2019/2020 Premier Lig rehberi...

premier league
Avrupa'nın en büyük ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Lig'de dün transfer dönemi resmen sona erdi. Son şampiyon Manchester City, kadrosunu 6 oyuncu ile takviye ederken 97 puanla geçen sezonu 2. tamamlayan Liverpool ise sadece 2 oyuncu takviyesi yaparak transfer dönemini kapattı. Premier Lig'de yapılan transferleri bu yazımızda derleyeceğiz. 

MANCHESTER CITY
Premier Lig'de üst üste 2 sezon şampiyonluğa ulaşan Pep Guardiola'nın Manchester City'si bu transfer döneminde kadrosunu Rodri, Joao Cancelo, Angelino, Pedro Porro, Zack Steffen ve Scott Carson ile takviye etti. Bu transferler için toplamda 167 milypon euro harcayan Manchester'in mavileri, 8 oyuncu ile de yolları ayırdı. Danilo, Douglas Luiz, Fabian Delph, Manu Garcia, Pablo Mari'yi satarken, Leicester City karşısında attığı golle şampiyonlukta önemli pay sahiplerinden olan Vincent Kompany'in sözleşmesi uzatılmadı ve yollar ayrıldı. Bunun yanı sıra City'de Anthony Cáceres, Luke Brattan'ında sözleşmesi uzatılmadı ve takımdan yollandı. City'de Arijanet Muric, Patrick Roberts, Ante Palaversa, Zack Steffen, Philippe Sandler ve Tosin Adarabioyo kiralık olarak gönderildi. Manchester City takımdan gönderdiği oyunculardan toplam 70 milyon euro gelir elde etti. 

LIVERPOOL
Geçtiğimiz sezon Jürgen Klopp yönetiminde Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Liverpool, Premier Lig'de de müthiş bir sezon geçirmesine rağmen Manchester City'nin 1 puan gerisinde kalmış ve ligi 2. sırada tamamlamıştı. Transfer döneminin en sessiz takımı olan Merseyside ekibi kadrosuna PEC Zwolle'den Sepp van den Berg ve West Ham'dan Adrian'ı kattı. Liverpool, Danny Ings, Simon Mignolet, Alberto Moreno, Daniel Sturridge, Adam Bogdan, Connor Randall ile yollarını ayırdı. Kırmızılılar, Harry Wilson, Marko Grujic, Taiwo Awoniyi, Ben Woodburn, Sheyi Ojo ve Ovie Ejaria'yı ise kiralık olarak gönderdi. Liverpool bu tramsferlern toplam 34.5 milyon euro gelir elde etti. 

CHELSEA
Premier Lig'de geçen sezonu 3. sırada bitiren Chelsea, Sarri ile yolları ayırıp efsane isimi Frank Lampard'ı teknik direktörlüğe getirirken transfer yasağı nedeniyle takıma takviye yapamadı. Maviler, yıldız ismi Eden Hazard'ı Real Madrid'e katprırıken, David Luiz'i Arsenal'e, Ola Aina'yi Torino'ya ve Tomas Kalas'ı da Bristol City'e sattı. Eduardo, Gary Cahill ve Todd Kane'nin sözleşmesini uzatmayan Chelsea, Danny Drinkwater, Lewis Baker, Matt Miazga ve Ethan Ampadu'yu da kiralık olarak gönderdi. 

TOTTENHAM 
Mauricio Pochettino yönetiminde geçtiğimiz sezon transfer yapmamasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Tottenham, bu sezon transfer döneminin hareketli takımlarındandı. Londra ekibi toplam 4 transfer yapmasına rağmen önemli isimleri kadrosuna kattı. Tanguy Ndombélé, Ryan Sessegnon, Giovani Lo Celso ve Jack Clarke ile takımı güçlendiren Tottenham, Kieran Trippier, Vincent Janssen, Josh Onomoah, Fernando Llorente, Michel Worm ile de yollarını ayırdı. Toplam 114 milyon euro harcayan Londra ekibi 31 milyon euro ise gelir elde etti. 



ARSENAL
Geçen sezonu 5. sırada bitiren Arsenal, yeni sezon öncesinde kadrosunu Nicolas Pepe, David Luiz, Kieran Tierney gibi önemli isimlerle kadrosunu takviye ederken Saint-Étienne'den William Saliba da transfer edildi. Topçular, Alex Iwobi, Krystian Bielik, Laurent Koscielny, David Ospina, Carl Jenkinson, Takuma Asano ile yolları ayırırken, Aaron Ramsey de sözleşmesinin bitmesinin ardından Juventus'a gitti. 

