U21 Ligi resmen kaldırıldı..

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz sezon başında Süper Lig ve 1.Lig ekiplerinin altyapı yöneticileriyle yapılan toplantıda alınan "U21 Ligi gelecek sezondan itibaren kaldırılsın." kararının ardından, bugün bir kez daha durum değerlendirmesi yapıldı. Federasyon yöneticileri ve kulüp temsilcileriyle yapılan toplantının ardından 2019/20 sezonundan itibaren U21 Ligi'nin oynanmayacağı resmen açıklandı.

Federasyon tarafından yapılan resmi açıklamada "Türk futboluna beklenen katkıyı sağlayamadığı gerekçesiyle U21 Ligi'nin kaldırılması kararının doğru olduğu dile getirildi ve ligin oynanmaması konusunda görüş birliğine varıldı." ifadeleri kullanılırken; U21 Ligi'nde oynayan oyuncuların Süper Lig ve alt liglerde daha fazla forma şansı bularak üst yapıya geçişinin kolay olacağına inanıldığı belirtildi. Federasyon ve kulüplerin aldığı ortak karar doğrultusunda 19 yaş üstündeki oyuncular için 

U21 Ligi'nde normal sezonu ve Süper Kupa'yı şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray U21 takımının kadrosunda bulunan 19 yaş ve üstündeki oyuncuların bazıları şu şekilde; Batuhan Şen, Gökay Güney, Sefa Özdemir, Batuhan Tekin, Melih Gökçimen, Emirhan Civelek, Abdussamed Karnucu, Metehan Mertöz, Mutlu Aksu Doğan, Çekdar Orhan, Ahmet Sivri, Malik Karaahmet, Mikail Okyar, Furkan Korkut, Celil Yüksel, Atalay Babacan, Recep Gül.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0