Jean Michael Seri resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu Ryan Babel, Adem Büyük, Valentine Ozornwafor, Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, bir ismi daha kadrosuna kattı. Fernando'nun ayrılığı sonrasında merkez orta sahaya kimi transfer edeceği merakla beklenen Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Fulham'da forma giyen Jean-Michael Seri'yi bir yıllığına kiraladı.

Fildişi Sahilleri'nin sahil kasabası olan Grand Bereby'de dünyaya gelen ve 19 Temmuz 1991 doğumlu olan Seri'nin futbol hayatı doğup büyüdüğü ülkenin en önemli oyuncu akademilerinden birisi olan Africa Sports d'Abidjan kulübünde başladı. Burada altyapı eğitimini alan Seri, profesyonel futbol kariyerine de ülkenin en önemli takımlarından birisi olan ASEC Mimosas'da başladı. 18 yaşında profesyonel sözleşmeye imza atan genç oyuncunun kendisini Avrupa kıtasına atması pek uzun sürmedi ve 2011 yılında Porto kulübünün gözlemcilerinin dikkatini çekerek Portekiz ekibinin yolunu tuttu.

Sözleşme gereğince bir yıl daha kiralık olarak başkent ekibinin forması giyen Seri, kariyerinin ilk yurt dışı meydan okumasını 2012-13 sezonunda Porto'nun B takımında gerçekleştirdi. Portekiz 2.Ligi olarak kabul edilen ve Porto B takımın mücadele ettiği Liga Pro'da ilk sezonunda 14 maçta görev yapan Seri bu karşılaşmalarda 1 gol - 1 asistlik performans sergilese de zaman zaman dönemin A takım teknik direktörü Vítor Pereira tarafından zaman zaman A takım antrenmanlarına alındı. Bir yıllık maceranın ardından tecrübe kazanması ve gelişimini sürdürmesi açısından Portekiz Ligi ekiplerinden Paços de Ferreira'nın yolunu tutan Fildişili merkez orta saha oyuncusu Avrupa Ligi'nde ilk kez sahne aldığı sezonda 34 maçta büyük çoğunluğu 11'de olmak üzere görev yaptı ve 2 gol - 3 asistlik performans sergiledi. Seri ayrıca takımının kümede kalmasında da başrol oynadı ve play-out maçında Deportivo Aves karşısında alınan 3-1'lik galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Burada bir sezon daha forma giyen Seri, kendisine milli takım kapılarını açacak önemli bir performansa imza attı. Teknik direktör Paulo Fonseca'nın takımındaki en önemli yapı taşlarından birisi olan Seri, sezonu tamamı ilk 11'de olmak üzere 35 maçta 1 gol - 2 asist ile tamamlarken, bir sezon önce küme düşmeme mücadelesi veren takımının sezonu 6.sırada bitirmesinde önemli bir yere sahip oldu. Seri sezon sonunda sadece 1 milyon Euro bonservis bedeliyle Fransa Ligi takımlarından Nice'e transfer oldu.

FRANSA'DA İNANILMAZ BİR PERFORMANS
Fransa'daki ilk sezonu olan 2015/16 sezonunda Claude Puel yönetimindeki Nice takımında orta sahadaki üçlüden birisi olan Fildişili oyuncu gösterdiği performansla adeta parmak ısırttı. Sezonu 38 maçla tamamlayan başarılı oyuncu gösterdiği performansın yanı sıra bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve temposuyla dikkatleri üzerine çekerken, 3 gol - 6 asistlik performansıyla takımına yardımcı oldu. 2017/18 sezonunda da takımın önemli parçalarından birisi olan Seri, şimdilerde bir kez daha takım arkadaşı olduğu Younes Belhanda'yla birlikte Fransız ekibinin başarısı için ter döktü. Ligde tamamı ilk 11'de ve büyük çoğunluğu 90 dakika olmak üzere 34 maçta görev alan Seri, rakip filelere bıraktığı 7 golün yanı sıra 10 asistle de dikkatleri üzerine çekti. Avrupa Ligi'nde ve kupada da toplamda 5 maçta görev yapan Seri, sezonu 39 maçla tamamlayarak istikrarlı bir grafik çizdi. 2017/18 sezonunda da Fransız ekibinin formasını giyen yıldız oyuncu Şampiyonlar Ligi elemelerinde Ajax'ı geçen takımın bir parçası olurken, Napoli'ye elenmekten kurtulamadı ve kariyerindeki en büyük şansı kaçırmış oldu. Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Nice burada da ikinci turda Lokomotiv Moskova'ya elenen taraftaydı ve Seri, sezonun genelinde 43 maçta 2 gol - 10 asist gibi bir istatistikle tamamlayarak süregelen başarılı performansını devam ettirdi. Sezon sonunda ise Premier Lig takımlarından Fulham, yıldız oyuncunun bonservisi için tam 30 milyon Euro ödedi ve Seri adına kariyerini bir üst arenada test etme fırsatı oldu. 

İngiltere'deki ilk yılında Fulham formasıyla sezona ilk 11'de başlayan yıldız oyuncu sezon ortasında alınan kötü sonuçlar doğrultusunda zaman zaman kadrodaki yerini kaybetti ancak yine de istikrarlı bir grafik çizmeyi başardı. Fulham formasıyla 34 maçta görev yapan Seri bu karşılaşmalarda 1 gol - 3 asistlik performans sergiledi ancak takımının Premier Lig'den düşmesine engel olamadı. Ligin son haftalarında (29.haftadan itibaren) takımın rotasyon oyuncularından birisi olan Fildişili yıldız isim, son 3 karşılaşmada hiç forma giyemedi. Fulham'da sezon başında görevde olan Slavisa Jokanovic ve sezon ortasnda göreve gelen Scott Parker yıldız oyuncuyu merkez ortasaha olarak kullansalar da zaman zaman 10 numaralı pozisyonda da görevlendirmekten çekinmediler. 

MİLLİ TAKIM PERFORMANSI
2015 yılından beri Fildişi Sahilleri milli takımında görev yapan yıldız oyuncu son olarak 2019 Afrika Kupası'nda da milli takımla beraberdi. Çeyrek finalde Cezayir'e penaltılarla elenen Fildişi Sahilleri adına turnuvada 2 maçta forma giyen Seri, bugüne kadar kariyerinde 26 kez milli formayı giydi ve 2 gol - 3 asistlik performans sergiledi. 

Orta sahanın merkezinde ve defansif yönünde forma giyen 27 yaşındaki Fildişili yıldız oyuncu, kulüp kariyerinde bugüne kadar 242 resmi karşılaşmada görev yaptı ve bu karşılaşmalarda 19 gol - 37 asistlik performansa imza attı. Seri bu karşılaşmaların 132'sinde ise merkez orta saha rolünde görev aldı.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Jean-Michael Seri'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0