MANCHESTER UNITED
Sir Alex Ferguson'un ayrılığının ardından Premier Lig'de şampiyonluğa hasret kalan Manchester United, transfer döneminde rekor bir hamleye imza attı. Kırmızı Şeytanlar, Leicester City'den Harry Maguire'ı 87 milyon euro karşılığında transfer ederken tarihin en pahalı stoper hamlesini gerçekleştirdi. ManU, Aaron Wan-Bissaka ve Daniel James ile de kadrosunu güçlendirirken, Romelu Lukaku geçtiğimiz gün Serie A ekiplerinden Inter'e satıldı. Kırmızı Şeytanlar'da Antonio Valencia, Ander Herrera ve James Wilson da takımdan ayrılan isimler oldu.

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Premier Ligi'i geçen sezon 7. sırada tamamlayan Wolverhampton yeni sezon öncesi Raul Jimenez, Pedro Neto, Patrick Cutrone, Lander Dendoncker, Bruno Jordao, Jesus Vallejo ve Flávio Cristóvão ile kadrosunu takviye etti. Wolves'te göze çarpan önemli bir ayrılık yaşanmazken Kortney Hause, Aston Villa'ya satıldı. 

EVERTON
Premier Lig'in köklü ekiplerinden olan Cenk Tosun'lu Everton kadrosunu Alex Iwobi, Moise Kean, Jean-Philippe Gbamin, Fabian Delph, Djibril Sidibé ve Jonas Lössl ile takviye etti. Idrissa Gueye, Ademola Lookman, Nikola Vlasic, James McCarthy ile yolları ayıran Merseyside ekibinde Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Morgan Schneiderlin'in ise takımda kalacağı açıklandı. Everton'da en dikkat çeken ayrılık ise uzun yıllardır kulüpte bulunan  Phil Jagielka'nın ayrılığı oldu. Tecrübeli oyuncu Sheffield United'a transfer oldu. 



LEICESTER CITY
Geçtiğimiz sezon ortasında Brendan Rodgers'ı göreve getiren Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City, yeni sezon öncesinde Youri Tielemans, Ayoze Perez, Dennis Praet ve James Jutin ile kadrosunu takviye etti. Leicester'da göze çarpan tek ayrılık ise Harry Maguire'nin 87 milyon euro karşılığında Manchester United'a gitmesi oldu.

WEST HAM UNITED
Manuel Pellegrini yönetmindeki West Ham United, Sebastien Haller, Pablo Fornals, Albian Ajeti, Gonçalo Cardoso, David Martin ve Roberto'yu kadrosuna katarak transfer dönemini tamamladı. Londra ekibinde Pedro Obiang, Edimilson Fernandes, Lucas Perez,Reece Oxford, Saam Bryam satılırken, Andy Carrol, Adrian ve Samir Nasri'nin de sözleşmesi uzatılmadı ve yollar ayrıldı. 

WATFORD
Transfer döneminde Ismaila Sarr gibi önemli bir genç yıldız adayını kadrosuna katan Watford, Craig Dawson, Joao Pedro, Tom Dele-Bashiru, Danny Welbeck ve Sam Dalby'i de transfer etti. Kadrosunu büyük oranda koruyan Hornets, Dodi Lukebaio ve Obbi Oulare ile yollarını ayırdı.

CRYSTAL PALACE
Londra ekiplerinden olan Crystal Palace, transfer dönemini sakin geçiren takımlardan oldu. Kadrosunu James McCarthy, Jordan Ayew, Victor Camarasa, Stephen Henderson ve Gary Cahill ile takviye eden Palace'da Aaron Wan-Bissaka 55 milyon euro karşılığında Manchester United'a satıldı. Londra ekibinde Alexander-Sörloth ise ülkemizden Trabzonspor'a 2 sezon kiralandı. 



NEWCASTLE UNITED
Premier Lig'in köklü ekiplerinden olan Newcastle United, teknik direktörlük görevine Rafael Benitez yerine Steve Bruce'u getirirken Joelinton, Allan Saint-Maximin, Emil Krafth, Jetro Willems ve Andy Caroll ile takımı takviye etti. Siyah-beyazlılarda Ayoze Perez, Leicester City'e satılırken, Joselu, Mohammed Diame, Jacob Murphy, Freddie Woodman ve Dan Barlaser ile de yollar ayrıldı. 

