Dış Köşe | Beşinci günde bir sürpriz, bir de peri masalı var!

Londra'da gerçekleştirilen tarihin en prestijli turnuvalarından Wimbledon'da beşinci gün geride kalırken, turnuvaya damgasını vuran 15 yaşındaki Amerikalı tenisçi Cori Gauff'un bizzat kaleme aldığı peri masalına bir yaprak daha eklendi. Turnuvanın favorilerinden Simona Halep'in bir diğer ciddi adaylardan birisi olan Azarenka'yı saf dışı bırakırken, erkekler kategorisinde favorilerden birisi olan Novak Djokovic zorlanarak da olsa bir üst tura yükselmeyi başardı. 

GAUFF DEVAM EDİYOR, WOZNIACKI VE AZARENKA VEDA ETTİ
Tarihin en genç Wimbledon oyuncularından birisi olan Cori Gauff, turnuvaya damgasını vurmaya devam ediyor. Amerikalı oyuncu ilk turda Venus Williams'ı elemesinin ardından ikinci turda 2017 yılının yarı finalisti Rybarikova'yı  mağlıp ederken, üçüncü turda da Slovenyalı rakibi Polona Hercog karşısında müthiş bir geri dönüşe imza attı ve korttan 2-1 galip ayrılarak adını dördüncü tura yazdırdı. Tecrübeli rakibi karşısında iki kez maç sayısı çeviren Gauff, turnuva tarihinde son 16 arasına adını yazdıran en genç beşinci oyuncu oldu. 

Kadınlar kategorisinde dikkat çeken karşılaşmalardan birisi klasman 19. olan Wozniacki ile 50. sırada bulunan Çinli raket Zhang arasında oynandı. Turnuvada en az yarı final beklenen isimlerden birisi olan Wozniacki karşısında baskın bir oyun ortaya koyan Zhang setlerde 6-4 ve 6-2'lik üstünlüklerinin ardından sahadan 2-0 galip ayrılarak rakibini turnuva dışına itti. Beşinci günün merak edilen karşılaşmalarından birisi olan Simona Halep - Victor Azarenka mücadelesinde ise beklentilerin altında kaldığını söylemek mümkün.. Turnuvanın 7 numaralı seri başı Simona Halep rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koydu ve 6-3'lük ilk setin ardından final setinde de 6-1'lik üstünlükle adını son 16 isim arasına yazdırdı. 

Londra'da üçüncü tur karşılaşmalarının ilk etabının ardından Simona Halep, Shuai Zhang, Dayana Yastremska, Elina Svitolina, Petra Martic, Karolina Muchova, Karolina Pliskova, Cori Gauff adını bir üst tura yazdıran isimler oldu.

SÜRPRİZ! SON FİNALİST ANDERSON VEDA ETTİ..
Erkekler kategorisinde üçüncü turun en dikkat çeken karşılaşmalarından birisi Daniil Medvedev ve David Goffin arasında oldu. Rus tenisçinin öne geçerek başladığı karşılaşmada skor sürekli el değiştirirken, beşinci sette rakibini 7-5 mağlup eden Belçikalı tenisçi Goffin adını dördüncü tura yazdırdı.

Beşinci günün sürpriz sonuçlarından birisine Arjantinli tenisçi Pella imza attı. 2018 yılının finalisti Güney Amerikalı genç oyuncu Kevin Anderson ile karşılaşan Arjantinli raket rakibi karşısında 6-4, 6-3 ve 6-7'lik skorla sahadan 3-0 galip ayrıldı ve adını son 16 sporcu arasına yazdırmayı başardı. Turnuvanın favorilerinden olan ve klasman 1 numarası Novak Djokovic, üçüncü turda karşılaştığı Polonyalı rakibi Hubert Hurkacz karşısında zorlanmasına rağmen sahadan 3-1 galip ayrılarak süprize izin vermedi.

Wimbledon'da beşinci günün maçları sonucunda Novak Djokovic, David Goffin, Roberto Bautista, Milos Raonic, Benoit Paire, Fernando Verdasco, Guido Pella, Ugo Humbert adını dördüncü tura yazdıran isimler oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0