ÖZEL HABER | Cuellar pahalı geldi, rota Josef de Souza..

Fernando ve Ndiaye’nin takımdan ayrılması sonrasında orta saha rotasyonunu sil baştan kuracak olan Galatasaray, ilk olarak merkez orta saha pozisyonuna Jean-Micheal Seri’yi kiralardan defansif orta saha rolü için de bir süredir Cuellar için temaslarını sürdürüyordu. Ancak tecrübeli oyuncu için Flamengo tarafından istenen bonservis bedelinin yüksek olması sonrasında sürpriz bir isim gündeme geldi ve teknik direktör Fatih Terim’in onayı doğrultusunda Sarı-Kırmızılı idareciler bu transferi gerçekleştirmek üzere harekete geçti. 

Fernando’dan boşalan defansif orta saha rolüne sert ve agresif bir isim arayan Galatasaray’da listenin ilk sıralarında Flamengo forması giyen Kolombiyalı oyuncu Cuellar yer alırken, 27 yaşındaki yıldız için 8 milyon Euro bonservis bedeli talep edildi. Uzun bir süre bu rakamı 4-5 milyon Euro bandına indirmek için çabalayan Galatasaray yönetimi görüşmelerinde sonuç alamayınca alternatif isimler üzerinde harekete geçti. Suudi Arabistan’da mutlu olmayan ve ayrılmak isteyen Josef de Souza’nın menajeri tecrübeli oyuncuyu bedelsiz olarak kiralık getirebileceğini belirtmesinin ardından planlar değişti. Teknik direktör Fatih Terim’in onay vermesinin ardından Sambacının şartlarını soran Galatasaraylı yetkililer, tecrübeli oyuncuyla yıllık 2 milyon Euro ücret üzerinden ön anlaşma sağladı ve 30 yaşındaki oyuncunun menajerine “Al-Ahli kulübüyle görüşüp, bu işi bitir.” talimatı verildi. Geçen sene karın bölgesindeki yoğun iltihaplanma nedeniyle Ocak ayında ameliyat olan ve sezon sonuna kadar forma giyemeyen Brezilyalı oyuncu, rehabilitasyon süresinde 3 aylığına Vasco de Gama kulübüyle kiralık sözleşmesi imzalamış ve tüm ücretini de Suudi Arabistan kulübü ödemişti. Al-Ahli bu sayede açtığı yabancı kontenjanını da başka bir oyuncu için kullanmıştı. 

Geçen sene başında 12 milyon Euro bonservis bedeliyle Suudi Arabistan kulübü Al-Ahli’ye imza atan Josef de Souza, sezonun ikinci yarısını sakatlığı sebebiyle forma giymeden tamamladı. Kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı oyuncu, 2018-19 sezonunda görev yaptığı 18 maçta 2 gol - 3 asistlik performans sergiledi. 
****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0