STSL | Tatsız başlangıç...

Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 sezonu bugün resmen başladı. Sezonun ilk haftasında son şampiyon Galatasaray, ligin yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor'a konuk oldu. Marcao'nun gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalan Cimbom, sezonun ilk maçında Recep Niyaz ve Hugo Rodallega'nın gollerine engel olamadı ve Denizlispor'a 2-0 mağlup olarak yeni sezona mağlubiyetle başladı. 

Galatasaray sezonun ilk maçına Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Selçuk, Seri, Jimmy, Belhanda, Babel, Diagne ilk onbiriyle başladı. Maça iyi giren Cimbom, henüz 2. dakikada Mbaye Diagne ile gole yaklaştı. Senegalli golcü kaleciyle karşı karşıya kalırken topu ağlara yollayamadı. Karşılaşmanın 6. dakikasında Jimmy Durmaz'ın pasında Belhanda ceza sahası içinde dönerek vurdu ancak top kalecide kaldı. Müsabakanın 25. dakikasında Galatasaray, VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Selçuk İnan, kaleciyi geçemedi. Kaçan penaltının ardından momentumu rakibine kaptıran Cimbom, oyundan düştü. Maçın 31. dakikasında Recep Niyaz'ın vuruşu direkten dönerken, Barrow'un topu tamamlamasına da Muslera engel oldu. Galatasaray'da 43. dakikada Marcao, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve sarı-kırmızılılar 10 kişi kaldı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Galatasaray ikinci yarıya Seri-Ryan Donk değişikliği ile başladı. Kontrollü geçen ikinci yarının ilk 15 dakikasında iki taraf da pozisyon üretmekte zorlandı. Müsabakanın 62. dakikasında Denizlispor, Thiago Lopes ile gole yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda Lopes'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. Karşılaşmanın 64. dakikasında Galatasaray'da Emre Mor oyuna girerken Jimmy Durmaz oyundan çıktı. Karşılaşmanın 72. dakikasında Galatasaray'da Ahmet Çalık, Mbaye Diagne yerine oyuna dahil oldu. Müsabakanın 75. dakikasında Denizlispor'da Recep Niyaz şık bir gole imza attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol yeni sezonda atılan ilk gol olarak da kayıtlara geçti. Maçın kalan bölümünde beraberlik golünü arayan Cimbom, istediği pozisyonlara giremedi. Maçın 90+4. dakikasında Hugo Rodallega farkı 2'ye çıkartan gole imza attı. Müsabakanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Galatasaray deplasmanda Denizlispor'a 2-0 mağlup olarak yeni sezona mağlubiyetle başladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0