Scout ekibinin yeni gözdesi Guga!

Ara transfer döneminde Marcao ve Luyindama gibi iki önemli scouting transferi gerçekleştiren Galatasaray'da yeni sezon öncesinde de hareketli günler yaşanıyor. Daha önce Nijeryalı genç stoper Valentine Ozornwafor ile anlaşma sağlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yeni hedefindeki isim ise Brezilyalı genç sağ bek Guga oldu.

Brezilya medyasında yayın yapan O Tempo'nun haberine göre; Galatasaraylı yetkililer, scout ekiplerinin uzun süredir takip ettiği Atletico Mineiro forması giyen 21 yaşındaki sağ bek Guga için harekete geçti. Scout ekibinin raporlarını inceleyen ve oyuncuyu beğenen teknik direktör Fatih Terim, gelecek vaadeden genç savunmacının transferi için şartların sorulmasını isterken Galatasaraylı yetkililer harekete geçti. Atletico Mineiro kulübü ilk olarak genç oyuncunun sözleşmesindeki fesih bedelinin 7 milyon Euro olduğunu hatırlatırken, Galatasaray yönetiminin Mariano + 2 milyon Euro bonservis bedeli önerdiği iddia edildi. Haberde ayrıca Brezilyalı kulübün futbol direktörü Rui Costa'nın transfer görüşmelerini yalanladığı belirtilirken, Mariano'nun daha önce kariyerinde siyah-beyazlı formayı giydiği ve geri dönmeye sıcak baktığı iddia edildi.

Brezilya kulübü Avai altyapısında yetişen ve 2017/18 sezonunda profesyonel sözleşme imzalayan Guga, mavi-beyazlı forma altında Serie B'de ilk sezonunda 36 maçta 3 gol - 3 asistlik performansı sonrasında 2019 yılının Ocak ayında 1.8 milyon Euro bonservis bedeliyle Atletico Mineiro kulübüne transfer olmuştu. Siyah-beyazlı formayla 11 maçta görev yapan Guga, burada da 3 asist yaptı. 1998 doğumlu sağ bek oyuncusu Brezilya U23 takımında da forma giyiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0