Fatih Altaylı: Galatasaray'ın başarısızlığı için birileri lobi yapıyor..

Bir dönem Galatasaray'da yöneticilik yapan ve Divan Kurulu üyesi olan Fatih Altaylı bugün katıldığı Habertürk TV'de yayınlanan Spor Saati adlı programda spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray'ın sezona hazır olduğunu belirten Altaylı, bazı kulüp başkanlarının Mbaye Diagne'nin satışına engel olmaya çalıştığını belirtti. 

DIAGNE SATILMASIN DİYE BİRİLERİ LOBİ YAPIYOR
Galatasaray bir oyuncusunu satmak istiyor değil mi? Galatasaray bu oyuncusunu satamasın diye devreye giren kulüp başkanları var diyeyim, gerisini siz anlayın.. Yapabilirler, hukuki bir engel yok. Ama menajerlik piyasasını çok iyi bildiğim için net söylüyorum. Galatasaray, Diagne'yi satamasın diye lobi yapanlar var! Uluslararası futbol piyasasının içinde bulunmuş, menajerlerden bilgi alabilen biri olarak söylüyorum bunu. 'O parayı vermeyin' 'O parayı etmez' 'Sen bu işi halletme ben sana başka bir şey yapacağım' gibi gibi şeyler deniyor, hem de dört koldan! Bunda bir ayıp falan yok.

GALATASARAY BÜYÜK ORANDA HAZIR
Galatasaray bu hafta bir maç yapıyor, Akhisarspor'la. Seyrettiğim Galatasaray büyük oranda hazır. Santrfor sorunu var mı? Var. Kadronun nasıl şekilleneceğini bilmiyoruz, elinde çok oyuncu var. Hazırlık maçlarında Seri'den çok heyecan veren oyuncu Emre Mor. Çılgın bir şekilde tribünler tarafından desteklendiği, sahada bir hava kattığını söylemem gerekiyor. Emre eğer Panathinaikos maçındaki gibi oynarsa muhtemelen Fatih Terim tarafından soyunma odasında dövülür. Topu kaptırdıktan sonra takip etmemesi, pres yapmaması, Terim'in kabul edeceği şeyler değil. Ancak top ayağına geldiği zaman tribünlerde yarattığı coşku inanılmaz. İki oyuncuyu çok beğendim, biri Adem Büyük. Gol attı, çok hırslı oynadı. Kasımpaşa'daki ilk zamanlarına benziyordu. Yeteneklerini bildiğimiz Adem Büyük gibiydi. Seri'de şunu gördüm, çok geride oynadı. Nice'te sürekli izlemedim ama o kadar geride oynamadığını hatırlıyorum. Yakın paslarda çok hata yaptığını, uzun paslarda ise Galatasaray'ı farklı bir oyun sistemine evrilttiğini gördüm. Jimmy Durmaz kısa süre çok başarılı, sonrasında top ezer durumundaydı. Galatasaray, Trabzonspor'la beraber en hazır takım konumunda. 

FALCAO BAŞKA BİR SEVİYE DEMEK
Galatasaray bir delilik yapar Falcao'yu alırsa bambaşka bir havaya evrilir. Şu açıdan söylüyorum bir rakibi sadece Burak Yılmaz'la oynadığı, diğeri Vedat Muric'i aldığı noktada Falcao'yu alıyorsanız bu başka bir oyun kuruyorum demektir ama aynı zamanda manyaklıktır. Galatasaray'ın bir santrfor ihtiyacı olduğu net ama Galatasaray'ın Falcao'nun maliyetiyle baş edebilme ihtimali de zayıf. Galatasaray, bir santrfora 8 milyon Euro verebilecek kadar ekonomik açıdan rahat mı? Yeniden yapılandırma anlaşmasını imzaladı ancak anlaşmanın detaylarını bilmiyoruz. Burada her iki tarafından da risk var. Galatasaray'ın mali açıdan ibra edilmemiş ve genel kuruluyla mahkemelik bir yönetimi var. Bu yönetimin böylesine uzun vadeli ve güçlü bir anlaşmaya imza atması risk içeriyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0