ÖZEL HABER | Ahmet Çalık için iki teklif var!


Galatasaray'da yeni sezon öncesi kadroyu güçlendirme çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da teknik ekibin yeni sezonda kadroda düşünmediği isimler için görüşmeler gerçekleştiriliyor. Teknik direktör Fatih Terim tarafından bu sezon kadroda 4. stoper olarak değerlendirilen Ahmet Çalık bu isimlerin başında gelirken, bir süredir ismi Süper Lig takımlarıyla anılan 25 yaşındaki savunma oyuncusu için Göztepe ve Gençlerbirliği harekete geçti.

Teknik direktör Fatih Terim tarafından yetersiz bulunan ve kadroda düşünülmeyen Ahmet Çalık yeni sezon öncesinde yol ayrımında.. Geçtiğimiz sezon savunma tandeminde Ozan Kabak, Ryan Donk gibi isimleri denemesine karşın Ahmet Çalık'a şans vermeyen ve devre arasında da Semih Kaya'yı kiralayan teknik direktör Fatih Terim yeni sezonda da Ahmet'i kadroda düşünmüyor. Takım formasyonunda dördüncü ve hatta beşinci stoper olarak Ahmet Çalık'ı değerlendiren teknik ekibin yeni sezon için yönetime sunduğu raporda uygun teklif gelmesi halinde Ahmet'in satılmasını yada düzenli olarak forma giymesi için kiralanmasını önerdiği iddia edildi. Bu gelişmeler üzerine Ahmet Çalık'ın yeni sezonda kiralanması gündemin ilk sırasında yer alırken, 25 yaşındaki oyuncu için en ciddi adaylar Göztepe ve Gençlerbirliği oldu.

2016 yılında 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Ahmet Çalık için bu sezon Süper Lig'e geri dönen Gençlerbirliği'nin kiralama teklifi yaptığı belirtilirken; Ahmet'in de altyapısından yetiştiği Ankara ekibine dönmeye sıcak baktığı ifade edildi. Eski oyuncusunu maaşının tamamını ödemek şartıyla bedelsiz kiralamak için Galatasaray'ın kapısını çalacak olan Gençlerbirliği'nin bu teklifinin kabul edilmesi bekleniyor. Teknik direktör Fatih Terim'in oyuncunun gelecek sezon düzenli olarak forma giyebileceği bir takıma kiralanması ve gelişiminin takip edilmesini istemesi de bu transferde başkent ekibini bir adım öne çıkartıyor.

Ahmet Çalık için ayrıca Göztepe kulübünün de girişimlerinin olduğu biliniyor. Daha önce oyuncunun bonservis bedeli için nabız yoklayan İzmir ekibinin başkanı Mehmet Sepil önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz'le görüşecek ve transferde kolaylık sağlamasını isteyecek.

2021 yılına kadar sözleşmesi olan ve yıllık 900bin Euro net ücret alan Ahmet Çalık geçtiğimiz sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 13 maçta 987 dakika sahada kaldı.
****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0