Afrika Kupası Notları | Bizim çocuklar ne yaptı? #3

Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Kupası 2019'da geride bıraktığımız sezon Galatasaray forması giyen 6 isim mücadele ederken, 21 Haziran'da başlayan turnuvada çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Bugün oynanacak çeyrek final maçları öncesinde FCN Blog ekibi olarak yakından takip ederek oyuncularımızın neler yaptığını sizler için derledik.

CHRİSTİAN LUYİNDAMA: KONGO PENALTILARLA YIKILDI
Ev sahibi Mısır'ın yanı sıra Uganda ve Zimbabve ile birlikte A Grubu'nda yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti grupta oynadığı 3 maçta 1 galibiyet - 2 mağlubiyet elde ederek 3 puan topladı ve grubunu 3.sırada tamamlayarak son 16 da Madagaskar ile eşleşen Kongo, normal süresi 2-2 biten maçta penaltılar sonucunda 4-2 ile elendi. Başarılı stoperimiz Christian Luyindama bu karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken maçta forma şansı bulamadı.

Luyindama turnuvada görev yaptığı 3 karşılaşmada %72 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 1.3 top çalma - 0.7 pas arası - 1.7 uzaklaştırma - 2.7 hava topu kazanma - 3.3 başarılı uzun pas ve maç başına 31 isabetli pas ortalaması ile tamamladı.

HENRY ONYEKURU: FORMA ŞANSI BULAMADI
Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru milli takımı Nijerya forması altında henüz forma şansı bulamadı. Nijerya, Burundi, Gine ve Madagaskar ile birlikte B Grubu'nda yer alan Nijerya grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyetle toplamda 6 puan topladı ve gruptan ikinci çıkarak son 16'da Kamerun ile eşleşti. Nijerya gollü geçen maçta Kamerun'u 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi ve Güney Afrika ile eşleşti. 

SOFİANE FEGHOULİ: CEZAYİR ÇEYREK FİNALDE
Senegal, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Cezayir, grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet alarak gruptan lider çıktı ve son 16 turunda Gine ile eşleşti. Sofiane Feghouli'nin ilk 11'de çıktığı ve 90 dakika sahada kaldığı maçı Cezayir 3-0 gibi net bir skorla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı ve çeyrek finalde Fildişi Sahili ile eşleşti. 

29 yaşındaki yıldız oyuncu turnuvada şu ana kadar 270 dakika süre alırken 1 asist yaptı. Feghouli maç başına 0.3 şut, 83.8 pas isabet, 0.3 adam geçme, 1.3 kilit pas ortalamalarına da imza attı. 

YOUNES BELHANDA: FAS TURNUVAYA VEDA ETTİ
Fildişi Sahilleri, Güney Afrika ve Namibya ile birlikte D Grubu'nda yer alan Fas, grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet elde ederek gruptan lider çıktı ve son 16'da Benin ile eşleşti. Younes Belhanda'nın ilk 11'de çıktığı maçın normal süresi 1-1 sona ererken Benin, penaltılarda rakibine 4-1 üstünlük kurdu ve çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Belhanda turnuvada toplam 240 dakika süre aldı. Yıldız oyuncu turnuvayı %80.7 pas isabetinin yanı sıra 2.3 şut - 0.7 hava topu kazanma - 1.7 top çalma - 1 pas arası - 1 uzaklaştırma - maç başına 1 çalım ortalamalarını yakaladı. 

MBAYE DİAGNE: SENEGAL, UGANDA ENGELİNİ AŞTI
Sofiane Feghouli'nin formasını giydiği Cezayir, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Senegal grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyet alarak toplamda 6 puan topladı ve grup etabını ilk 2 içerisinde tamamlayarak son 16 turunda Uganda ile eşleşti. Diagne'nin sonradan oyuna girdiği maçı Senegal, 1-0 kazandı ve çeyrek finale adını yazdırdı. Senegal çeyrek finalde Benin ile eşleşti.

Mbaye Diagne şu ana kadar turnuvada toplam 22 dakika süre şansı buldu. 27 yaşındaki forvet 2 şut - 1 başarılı dribling denemesi ve 3 pas istatistiklerine imza attı.

BADOU NDİAYE: VAZGEÇİLMEZ İSİM OLDU
Mbaye Diagne ile birlikte Senegal milli takımında oynayan Badou Ndiaye, şu ana kadar turnuvadaki 4 maçta da 90 dakika sahada kaldı. Badou Ndiaye turnuvada görev yaptığı 4 karşılaşmada %93.9 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 0.5 şut - 2.3 top çalma - 1.3 başarılı adam geçme - 0.8 kilit pas ortalamaları tutturdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0