Dış Köşe | Wimbledon'da finale adım adım..

Londra'da düzenlenen tenis tarihinin en prestijli turnuvası olan Wimbledon'da sona doğru adım adım yaklaşıyoruz. Kadınlarda yarı finale kalan dört isim belli olurken, erkeklerde çeyrek final maçları bugün oynanacak. Kadınlarda dünya klasmanın 1 numarası ve turnuvanın favori isimlerinden Ashleigh Barty dördüncü turda sürpriz bir şekilde Wimbledon'a veda ederken, erkeklerde favoriler Nadal - Federer ve Djokovic yoluna devam ediyor.

PERİ MASALI BİTTİ, FAVORİLER ELENDİ!
Kadınlar klasmanında dördüncü tura kadar adeta bir peri masalı yazan Cori Gauff, dördüncü turda karşılaştığı tecrübeli isim Simona Halep karşısında setleri 6-3'lük skorla kaybederek turnuvaya alkışlarla veda etti. 15 yaşındaki Amerikalı tenisçi tarihin en genç Wimbledon oyuncuları arasında yer alırken, Londra'da turnuvayı yerinde takip eden tüm tenisseverlerin takdirini kazandı ve gelecek turnuvalar adına büyük bir özgüven topladı. Kadınlarda günün en büyük sürprizi ise, Roland Garros'u kazanarak klasmanda 1 numaraya yükselen Avustralyalı raket Barty'den geldi. Dördüncü turda klasmanda 55. sırada bulunan Amerikalı oyuncu Alison Riske ile karşılaşan Barty, rakibine üç set sonunda 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı ve turnuvaya veda etti. Alison Riske kariyerinde ilk kez Grand Slam'de çeyrek finale yükselirken, mağlup ettiği Avustralyalı raketin 15 maçlık galibiyet serisine de son vermiş oldu. Bir başka sürpriz ise, turnuvanın favorileri arasında gösterilen 3 numaralı seribaşı Karolina Pliskova'dan geldi. Dördüncü turda karşılaştığı vatandaşı klasmanda 68. sırada bulunan Muchova karşısında son sette 5-3 önde olmasına rağmen korttan 2-1 mağlup ayrılan Pliskova turnuvaya veda eden bir diğer favori oldu. Dördüncü turda turnuvaya veda eden bir diğer isim ise Petra Kvitova oldu. Kariyerinde daha önce iki kez Wimbledon şampiyonluğu bulunan Kvitova, dördüncü turda karşılaştığı Johanna Konta karşısında korttan mağlup ayrılarak Londra macerasını tamamladı. 

Dördüncü turda oynanılan karşılaşmaların ardından Alison Riske, Barbora Strycova, Elina Svitolina, Shuai Zhang, Karolina Muchova, Johanna Konta, Serena Williams ve Simona Halep adını çeyrek finale yazdırdı.

DÖRDÜNCÜ TURDA SÜRPRİZ YOK: FAVORİLER SON DÖRTTE
Çeyrek final turunda merkez kortun açılışını yapan Serena Williams, dördüncü turda turnuvanın favorilerinden Barty'i saf dışı bırakan Amerikalı tenisçi Riske karşısında baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Kariyerinin sekizinci şampiyonluğuna koşan Serena, turnuva tarihinde 11. kez yarı finale kalma başarısı gösterirken, klasmanda 55. sırada olmasına karşın gösterdiği performansla Londra'da alkış alan Riske'nin şimdiden ilk 40'a girmesi kesinleşti. Aktif sporculuk kariyerinin son günlerine gelmesine karşın kariyerinde maksimum Wimbledon çeyrek finali görmüş olan Strycova çeyrek final turunda Johanna Konta ile karşılaştı. Bir önceki turda favorilerden Kvitova'yı evine gönderen Konta karşısında sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan tecrübeli oyuncu, kariyerinde ilk kez bu turnuvada adını son dörde yazdırdı. Çek oyuncu yarı final turunda turnuvanın ağır favorilerinden Serena Williams ile karşılaşacak. Üçüncü turda favorilerden Pliskova karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdıran Muchova ise bu turda Elina Svitolina'yla karşılaştı. Turnuvanın 8 numaralı seri başı olan Svitolina rakibi karşısında 7-5 ve 6-4'lük skorlarla turnuvaya devam ederken, '96 doğumlu Muchova sezonun son Grand Slam'i olan Amerika Açık öncesinde klasmanda 43. sıraya kadar yükselerek önemli bir başarı elde etti. Kariyerinin en iyi dönemini Londra'da geride bırakan Muchova gösterdiği mücadeleyle Londra'da alkış alan bir diğer isimdi. Çeyrek finalde günün kapanışını ise Simona Halep yaptı. Çinli rakibi Zhang karşısında ilk sette 4-1'den geri dönen Halep, ikinci turda rakibini forse ederek 6-1'lik set skoruyla maçı 2-0 kazanmasını bildi. Beş yıl sonra Wimbledon'da yarı finale yükselen Simona Halep'in yarı finaldeki rakibi ise 8 numaralı seri başı Elina Svitolina oldu.

çeyrek final maçlarının ardından Serena Williams, Elina Svitolina, Barbora Strycova ve Simona Halep adını son dörde yazdıran isimler oldu. 

FAVORİLER DEVAM EDİYOR, YARI FİNALDE ERKEN FİNAL VAR
Erkeklerde klasmanın ilk sırasında bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic dördüncü turda karşılaştığı 1998 doğumlu Ugo Humbert karşısında sahadan 3-0 galip ayrılarak kariyerinde 11. kez Wimbledon çeyrek finaline yükseldi. Kariyerinin 9. kez Wimbledon şampiyonluğunu kovalayan İsviçreli efsane sporcu Roger Federer ise üçüncü turda karşılaştığı 17 numaralı Berrettini karşısında tabir-i caizse terlemeden 3-0 kazanarak adını son sekize yazdırdı. Wimbledon'da bugüne kadar 99 galibiyet elde eden Fedex, çeyrek finalde Nishikori karşısında korttan galibiyetle ayrılması halinde 100. Wimbledon galibiyetini elde ederek önemli bir başarıyı geride bırakacak. Merkez kortta sahne alan 3 numaralı seribaşı İspanyol oyuncu Nadal ise çeyrek finalde yoluna tam gaz devam ediyor. Portekizli rakibi Sousa karşısında 6-2'lik üç set üstünlüğüyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan Nadal, kariyerinde 7. kez Wimbledon çeyrek finaline yükseldi. İspanyol raket çeyrek final turunda 2017 yılının yarı finalisti Querrey'i mağlup etmesi halinde yarı finalde ezeli rakibi Federer ile karşılaşacak. 

Erkeklerde ise dördüncü turda oynanılan karşılaşmaların ardından Guido Pella, Roberto Bautista, Kei Nishikori, Roger Federer, Novak Djokovic, David Goffin, Sam Querrey ve Rafa Nadal adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Bugün oynanacak olan karşılaşmada Federer ve Nadal rakiplerini yenmeyi başarırsa, tenisin iki efsanesi yarı finalde karşı karşıya gelecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0