Dış Köşe | Finalin adı Djokovic - Federer oldu!

Tenis sporunun en prestijli turnuvası Wimbledon'da dün oynanılan erkekler yarı final maçlarıyla birlikte artık sona gelmiş bulunuyoruz. Turnuvanın favorilerinden ve klasmanın 1 numarası Novak Djokovic'in ikinci set dışında rahat bir şekilde adını finale yazdırdığı turnuvada, tarihin en büyük iki sporcusu olduğu konusunda hemfikir olduğumuz Rafael Nadal ve Roger Federer yarı finalde müthiş bir mücadeleye imza attı. İki efsanenin kapışmasında gülen taraf 38 yaşındaki İsviçreli raket olurken, Pazar günü merkez kortta bizi muhteşem bir final bekliyor! 

SON ŞAMPİYON NOVAK DJOKOVIC YİNE FİNALDE!
Erkekler ana tablosunun yarı final maçlarında günün ilk maçında klasmanın 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic sahne aldı. Wimbledon'a son şampiyon apoletiyle gelen Novak, aynı zamanda turnuvanın ağır favorilerinden birisi olduğunu turnuva boyunca bizlere net şekilde göstermeyi bildi. Yarı final turunda turnuvaya klasman 22. olarak gelen ve Pazartesi günü açıklanacak ana tabloda 12 veya 13. sırayı alacak olan 31 yaşındaki İspanyol rakibi Roberto Bautista ile karşılaşan Djokovic, 2 saat 48 dakika süren mücadelenin ilk setini 6-2 kazanırken, ikinci sette rakibinin direnciyle karşı karşıya kaldı ve 6-4'lük set sonucunda karşılaşmaya 1-1'lik eşitlik geldi. Bu setin ardından tabir-i caizse uyanan son şampiyon Djokovic, üçüncü ve dördüncü sette üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı. 

Kariyerinde daha önce 4 kez Wimbledon şampiyonluğu yaşayan Djokovic böylelikle bu turnuvada 6. kez finale yükselirken, Londra'daki galibiyet serisini de 13 maça taşıdı. 

MÜTHİŞ REKABET: EKSELANSLARI BİR KEZ DAHA FİNALDE!
11 yıl aradan sonra Wimbledon'da karşı karşıya gelen Rafael Nadal ve Roger Federer'in karşılaşmasında merkez kortun alev aldığını söylesek herhalde abartmış olmayız. Tenis tarihinin en başarılı sporcuları arasında yer alan iki ezeli rakibin mücadelesi 3 saat 2 dakika sürerken müthiş mücadelenin galibi Roger Federer oldu. Londra'da son olarak 2008 yılındaki finalde karşı karşıya gelen ve rakibine kaybeden Fedex, rövanşı 3-1 kazanarak kariyerinde 12. kez Wimbledon finaline yükseldi.

Daha önce 8 kez Wimbledon şampiyonluğu yaşayan ve bu turnuvada 100 galibiyete ulaşan ilk erkek tenisçi olan Federer, karşılaşmaya müthiş başladı. İlk sette rakibi karşısında tie-break setiyle kazanan Federer, ikinci sette mental bir kırılma yaşadı ve Nadal'ın ezici üstünlüğü ile 6-1'lik üstünlüğü sonrasında karşılaşmaya eşitlik geldi. Ancak öyle bir üçüncü set izledik ki, Londra'da tribünler ve ekran başında maçı izleyen yüzbinler müthiş karşılaşmaya tanıklık etti. Üçüncü sette ilk kez rakibinin servisini kırmayı başaran Federer, oyunu 6-3 kazanmasını bildi ve 2-1 öne geçmeyi başardı. Üçüncü sette oyunun ritmi yukarıya çıkarken, dördüncü sette kort adeta alev aldı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan dördüncü setin üçüncü oyununda Federer rakibinin servisini kırarak avantajı ele geçirdi ancak Rafael Nadal'ın pes etmeye niyeti yoktu. Setin 9. oyununda iki kez maç puanını geri çeviren Nadal, oyunu kazanmayı başarırken 10. oyunda ne Federer ne de Nadal geri adım attı. Üstüste beş kez maçın en uzun rallisinin sergilendiği 10. oyunda tam 4 kez maç puanını çeviren Nadal müthiş bir direnç ortaya koyarken, Roger Federer'in pes etmeye hiç niyeti yoktu ve 5. maç puanında seti kazanarak adını finale yazdırdı. 

Kariyerinde bugüne kadar 102 kez Grand Slam şampiyonluğu yaşayan Roger Federer, bu turnuvada daha önce 8 kez şampiyon olmuştu. 2014 ve 2015'te finalde Novak Djokovic'e kaybeden Federer, finalde rakibinden rövanşı almaya çalışacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0