Afrika Kupası Notları | Bizim çocuklar ne yaptı? #4

Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Kupası 2019'da çeyrek final karşılaşmaları oynandı ve yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Geride bıraktığımız sezon Galatasaray forması giyen 4 futbolcu çeyrek finalde görev alırken FCN Blog ekibi olarak turnuvayı yakından takip ederek oyuncularımızın neler yaptığını sizler için derledik.

HENRY ONYEKURU: FORMAYA HASRET
Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru milli takımı Nijerya forması altında henüz forma şansı bulamadı. Nijerya, Burundi, Gine ve Madagaskar ile birlikte B Grubu'nda yer alan Nijerya grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyetle toplamda 6 puan toplayarak ve gruptan ikinci çıkmış ve son 16'da Kamerun ile eşleşmişti. Kamerun'u 3-2 ile geçen Nijerya, çeyrek finalde Güney Afrika ile karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçı Nijerya, 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi ve Sofiane Feghouli'nin formasını giydiği Cezayir ile eşleşti.

MBAYE DİAGNE: 26 DAKİKADA MAÇIN ADAMI OLDU
Cezayir, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Senegal grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyet alarak toplamda 6 puan toplamış ve gruptan 2. çıkmıştı. Son 16'da Uganda'yı tek golle geçen Senegal, çeyrek finalde Benin ile karşı karşıya geldi. Mbaye Diagne, 64. dakikada M'Baye Niang yerine oyuna girerken 26 dakikalık performansıyla maçın adamı oldu. Diagne'li Senegal, Benin'i 1-0 yenerek yarı finale yükseldi ve Tunus ile eşleşti. 
Mbaye Diagne şu ana kadar turnuvada toplam 48 dakika süre şansı buldu. 27 yaşındaki forvet 4 şut - 2 başarılı dribling denemesi ve 11 pas istatistiklerine imza attı.

BADOU NDİAYE: İLK 11'İN DEĞİŞMEZ İSMİ
Mbaye Diagne ile birlikte Senegal milli takımında oynayan Badou Ndiaye, şu ana kadar turnuvadaki 5 maçta da 90 dakika sahada kaldı. Badou Ndiaye turnuvada görev yaptığı 5 karşılaşmada %94.5 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 0.4 şut - 1.8 top çalma - 1.2 başarılı adam geçme - 0.6 kilit pas ortalamaları tutturdu. 

SOFİANE FEGHOULİ: CEZAYİR'İ YARI FİNALE TAŞIDI
Galatasaray'da sezonun flaş ismi olan Sofiane Feghouli, milli takımı Cezayir'de de başarılı performansına devam ediyor. Senegal, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Cezayir, grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet almış gruptan lider çıkmıştı. Son 16 turunda Gine'yi 3-0'la geçen Cezayir, çeyrek finalde Fildişi Sahili ile eşleşti. Feghouli'nin gol attığı karşılaşma 1-1 sona ererken penaltılar sonucunda Cezayir, yarı finale yükselen taraf oldu. Cezayir yarı finalde Nijerya ile karşılaşacak. 

29 yaşındaki yıldız oyuncu turnuvada şu ana kadar 390 dakika süre alırken 1 gol attı ve 1 asist üretti. Feghouli maç başına 1 şut, 84.8 pas isabet, 0.3 adam geçme, 1.3 kilit pas ortalamalarına da imza attı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0