Vedat Muriqi'den şok çıkış: Galatasaray'a söz verdim!

Galatasaray'ın yeni sezon öncesinde kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi transferi her geçen gün yılan hikayesine dönerken, Kosovalı oyuncu ve menajeri Haluk Canatar dün akşam saatlerinde transfer süreciyle alakalı olarak Çaykur Rizespor yönetimiyle yaptığı görüşmede beklenmedik bir çıkış yaptı. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; geçen sezon ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Kosovalı milli oyuncu, iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray'ın gözdesi durumuna geldi. Bu da en çok bir yıl daha sözleşmesi olan kulübü Çaykur Rizespor'a yaradı. Yeşil-mavililer, iki ezeli rakip arasındaki rekabetten en kârlı şekilde çıkmak için tok satıcıyı oynuyor, rekabeti kızıştırıyor.

İTALYA'DAN DA TEKLİFLER VAR
Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor üçgeninin tam ortasında yer alan Vedat Muriç kararını çoktan vermiş gözüküyor. Golcü futbolcu, Şampiyonlar Ligi faktörünün yanı sıra kişisel sebeplerden dolayı da Galatasaray'a gitmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray yönetimiyle el sıkışan ve Türkiye'de başka bir takıma gitmek istemeyen Kosovalı golcü bu konuda Çaykur Rizespor yönetimini de köşeye sıkıştırdı. Öyle ki, Karadeniz ekibinin yönetimi eğer bu transferde kendisine zorluk çıkarır, Galatasaray'a gitmesine izin vermezse İtalya'dan gelen teklifleri değerlendirmeye alacak. Yani 25 yaşındaki golcü futbolcu seneye ya Florya'da idmanlara çıkmak ya da Çizme'de top koşturacak.

SON TEKLİF 4 MİLYON EURO
Vedat Muriç'in ismi ilk olarak daha sezon bitmeden Fenerbahçe ile anıldı ve hatta bazı gelişmeler yaşandı. Ancak yeni sezonda UEFA'dan ceza alması muhtemel olan Fenerbahçe yönetimi bu transferde beklemeye geçince transfer olmadı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Vedat Muriç için daha önce sözleşme yenileme teklifi yapan Çaykur Rizespor yönetimi de bu girişimlerden sonuç alamayınca oyuncunun satışına onay verdi. Galatasaray yönetimi bir süredir takip ettiği Kosovalı oyuncunun önce transfer şartlarını sordu, ardından da kulübüne resmi teklifini iletti. Galatasaray'dan ilk etapta 10 milyon Euro isteyen Çaykur Rizespor yönetimi son olarak transfer için orta yolu bulmaya hazır olduklarını belirtirken, Galatasaray cephesi de Kosovalı oyuncu için yaklaşık 4 milyon Euro'ya kadar çıktı.

Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasında yaşanan bonservis pazarlığında Fenerbahçe yönetimi adına sportif direktör Damien Comolli harekete geçince ortalık kelimenin tam anlamıyla karıştı. Kosovalı oyuncu için 2.5 milyon Euro bonservis ve Barış Alıcı + Berke Özer teklifi sunan Fenerbahçeli yöneticilerle görüşen Çaykur Rizespor sportif direktörü Yılmaz Bal geçtiğimiz günlerde de bir otelde pazarlıklarına devam etti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Kosovalı oyuncu menajeriyle birlikte Rizespor yönetimiyle görüştü ve "Biz Galatasaray ile anlaştık, onlara bir söz verdik. Sözümüzden dönmeyiz. Vedat yeni sezonda Galatasaray'da oynamak istiyor." ifadelerini kullandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0