Bir kez daha Danny Welbeck..

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da yeni sezon öncesinde transfer çalışmaları devam ederken, hücum hattının yenilenmesi bekleniyor. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Mbaye Diagne'yi yüksek bedellere satmaya hazırlanan Galatasaray'da forvet pozisyonu için gündeme gelen son isim sözleşmesi bittiği için Arsenal'den ayrılacak olan Danny Welbeck oldu. 

TRT Spor'da yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, transfer döneminde Mbaye Diagne'nin satılma ihtimaline karşılık olarak hücum hattındaki transfer listesini de hazırladı. Deneyimli teknik adam geçen sezon transferini çok istediği İngiliz forvet oyuncusu Danny Welbeck için şartların zorlanmasını talep ederken, Galatasaray yönetimi geçen sene de görüştüğü yıldız oyuncunun transferi için temasa geçti.

Sezon başında Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği ancak Arsenal'den ayrılmayı düşünmediğini belirten Welbeck, sezon içerisinde ağır bir sakatlık geçirerek uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Bu durum transferde soru işaretlerini beraberinde getirirken, Galatasaray yönetimi ve özellikle teknik direktör Fatih Terim bu transferi gerçekleştirmeye değer olarak görüyor.

Danny Welbeck sezonun ilk yarısında UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında Sporting Lizbon karşısında bileğinden sakatlandı ve sezonun kalan kısmında görev yapamadı. İngiliz yıldız ligin son haftasında takımla antrenmanlara başlarken, UEFA Avrupa Ligi finalinde de Chelsea karşısında teknik direktör Unai Emery tarafından maç kadrosuna alındı. 

28 yaşındaki forvet bu sezon tüm kulvalarda 14 maçta 604 dakika sahada kaldı ve 5 gol - 1 asistlik performans kaydederken, bir önceki sezonda da büyük çoğunluğu rotasyonda olmak üzere tüm kulvarda 43 maçta 10 gol - 2 asistlik performansla mücadele etmişti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0