STSL | Galatasaray'da sorunlar çözülmüyor...

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen'de Konyaspor ile Ryan Babel ve Jens Jonsson'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Cimbom'da Jean Micheal Seri maçın 75. dakikasında kırmızı kart gördü ve takımı 10 kişi bıraktı. 

Fatih Terim 22 Aralık 2017 günü 4.dönemine başlarken bir sözü vardı. 'Hayallerim dünyadan büyük'. Bu sözü söylerken tüm Galatasaraylılara nereyi işaret ettiğini hepimiz biliyorduk. O günün üstünden 1.5 yıl ve 2 sezon geride kaldı. Galatasaray son 2 sezonu şampiyon olarak geçti ama sahadaki oyun hiçbir zaman tatmin edici değildi. Her oyunun kötü olduğu maç sonrası kadrosu kötü, hele bir şu sezonu geçelim diyerek geçildi. Artık bahanenin kalmadığı bir sezona başladık. Fatih Terim istediği kadroyu kurdu. Şu an kendi aldırmadığı oyuncu sayısı 3. O 3 oyuncudan ikisi takımın en büyük yıldızı ve geçen sezon ki şampiyonluğun başrol oyuncusu Sofiane Feghouli ile evladı kadar sevdiği her fırsatta övdüğü ve transfer teklifleri olmasına rağmen göndermediği Younes Belhanda. Fatih Terim her taşı kendinin koyduğu bu takımla sezon başlangıcı ise berbat bile değil. Sezon başı kampından bu yana takımın bir oyun planı olmamasına rağmen geçiştirilen hele bir sezon başlasın denilen son 2 sezonun şampiyonu bu takım 2 maç sonunda 1 puan alabildi. Yani son 2 sezonun şampiyonu kafadan 5 puan geriden lig yarışına başlamış oldu. Puan kayıpları normaldir sezon başında bazı şeyler oturmayabilir ancak Galatasaray'ın sorunu sadece puan kayıpları değildir.

Galatasaray'ın sorunları 1.5 yıldır her gün ertelendiği için bugün patlama noktasına gelmiştir. Sözde 'hayallerimiz dünyadan büyük' her fırsatta hedefimiz Şampiyonlar Ligi olduğu söyleniyor ama ligdeki ortalama altı takımlar karşısında Galatasaray, en ufak baskı altında topu ileriye taşırken kurtuluş savaşı veriyor. 1.5 yıldır her hafta sonu bu takımın üretememe sorunu olduğu söylemeye devam ediyoruz. 1.5 yıldır her hafta sonu Galatasaray bireysel oyuncu performansları olmadan maç kazanması sadece mucizelere bakıyor. 1.5 yıldır Galatasaray'ın hücumda Belhanda-Feghouli-Mariano üçgeninden ne çıkarabilirse onu yiyor. 1.5 yıldır Galatasaray'da sürekli futbolcular değişiyor ama sorunlar ne hikmetse aynı kalıyor. 1.5 yıldır her maç istisnasız her maç Galatasaray'ın 4-3-3 oynayamadığını izliyoruz ama yine ne hikmetse bu düzenden asla vazgeçilmiyor. Orta saha her yıl kalite olarak üstüne kata kata değişiyor ama yine ne hikmetse Galatasaray geriden pasla çıkmayı beceremiyor. Konyaspor maçında da bu saydıklarımın hepsini birebir yaşadık. Galatasaray yine yüksek yüzdeyle topa sahip oldu. Bu topa yüksek yüzdeyle sahip olma işi sizi yanıltmasın. Bu yüksek yüzdeyle topa sahip olma sadece bizleri ve de Fatih Terim'i kandıran bir illüzyondu. Maç sonunda Fatih Terim'in dediği gibi bir oyunu forse etme durumu asla ama asla yaşanmadı. Galatasaray yüksek yüzdeyle topa sahip oldu çünkü buna Konyaspor izin verdi. Maçı yeniden açıp izleyince görüyorsunuz ki Konyaspor golden sonra Galatasaray'ı kendi yarı sahasına hapsetti. Konya önde bastıkça Galatasaray çıkamadı. Konya önde bastıkça Galatasaray'ın topla oynama yüzdesi gitgide düştü. Galatasaray'ın golüne kadar olan bölümde Cimbom topa hakimdi ama oyunun hakimi Konyaspor'du. Maç boyunca ne isterseler o oynandı. Kısacası Galatasaray'ın 5 katı düşük bütçeli kadroya sahip takımı Galatasaray'ı her şekle soktu. Alttaki istatistik bu durumu da destekler nitelikte.



Galatasaray'ın sorunu hiçbir zaman oyuncu bazlı olmadı. Galatasaray'ın sorunu Fatih Terim oldu hep. Fatih Terim büyük bir figürdür bu sebeple kredisi de çok çok fazladır. Galatasaray'ın başında Fatih Terim'i eleştirmek zordur ama gerçekler de ortadadır. Bugün Fatih Terim'i eleştirenleri ''hain'' diye ananlar aslında Fatih Terim'e en büyük kötülüğü yapıyor. Çünkü 2 sezonda Real Madrid'e sahayı dar edebilecek kadar futbol oynatabilen Fatih Terim, bugün 3 sezonda hala geriden pasla çıkamama sorununa dahi çözüm bulamadı. Eğer Fatih Terim kendini dışarıdan gözlemle şansı olsaydı bu halini kendi de yerden yere vururdu. Fatih Terim kariyerine ve teknik direktörlüğüne bu oynattığı oyunun yakışmadığı belirtmek ''hainlik'' ile hiçbir alakası yoktur. 3. sezonunu geçirdiği bir takımda aldığı günden 1 milimetre ilerleme yoksa eleştirilmelidir ve artık olası bir başarısızlıkta tek sorumludur. Galatasaray şampiyon olmayabilir bu çok sorun değil ancak Galatasaray oyun olarak bir şeyler vadetmeli. Her fırsatta hayal tüccarlığı yapıp Şampiyonlar Ligi'ni işaret eden takımın kötü kötü takımlara ezilmesi hayalleri ile gerçeklerin hiç alakası olmadığını ortaya koyuyor. Galatasaray açık ara ligin en iyi kadrosuna sahip. Bu kadronun oyun potansiyeli yüksek ve bir şeyler vadediyor. Lakin Fatih Terim oyun olarak sezon başı kampından beri hiçbir şey vadetmiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0