ÖZEL HABER | Mbaye Diagne için 15 milyon Euro!

Galatasaray devre arasında Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Mbaye Diagne ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Teknik direktör Fatih Terim'in de satışına sıcak baktığı Senegalli forvet oyuncusu için fiyatın 15 milyon Euro olarak belirlendiği ve geçtiğimiz günlerde teklif yapan Suudi Arabistan kulübü Al-Nasr'dan da bu paranın peşin olarak talep edildiği öğrenildi.

Mbaye Diagne için daha önce 13 milyon Euro teklif eden Al-Nasr kulübünün teklifini geri çeviren Galatasaray yönetimi, oyuncunun bonservisi için 15 milyon Euro'da ısrarcı davrandı ve Suudi Arabistan kulübünün bu rakamı kabul etmesini sağladı. İki kulüp arasında pazarlıkların büyük ölçüde tamamlandığı ancak 15 milyon Euro'luk transfer bedelinin "nasıl" ödeneceği konusunda görüşmeler sürüyor. Geçtiğimiz sezon takımdan ayrılan Bafetimbi Gomis'in bonservis taksitleri nedeniyle Al-Hilal kulübüyle sıkıntı yaşayan Galatasaray yönetiminin bu sezon peşin istediği veya paranın büyük kısmını peşin, kalanını da altı ay içerisinde 2 taksit olarak almak istediği iddia ediliyor. 

Kendisine gelen yıllık 5 milyon Euro değerindeki astronomik teklif sonrasında Galatasaray'dan ayrılmaya sıcak bakan Mbaye Diagne'nin milli takımıyla katıldığı Afrika Kupası'nın ardından da yeni takımının kampına katılması bekleniyor. Senegalli oyuncunun eşi Teresa geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesabından toplanmış bavulları paylaşmış ve İstanbul'dan ayrılmaya hazırlandıklarını net olarak belirtmişti.

Ara transfer döneminde 10 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Senegalli oyuncu yarım sezonda attığı 10 golle şampiyonlukta pay sahibi olurken, toplamda attığı 30 golle de Süper Lig tarihinin en golcü yabancı oyuncusu olma ünvanını yakalamıştı. Mbaye Diagne konuşulduğu üzere 15 milyon Euro bonservis bedeliyle takımdan ayrılması halinde Galatasaray kulüp tarihinin en pahalı 2. satışı olarak kulüp tarihine geçecek.
****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0