Dış Köşe | Kadınlarda finalin adı belli oldu!

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da kadınlar kategorisinde finalistler belli oldu. Dün oynanılan yarı final maçlarında herhangi bir sürpriz yaşanmazken, turnuvanın favorileri arasında yer alan Serena Williams ve Simona Halep şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

SIMONA HALEP FİNALDE
Bu sezon Londra'da önemli bir performans ortaya koyan klasmanın 8 numarası Elina Svitolina ve 7 numarası Simona Halep final için merkez kortta kozlarını paylaştı. Kariyerinde daha önce sadece 2014 yılında yarı final oynayan Romanyalı tenisçi Halep, başabaş mücadele içerisinde geçmesi beklenen oyunu baştan forse ederek Ukraynalı rakibi karşısında setleri 6-1 ve 6-2 kazanarak adını finale yazdırdı. 

Cumartesi günü merkez kortta oynanacak olan finalde Amerikalı tenisçiyi mağlup ederek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu yaşamak isteyen Rumen tenisçi Simona Halep için bu maç ayrı bir önem taşıyor. Serena Williams ile daha önce kariyerinde 11 kez karşılaşan ve bu maçların sadece 2'sini kazanan Simona Halep, bu karşılaşmaları rakibinin sakatlığı nedeniyle hükmen kazanmıştı. 27 yaşındaki Rumen tenisçi daha önce 2014 WTA Finalleri’nin finali ve 2015 Cincinnati Masters finalinde Serena Williams'a kaybeden taraftaydı. Simona Halep geçen yıl Fransa Açık'ta şampiyonluğa ulaşarak kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etmişti.

SERENA WILLIAMS BİR KEZ DAHA FİNALDE
Uzun bir aranın ardından Londra'da kortlara dönen 37 yaşındaki Amerikalı başarılı tenisçi Serena Williams yarı final turunda, bu sezon oldukça başarılı bir turnuva geçiren klasmanın 54. sırasında bulunan Çekya vatandaşı Barbora Strycova ile karşılaştı. Yarı finalde oyunu domine ederek başlayan Serena Williams, toplamda 59 dakika süren karşılaşmada rakibi karşısında 6-1 ve 6-2'lik setlerle adını finale yazdırdı. 

Daha önce kariyerinde 7 kez Wimbledon şampiyonluğu yaşayan Serena Williams, geçtiğimiz sezon Londra'da finalde Alman raket Angelique Kerber'e kaybetmişti. 2017 yılında hamilelik nedeniyle turnuvaya katılmayan Serena, ablası Venus Williams'ın finalde Garbiñe Muguruza'ya kaybetmesini tribünden takip etmişti. Amerikalı başarılı sporcu son olarak iki yıl üstüste olmak üzere 2015 ve 2016 yılında Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşmıştı. Bugüne kadar kariyerinde 23 kez Grand Slam şampiyonluğu yaşayan Serena Williams, turnuva tarihinde adını finale yazdıran ilk Rumen kadın tenisçi Halep ile kozlarını Cumartesi günü paylaşacak. Amerikalı yıldız oyuncu Wimbledon'da kariyerinin 8. şampiyonluğuna ulaşması halinde tüm zamanların en çok Grand Slam kazanan (24) Margaret Court’un rekoruna ortak olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0