Şimdi Nerede? | Kevin Grosskreutz...

Galatasaray'ın 2015-2016 sezonunda transferin son gününde takıma dahil ettiği ancak lisansı çıkartılamadığı için forma şansı bulamayan Kevin Grosskreutz'un kariyerini "Şimdi Neredeler" köşemizde sizler için derledik. Galatasaray'a transferi de ayrılışı da olaylı olan Grosskreutz, şu anda futbol hayatına Almanya'da devam ediyor.

Futbola Borussia Dortmund altyapısında başlayan Kevin Grosskreutz, 2003 yılında Rot Weiss Ahlen'e gönderildi. Burada 97 maçta 24 gol-11 asistlik performansının ardından 2009 yılında yeniden Dortmund'a dönen Alman oyuncu, Jurgen Klopp'la beraber yıldızını parlattı. 6 yıl boyunca sarı-siyahlı formayı giyen Grosskreutz, 236 maçta görev alırken 27 gol attı ve 37 de asist üretti. Dortmund'un 2011 ve 2012'de kazandığı Bundesliga şampiyonluklarında pay sahibi olan başarılı oyuncu, 2014 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı'na seçildi ve Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2015 yılında yaz transfer döneminin son gününde 1.5 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan Grosskreutz, lisansı yetiştirilemediği için forma şansı bulamadı.

BÜYÜK UMUTLARLA GELDİ, 6 AY SONRA GİTTİ 
2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve 4. yıldızı takan Galatasaray'da 2015 yılının yaz ayı istenildiği gibi gitmemiş ve yapılan transferler hayal kırıklığı yaratmıştı. Transfer döneminin son gününde transfer edilen Kevin Grosskreutz, taraftarı heyecanlandırırken birçok mevkii de görev alabilmesinden ötürü de umutlandırmıştı ancak şartlar istendiği gibi olmadı. Dursun Özbek yönetimi büyük bir fiyaskoya imza atarak Alman oyuncunun lisansını zamanında çıkartamayınca Grosskreutz, 6 ay sarı-kırmızılı formayı giyemedi. Ocak ayı dört gözle beklenirken Alman oyuncu, Galatasaray'dan ayrılmak istediğini açıkladı. Annesini özlediği için Almanya'ya geri dönmek isteyen başarılı oyuncu Ocak ayında 2.1 milyon euro karşılığında Stuttgart'a satıldı. 

GALATASARAY SONRASI DÜŞÜŞE GEÇTİ
Stuttgart'ta 1 yıl forma giyen Alman oyuncu bu süreçte 28 karşılaşmada görev aldı ve 1 gol kaydetti. 2017 yılında takımdan ayrılan Grosskreutz, Darmstadt 98'e imza attı. Burada da 28 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, 3 kez gol sevinci yaşarken 3 de asist üretti ve sezon sonunda Almanya 3. Lig ekibi KFC Uerdingen'e gönderildi. Geride bıraktığımız sezon 3. Lig'de tolam 36 maça çıkan 30 yaşındaki oyuncu 3 asist üretti. 

BAŞI BELADAN KURTULMUYOR
Uerdingen'de oynamasının yanı sıra aynı zamanda  amatör ligde yer alan Kemminghausen takımında antrenörlük yapan Kevin Grosskreutz, takımının Brambauer  ile oynadığı maçta çıkan kavgaya karışmış ve 10 kişinin arasında kalarak darp edilmişti. Tecrübeli oyuncu bu olaydan önce de Stuttgart'ın U17 takımından 3 oyuncuyla gittiği gece kulübünde 16-19 yaşları arasındaki gençlerle kavga ederek şiddete uğramıştı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0