BOURNEMOUTH
Geçen sezon Premier Lig'i 14. sırada tamamlayan Bournemouth, toplam 5 transfer yaptı. Kırmızı-siyahlılar, Arnaut Danjuma, Philip Billing, Lloyd Kelly, Jack Stacey ve Harry Wilson ile takımı güçlendirdi. Bournemouth'ta Tyrone Mings, Lys Mousset, Connor Mahoney, Marc Pugh, Sam Sturridge, Emerson Hyndman, Harry Arter ise takımdan ayrılan oyuncular oldu. 

BURNLEY
Premier Lig'in mütevazi ekiplerinden olan Burnley, bu transfer dönemini de sakin geçirdi. Sean Dyche yönetimindeki Clarets, transfer döneminde Jay Rodriguez, Bailey Peacock-Farrell, Erik Pieters, Ryan Cooney ve Danny Drinkwater ile takımı güçlendirdi. Burnley'de Tom Heaton, Aiden O'Neill, Anders Lindegaard, Ntumba Massanka, Stephen Ward ve Nahki Wells ise takımdan ayrılan isimler oldu. 

SOUTHAMPTON
Premier Lig'in gedikli takımlarından olan Southampton, transfer döneminde Danny Ings, Che Adams, Moussa Djenepo ve Kevin Danso'yu kadrosuna kattı. Matt Target, Sam Gallagher Charlie Austin, Jordy Clasie, Steven Davis ile de yolları ayırdı. 

BRINGHTON & HOVE ALBION
Teknik direktörlük görevine Türk futbolseverlerin adını Östersunds maçlarıyla duyduğu Graham Potter'i getiren Brighton & Hove Albion, transfer döneminde 65 milyon euro harcarken Adam Webster, Neal Maupay, Leandro Trossard ve Matt Clarke'yi kadrosun kattı. Mavi-beyazlılar oyuncu satışı yapmayarak kadrolarını korurken sözleşmesi sona eren Markus Suttner ve Richie Towell takımdan ayrılan isimler oldu. 

aston villa


ASTON VILLA
Premier Lig'e geri dönen Aston Villa, transfer döneminin en hareketli takımı olurken en çok para harcayan takımı da oldu. Birmingham ekibi toplam 12 transfere 148 milyon euro harcadı. Aston Villa transfer döneminde ülkemizde Kasımpaşa forması giyen Trezeguet'i de 10 milyon euro karşılığında renklerine bağladı. Aston Villa kadrosunu Wesley, Tyrone Ming, Doulas Luiz, Matt Target, Ezri Konsa, Marvelous Nakamba, Anwar El Ghazi, Björn Engels, Jota ve Kortney Hause ile de takviye etti. Dean Smith yönetimindeki Villa'nın Mbaye Diagne'yi de istediği iddia edilmişti. Büyük harcama yapan Aston Villa'da oyuncu satışı ise olmadı. Birmingham ekibinde sözleşmeleri sona eren Ritchie De Laet, Tommy Elphick ve Albert Adomah takımdan ayrılan isimler oldu.

NORWICH CITY
Premier Lig'e yeniden yükselen Norwich City transfer döenmini sakin geçiren takımlardan oldu. Sarı-yeşilli ekip Ralf Fährmann, Sam Byram, Daniel Adshead, Josip Drmic, Patrick Roberts, Ibrahim Amadou ve Rocky Bushiri'yi kadrosuna katarken sadece 4 milyon euro harcama yaptı. Norwich, Marcel Franke'yi 1.5 milyon euro karşılığında Hannover'e satarken başka oyuncu satmadı. Sözleşmeleri biten Steven Naismith, Ivo Pinto, Yanic Wildschut ve Tristan Abrahams ile yolları ayıran sarı-yeşilliler kadrosunu büyük ölçüde korudu. 

SHEFFIELD UNITED
Premier Lig'e bu yıl yükselen ekiplerden olan Sheffield United, 10 transferle kadrosunu güçlendirdi ve 47.5 milyon euro harcadı. Kırmızı-beyazlılar Oliver McBurnie, Lys Mousset, Callum Robinson, Luke Freeman, Ben Osbron, Phil Jagielka, Ravel Morrison, Michael Verrips, Muhammed Besic ve Dean Henderson'u transfer etti. Herhangi bir oyuncu satışı yapmayan Sheffield'da sözleşmeleri sona eren Paul Coutts, Caolan Lavery, Conor Washington, Martin Cranie ile yollar ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0