Dış Köşe | Merkez kort kızıştı, son şampiyon turnuvaya veda etti!

Tenis tarihinin en prestijli organizasyonu olan ve sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da dördüncü gün geride kaldı. Favorilerin yoluna devam ettiği dördüncü günde hiç kuşkusuz "son şampiyon" apoletli Angelique Kerber turnuvaya veda etmesi beklenmezken, merkez kortta oynanan Rafael Nadal-Nick Kyrgios karşılaşması saha dışı unsurlarıyla bir hayli ilgi çekti.

KADINLARDA SON ŞAMPİYON KERBER ELENDİ
Girişte de belirttiğimiz gibi, Londra'ya son şampiyon apoetiyle gelen Kerber, ikinci turda karşılaştığı dünya sıralamasında 95. sıradaki Amerikalı tenisçi Lauren Davis karşısında korttan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. Bu sezon pek iyi bir dönem geçirmeyen Alman raket kötü gidişini sürdürdü. Kadınlarda dünyanın bir numarası Ashleigh Barty ikinci turda karşılaştığı 25 yaşındaki Belçikalı rakibi Alison Van Uytvanck’ı rahat geçerken, bu sezonki galibiyet serisini 38 maça taşıdı ve adını üçüncü tura yazdırdı. Turnuvanın favorileri arasında yer alan Serena Williams ikinci turda karşılaştığı 19 yaşındaki rakibi Kaja Juvan karşısında üç sette galip gelmeyi başarırken, turnuvanın eski şampiyonlarından Petra Kvitova'da rakibini geçerek bir üst tura yükseldi.

Wimbledon'da ikinci tur maçları sonucunda rakiplerini mağlup eden Qiang Wang, Carla Suarez, Kiki Bertens, Julia Görges, Lauren Davis, Harriet Dart, Belinda Bencic, Elise Mertens, Sloane Stephens, Alison Riske, Barbora Strycova, Ashleigh Barty, Magda Linette, Serena Williams, Petra Kvitova ve Johanna Konta adını üçüncü tura yazdıran isimler oldu.

ERKEKLERDE KORT KIZIŞTI, EKSELANSLARI REKORA 3 MAÇ UZAKTA
Eşleşmeler belirlendiğinde ikinci turda merak edilen karşılaşmaların başında gelen Rafael Nadal-Nick Kyrgios eşleşmesi merkez kortta günün en son oynanılan karşılaşması olurken, saha içinde yaşananların yanı sıra saha dışı aksiyonlarla güne damgasını vurdu. Dünya klasmanında 2 numara olmasına rağmen Wimbledon'da 3 numaralı seribaşı olarak yer alan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Avustralyalı Kyrgios'u sahadan 3-1'lik mağlubiyetle evine yolladı. Avustralyalı tenisçinin kort içerisinde zaman zaman aşırıya kaçan tepkilerine cevap veren İspanyol raketin maç sonundaki hırsı görülmeye değerdi.

Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli efsane Roger Federer, ikinci turda karşılaştığı klasmanın 169 numarası Jay Clarke karşısında özellikle ikinci sette zor anlar yaşadı ancak tecrübesiyle sahadan 3-0 galip ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte Wimbledon'daki galibiyet sayısını 96'a yükselten Fedex, bu organizasyonda 17. kez üçüncü tura yükselerek önemli bir başarıyı da geride bıraktı. Geçen sene bu turnuvada yarı final oynama başarısı gösteren John Isner'in vedası beklenmedik sürprizler arasında yer alırken, 2017 yılının finalisti Marin Cilic de ikinci turda Joao Sousa'ya kaybederek turnuvaya erkenden veda edenler kervanına katıldı.

Wimbledon'da ikinci turda rakiplerini mağlup eden Rafael Nadal, Roger Federer, Kei Nishikori, Daniel Evans, Mikail Kukushkin, Joao Sousa, Fabio Fognini, John Millman, Diego Schwartzman, Steve Johnson, Tennys Sandgren, Matteo Berrettini, Jan-Lennard Struff, Lucas Pouille, Sam Querrey ve Jo-Wilfried Tsonga adını üçüncü tura yazdırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0