işlerin burada pek iyi gittiğini söylemek güç.. 1.5 sezonluk Almanya macerasında Hoffenheim formasıyla 51 maçta 6 gol - 4 asistlik performans gösteren Ryan Babel, transfer döneminin son günü olan 31 Ağustos 2012 tarihinde bedelsiz olarak, tabir-i caizse yeniden toparlanmak adına memleketine döndü: Ajax

YOKUŞ AŞAĞI GİDEN KARİYER: TÜRKİYE, ARABİSTAN, İSPANYA
Yeniden doğma amacıyla gittiği Ajax'ta kariyerinin en kötü günlerini geçiren Babel, sakatlıklardan başını kaldıramadı ve kariyeri yokuş aşağıya doğru gitmeye başladı. Ajax'ta küllerinden yeniden doğmak isteyen Ryan Babel, yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle 3 ay takımdan ayrı kaldığı 2012/13 sezonunda yalnızca 22 maçta görev yaptı. Bu karşılaşmalarda 5 gol - 7 asist kaydeden Hollandalı oyuncu, sezon sonunda Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa ile sözleşme imzaladı. Kasımpaşa'daki yeni yapılanmanın en önemli parçalarından birisi olarak lanse edilen ve büyük sükse yapan yıldız oyuncu Türkiye'de geçirdiği ilk sezonunda 30 maçta 5 gol - 7 asistlik performansa imza atarken, ikinci sezonu olan 2014/15 sezonunda da 29 maçta 9 gol - 5 asistlik performans sergiledi. Üstüste başarılı iki sezonun ardından Suudi Arabistan takımlarından Al-Ain'den gelen astronomik teklifi kabul eden Ryan Babel, rotayı Arap yarımadasına kırdı. 2015 yılının yaz aylarında Suudi Arabistan'a giden Hollandalı oyuncu ilk etapta çıktığı 8 maçta 1 gol - 2 asistlik performans gösterdi ancak sezonun devam eden sekansında uyum sorunu yaşadığı için kulüpten ayrılma kararı aldı. Suudi ekibi tarafından ligin ikinci yarısında kadro dışı bırakılan Babel, sezon sonunda sözleşmesini feshederek İspanya Ligi ekiplerinden Deportivo la Coruna'ya imza attı. 

15 Eylül 2016 tarihinde Deportivo la Coruna'ya bonservissiz olarak transfer olan Ryan Babel yaptığı sözleşme doğrultusunda elinde çıkış hakkını bulunduruyordu. Suudi Arabistan'da kadro dışı kalarak geçirdiği günlerin ardından yeniden kendisini Avrupa futboluna kanıtlamak isteyen Babel, yarım devrelik performansında Deportivo'da form yakaladı ve 12 maçta 5 gol - 1 asistlik skor katkısı sağladı. İspanyol ekibinde ilk başlarda rotasyonun parçası olan Babel, ligin ilk yarının son haftalarında düzenli olarak ilk 11'de yer aldı ve 90 dakika sahada kaldı. Sözleşmesinde çıkış opsiyonu bulunan Hollandalı tecrübeli kanat oyuncusu 1 Ocak 2017 tarihinde bonservissiz olarak Beşiktaş'a transfer oldu. Ara transfer döneminde katıldığı Beşiktaş'ta ilk yarım sezonunda tamamı ilk 11'de ve büyük çoğunluğu 90 dakika olmak üzere UEFA Avrupa Ligi dahil 25 maçta forma giyen Babel, bu maçlarda 8 gol - 4 asistlik hücum katkısı sağlayarak dikkat çekti. Hollandalı oyuncu elde edilen şampiyonlukta önemli bir yere sahip olurken, takip eden 2017/18 sezonunda da forma giydiği 45 maçta 15 gol - 7 asist gibi dikkat çekici bir istatistik yakaladı. Teknik direktör Şenol Güneş'in oyun formasyonunda hem kanatlarda, hem forvette hem de forvet arkasında görev yapan Ryan Babel geride bıraktığımız 2018/19 sezonu öncesinde yeni sözleşme konusunda yönetimle ters düşünce istenmeyen adam ilan edildi. Ancak buna rağmen teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'deki yerini kaybetmeyen Ryan Babel sezonun ilk yarısında Beşiktaş formasıyla çıktığı 19 maçta 6 gol - 1 asistlik katkı sağlarken, sezon sonunda sözleşmesinin sona erecek olması nedeniyle devre arasında da 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Premier Lig ekiplerinden Fulham'ın yolunu tuttu. Premier Lig'de düşme mücadelesi veren Fulham, tecrübeli oyuncuyla ligde kalması halinde 2 yıllık opsiyonunun bulunduğu 6 aylık sözleşme imzaladı. Babel ara transfer döneminde katıldığı siyah-beyazlı takımda ligde 16 maçta 5 gol - 4 asistlik performans sergiledi ancak bu performans Fulham'ın bir alt lige düşmesine engel olamadı. Sezon ortasında takım değiştiren 32 yaşındaki Hollandalı oyuncunun sezon sonu genel istatistiği 35 maçta 11 gol - 5 asist olurken, sezon içerisinde de yeniden milli takımdan davet almaya başladı. 

Bugüne kadar kulüp kariyerinde 515 resmi maça çıkan Ryan Babel bu karşılaşmalarda 111 gol - 72 asist istatistiklerine imza attı. Son dönemlerde yeniden Hollanda milli takımında düzenli olarak forma giymeye başlayan Ryan Babel, milli formayla çıktığı 56 maçta 8 gol - 7 asistlik performans sergiledi. Kariyerinde daha önce 2 kez Hollanda Ligi, 1 kez Süper Lig, 2 kez Hollanda Kupası ve 3 kez Hollanda Süper Kupası şampiyonluğu bulunan Babel, milli takım formasıyla 2010 Dünya Kupası'nda final oynamış ve 2007 yılında ise U21 Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşamıştı. 

FCN Blog ailesi olarak Ryan Babel'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0