Afrika Kupası Notları | Bizim çocuklar ne yaptı? #5

Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Kupası 2019'da çeyrek final karşılaşmaları oynandı ve turnuvada finalin adı kondu.  Geride bıraktığımız sezon Galatasaray forması giyen 4 futbolcu yarı finalde görev alırken FCN Blog ekibi olarak turnuvayı yakından takip ederek oyuncularımızın neler yaptığını sizler için derledik.

HENRY ONYEKURU: TURNUVADA İLK KEZ ŞANS BULDU
Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru milli takımı Nijerya forması altında henüz forma şansı bulamadı. Burundi, Gine ve Madagaskar ile birlikte B Grubu'nda yer alan Nijerya, grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyetle toplamda 6 puan toplayarak ve ikinci sırada gruptan çıkmış ve son 16'da Kamerun ile eşleşmişti. Kamerun'u 3-2 ile geçen Nijerya, çeyrek finalde Güney Afrika ile karşı karşıya gelmiş ve Kıran kırana geçen maçı 2-1 kazanarak yarı finale yükselen taraf olmuştu. Yarı finalde Cezayir ile karşılaşan Nijerya, büyük bir çekişmeye sahne olan maçı Mahrez'in 90+5. dakikada attığı frikik golüyle 2-1 kaybetti ve turnuvaya veda etti. Turnuvada ilk kez Cezayir karşısında 12 dakika süre bulan Onyekuru, oyunda olduğu süre içerisinde sadece 1 şut çekti. 

SOFİANE FEGHOULİ: CEZAYİR FİNALDE
Galatasaray'da sezonun flaş ismi olan Sofiane Feghouli, milli takımı Cezayir'de de başarılı performansına devam ediyor.Senegal, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Cezayir, grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet almış gruptan lider çıkmıştı. Son 16 turunda Gine'yi 3-0'la geçen Cezayir, çeyrek finalde de Fildişi Sahili'nin normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla eleyerek yarı finale yükselmişti. Feghouli'nin 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmada Cezayir, Nijerya'yın Rihad Mahrez'in 90+5. dakikada attığı enfes frikik golüyle 2-1 yendi ve finale yükselen taraf oldu.

29 yaşındaki yıldız oyuncu turnuvada şu ana kadar 480 dakika süre alırken 1 gol attı ve 1 asist üretti. Feghouli maç başına 1.2 şut, 84.7 pas isabet, 0.4 adam geçme, 1 kilit pas ortalamalarına da imza attı. 

MBAYE DİAGNE: 64. DAKİKADA OYUNA GİRDİ
Cezayir, Kenya ve Tanzanya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Senegal grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet - 1 mağlubiyet alarak toplamda 6 puan toplamış ve gruptan 2. çıkmıştı. Son 16'da Uganda'yı tek golle geçen Senegal, çeyrek finalde Mbaye Diagne'nin 26 dakikalık performansıyla maçın adamı olduğu maçta Benin'i 1-0'la geçmiş ve yarı finalde Tunus ile eşleşmişti. Başa baş bir mücadeleye sahne olan ve uzatmalara giden karşılaşmayı, Senegal, 100. dakikada Dylan Bronn'un kendi kalesine attığı golle 1-0 kazanmayı başardı ve finale yükseldi. 

Turnuvada şu ana kadar toplam 104 dakika süre alırken %66.7 pas isabet oranı, 1.3 şut, 0.5 kilit pas ve 0.5 adam geçme ortalamaları yakaladı. 

BADOU NDİAYE: FEGHOULİ'YE RAKİP OLACAK
Mbaye Diagne ile birlikte Senegal milli takımında oynayan Badou Ndiaye, şu ana kadar turnuvadaki 6 maça da ilk 11'de başladı ve toplam 531 dakika sahada kaldı. Badou Ndiaye turnuvada görev yaptığı 6 karşılaşmada %94.9 pas isabetiyle oynamasının yanı sıra 0.3 şut - 2 top çalma - 1 başarılı adam geçme - 0.5 kilit pas ortalamaları tutturdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0