Luyindama'nın geleceği belli oluyor..

Galatasaray'da geçen sezon savunmada gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan ve şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Christian Luyindama için yeni sezon öncesinde resmi açıklama yapılmaması kafalarda soru işaretleri uyandırmıştı. Galatasaray yönetimi geçtiğimiz sezon sonunda Kongolu oyuncuyla her konuda anlaşma sağlarken, transferin yakın zamanda KAP'a resmi olarak açıklanması bekleniyor. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; geçtiğimiz sezon devre arasında kiralanan Kongolu savunma oyuncusu Luyindama için Galatasaray yönetimi sezon sonu itibariyle Haziran ayındaki 5 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonunu kullandı. Bu bedelin ilk taksidi olan 1.9 milyon Euro bedeli Standart Liege kulübüne ödeme olarak yapan Galatasaray yönetimi, başarılı savunmacıyla da yeni bir sözleşme imzalayacak. Yeni sözleşme için yıldız oyuncunun tatilden dönmesinin beklendiği ortaya çıktı. Afrika Uluslar Kupası'nda milli takımının formasıyla ter döken Luyindama'nın önümüzdeki hafta İstanbul'a geleceği ve 4 senelik sözleşmeye imza atacağı bildirildi.

Ocak ayında Galatasaray ile yarım sezonluğuna 600bin Euro ücret üzerinden anlaşan Luyindama'nın yeni sözleşmesinde herhangi bir zam bulunmuyor. Galatasaray ile yıllık 1.2 milyon Euro üzerinden 4 yıllık sözleşme imzalayacak olan Kongolu oyuncunun transferinin önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulması bekleniyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0