Dış Köşe | Wimbledon'da peri masalı sürüyor!

Londra'da gerçekleştirilen tarihin en prestijli turnuvası Wimbledon'da üçüncü gün geride kaldı. İkinci tur maçlarının ilk etabında favoriler büyük sürprizlere izin vermezken, ilk turda Venus Williams'ı turnuvanın dışına iterek sansasyonel bir sonuç alan 15 yaşındaki Cori Gauff turnuvaya damgasını vurmaya devam etti. 

FAVORİLER SORUNSUZ, PERİ MASALI DEVAM EDİYOR
Wimbledon'un üçüncü gününde ikinci tur karşılaşmaları kapsamında kadınlarda bir kaç sürpriz sonuç ortaya çıkarken, turnuvaya damgasını vuran 15 yaşındaki tarihin en genç raketlerinden birisi olan Cori Gauff'un peri masalı sürüyor. Turnuvanın ilk gününde Venus Williams'ı turnuvanın dışına iten Amerikalı genç oyuncu, ikinci turda karşılaştığı 2017 yılının yarı finalisti Slovak raket Magdalena Rybarikova'yı mağlup ederek adını üçüncü tura yazdırdı. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen 3 numaralı seribaşı Karolina Pliskova ikinci turda Monica Puig karşısında 6-0 ve 6-4'lük skorlarla rahat bir galibiyet alırken, 7 numaralı seribaşı Simona Halep vatandaşı Mihaela Buzarnescu karşısında korttan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Günün çarpıcı sonuçlarından birisine 26 yaşındaki İsviçreli raket Viktorija Golubic imza attı. Dünya klasmanında 81. sırada bulunan Golubic, ikinci turda klasmanda 39.sırada bulunan ve ilk turda son şampiyon Osaka'yı saf dış bırakan Kazak tenisçi Yulia Putintseva'yı mağlup ederek üçüncü tura yükseldi. Turnuvanın önemli isimlerinden Victoria Azarenka ikinci turda karşılaştığı Avustralyalı rakibi Ajla Tomljanovic karşısında 6-2 ve 6-0'lık setlerle üst tura yükselirken, günün en sürprizi Slovenyalı tenisçi Polona Hercog'dan geldi. İkinci turda klasmanda 16. sırada bulunan Amerikalı raket Madison Keys ile karşılaşan Hercog, rakibi karşısında 6-2 ve 6-4'lük skorlarla korttan galibiyetle ayrıldı ve üçüncü tura adını yazdıran isim oldu.

Wimbledon'da ikinci turun ilk maç etabında rakiplerini mağlup eden Shuai Zhang, Victoria Azarenka, Su-Wei Hsieh, Simona Halep, Polona Hercog, Maria Sakkari, Karolina Muchova, Cori Gauff, Elina Svitolina, Dayana Yastremska, Viktorija Golubic, Anett Kontaveit, Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Petra Martic ve Danielle Collins adını bir üst tura yazdıran isimler oldu.

NOVAK TERLEMEDİ, WAWRINKA VEDA ETTİ
Wimbledon'ın üçüncü günü ikinci tur maçlarının ilk bölümüyle geçilirken, merkez kortta sahne alan Novak Djokovic klasman 111. olan rakibi Denis Kudla karşısında sahadan 6-3 ve 6-2'lik setler sonucunda 3-0 galip ayrılarak adını üçüncü tura yazdırdı. Baştan sona rahat bir oyun sergileyen Sırp raket, Jeremy Chardy - David Goffin eşleşmesiyle birlikte günün en rahat maçını oynadı desek, yanlış olmaz. Turnuvanın iddialı isimlerinden ve 19 numaralı seribaşı İsviçreli raket Wawrinka, ikinci turda karşılaştığı klasman 64. olan Amerikalı Opelka karşısında sahadan 3-2 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti. Günün en çekişmeli maçlarından birisi ise klasman 80. olan Ivo Karlovic ve 89. sırada bulunan Thomas Fabbiano arasında gerçekleştirdi. Karşılaşmanın ilk setini kazanan 30 yaşındaki İtalyan raket Fabbiano, ikinci sette 7-6 kaybetti ve skor eşitlendi. Üçüncü sette rakibine bir kez daha 6-3 üstünlük kuran Fabbiano, rakibi Ivo Karlovic'in inadını kıramadı ve dördüncü sette skor 2-2'de eşitlendi. Müthiş bir çekişmeye sahne olan final setinde kazanan taraf 6-4'lük skorla İtalyan raket Fabbiano oldu ve adını üçüncü tura yazdırdı.

Günün dikkat çeken sonuçlarından birisi de Kyle Edmund - Fernando Vardesco eşleşmesinden geldi. Wimbledon'da ilk iki maçını merkez kortta oynaması nedeniyle tenisseverlerin tepkisini çeken 24 yaşındaki İngiliz raket Edmund, klasmanda 37. sırada bulunan İspanyol tecrübe Verdasco ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk iki seti 6-4 kazanan klasman 30. Edmund; üçüncü setten itibaren İspanyol rakibinin üstünlüğü ele geçirmesine engel olamadı ve 5 set sonunda sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılarak turnuvaya veda etti.

Wimbledon'da ikinci turun ilk maç gününde rakiplerini mağlup eden Novak Djokovic, Benoit Paire, Jiri Vesely, David Goffin, Thomas Fabbiano, Roberto Bautista, Hubert Hurkacz, Ugo Humbert, Milos Raonic, Reilly Opelka, Felix Auger-Aliassime, Guido Pella, Daniil Medvedev, Kevin Anderson, Karen Khachanov ve Fernando Verdasco adını bir üst tura yazdıran isimler oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0