Kritik zirveden uzlaşma çıktı!

Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz, eski başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde kulüpten alacağına karşılık başlattığı icra hamlesinin ardından harekete geçti. Geçtiğimiz hafta Levent'te gerçekleşen zirveye başkan yardımcıları Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay ile birlikte katılan Mustafa Cengiz, eski başkan Dursun Özbek ile yaklaşık 1.5 saatlik bir toplantı yaptı ve sorunu mahkeme kapılarına dayandırmadan orta yolun bulunarak çözülmesi kararı aldı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da eski ve yeni yönetim arasında anlaşma sağlandı! Geçtiğimiz hafta yapılan kritik zirvede eski başkan Özbek bahsi geçen 13.6 milyon Euro'luk ödemeyi Galatasaray'ın mevcut borçlarına ve ödemelerine kasa kolaylığı sağlamak adına verdiğini ifade etti. Galatasaray yönetimi ise Özbek'e bu konuyu mahkeme yoluyla değil, uzlaşma yoluyla halletmeleri gerektiğini hatırlatarak çözümden yana tavır aldıklarını belirtti. Başkan Cengiz yapılan toplantıda "Galatasaray için verdiğiniz ana parayı elbette ödeyeceğiz, sonuçta bu Galatasaray Spor Kulübü'nün borcudur. Ancak ortaya çıkan tabloda faiz talebiniz var, bu uygun olmaz. Ana paranın tamamını ödeyelim, konuyu kapatalım." ifadelerini kullandı. Başkan yardımcıları Albayrak ve Günay da, ana paranın taksitlendirilerek Özbek'e ödenmesini teklif etti. Bu talebe olumlu yaklaşan Dursun Özbek ise "O günlerde bu parayı Galatasaray'ın acil ihtiyaçlarını gidermek ve daha büyük sorunlarla karşılaşmaması adına kasa kolaylığı sağlaması için verdik. Şimdi de niyetimiz asla ve asla Galatasaray Kulübü'nü zorda bırakmak değil. Kulübümüzü mağdur etmeyecek şekilde yapılandırmayı elbette kabul ederiz." ifadelerini kullanarak anlaşma sağlandı ve iki tarafta da el sıkışarak masadan ayrıldı.

Yapılan zirvede uzlaşma sağlanmasının ardından kulüp avukatları mesaiye başladı ve hem kulüp hem de Özbek'in avukatları ödeme konusunda yapılandırmanın nasıl yapılacağını tartışacak. Kısa süre içerisinde Galatasaray yönetimi, eski başkan Dursun Özbek'e toplamda 13.6 milyon Euro üzerinden ödeme takvimi sunarak nihai anlaşma gerçekleştirilecek.

1 yorum:

  1. Galatasarayda her şey anlaşılarak çözülür çünkü ruhumuzda dostluk var

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0