Bundesliga | Lewa yaptığı hat trickle Schalke'yi bozguna uğrattı...

Almanya Bundesliga’da 2. haftayı geride bıraktık. Sürprize pek yer vermeyen hafta gollü maçlarla geçti ve sadece bir maç iddaa tabiriyle ‘alt’ bitti; o maçta da karşılıklı birer gol vardı. Bayern ilk haftadaki sürpriz beraberliğin acısını Gelsenkirchen’de Schalke’den çıkarırken, Dortmund geriye de düşse Köln deplasmanından galibiyetle çıktı. İşte Bundesliga’da ikinci haftanın sonuçları…

SCHALKE 0-3 BAYERN MÜNİH
Ligin ilk haftasında Allianz Arena’da Hertha Berlin’le berabere kalarak kayıpla başlayan Bayern, bu maçın acısını Schalke’den çıkarttı. Kırmızı beyazlılar Polonyalı golcü Robert Lewandowski’nin hat trick yaptığı maçta Schalke 04’ü deplasmanda 3-0’lık skorla rahat geçti ve puanını 4 yaptı.  

Schalke 04’de 19 yaşındaki genç forvet oyuncumuz Ahmed Kutucu 51. dakikada, 18 yaşındaki Münir Mercan da 86. dakikada oyuna dahil olurken; sakatlığı devam eden Ozan Kabak kadroda yer almadı.

KÖLN 1-3 DORTMUND
Ligin ilk haftasını Augsburg karşında rahat geçen Favre’nin Dortmund’u, zorlu Köln deplasmanında geriye düşse de kazanmayı bildi. Köln, 29. dakikada Dominick Drexler’in golüyle öne geçti ve maçı uzun süre bu skorla götürdü ancak 70. dakikada Sancho ile beraberliği yakalayan Dortmund, 86’da Hakimi ile öne geçti. 90.dakikada Paco Alcacer ise skoru belirledi. 1-3 Dortmund 2. haftayı  6 puan ve +6 averajla lider kapattı.

FORTUNA DÜSSELDORF 1-3 BAYER LEVERKUSEN
Ligin ilk haftasını galibiyetle kapatan iki takım Düsseldorf’ta Markur Spiel Arena’da karşı karşıya geldi. İlk haftada Kenan ve Kaan önderliğinde Werder Bremen’i deplasmanda deviren Düsseldorf, Leverkusen’e diş geçiremedi. Bayer mücadeleyi Baker(kk), Charles Aranguiz ve Bellarabi’nin golleriyle 3-1 kazandı. Ev sahibi ekibin tek golü 82. dakikada Alfredo Morales’ten geldi.  Bu sonuçla Leverkusen puanını 6 yaparken, Fortuna Düsseldorf 3 puanda kaldı.

İlk hafta takımlarını galibiyete taşıyan milli oyuncularımızdan Kaan 90 dakika sahada kalırken, Kenan 59 dakika forma giydi. Ayrıca Türk asıllı Alman oyuncu Kerem Demirbay, Leverkusen’in 2. golünde Aranguiz’e gol pasını veren isimdi.

RB LEIPZIG 2-1 EINTRACHT FRANKFURT
İlk haftayı galibiyetle kapatan iki takımı karşı karşıya getiren bir diğer mücadelede RB Leipzig kendi sahasında Frankfurt’u ağırladı. Nagelsmann’ın öğrencileri  Werner ve Yussuf Poulsen’in golleriyle Frankfurt’u 2-1 devirdi. Konuk ekibin tek golü Gonçalo Pacienca’dan geldi.

HOFFENHEIM 3-2 WERDER BREMEN
Lige mağlubiyetle başlayan Nuri ve Ömerli Werder Bremen ligin ikinci haftasını da puansız geçti. Hoffenheim’e konuk olan Bremen, Nuri’nin asistinde Fülkrug ile 1-0 öne geçse de mücadeleyi 3-2 kaybetti. Bremen’in diğer golü Yuya Osako’dan gelirken; Hoffenheim’e galibiyeti getiren goller Bicakcic, Bebeou ve Kaderabek’ten geldi. 

Ömer Toprak geçirdiği sakatlıkla ne yazık ki 17. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalırken, mücadelede 1 asistle oynayan Nuri 88 dakika oyunda kaldı.

Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar ise şöyle
Augsburg 1-1 Union Berlin
Mainz 05 1-3 Borussia Monchengladbach
Paderborn 1-3 Freigburg
Hertha Berlin 0-3 Wolfsburg


(📸 Twitter.com/almanfutbolu1)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0