La Liga | İşte ilk haftanın sonuçları...

Avrupa’nın en büyük liglerinden İspanya La Liga 16 Ağustos Cuma günü start aldı. Şampiyon Barcelona’nın Athletic Bilbao’ya konuk olduğu ve mağlup olduğu maçla başlayan La Liga’nın 1. haftasında başka bir sürpriz yaşanmazken, 4-4’lük Villareal-Granada maçı da zevk noktasında en zirve maç oldu. İşte İspanya La Liga’da 1 haftanın sonuçları…

ATHLETİC BİLBAO 1-0 BARCELONA
Bu haftaya liglerinde geçen senenin şampiyonlarının puan kayıpları damga vurmuştu. Almanya'da Bayern, Herha ile kendi sahasında yenişememiş, Türkiye’de Galatasaray, Denizlispor’a 2-0 kaybederek lige mağlup başlamıştı; aynı gün La Liga’da da son şampiyon Barcelona, San Mames sahnesinde yıllanmış şarap Aduriz’in gazabına uğradı. Mücadelenin 88. Dakikasında oyuna giren 38’lik Aduriz harika bir rövaşata golüyle takımına galibiyeti getirdi.

CELTA VİGO 1-3 REAL MADRİD
Geçtiğimiz sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren ve transfer dönemine yaptığı Hazard, Jovic, Militao transferleriyle damga vuran Eflatun Beyazlılar aslında hazırlık döneminde de taraftarını pek mutlu edememişti. Özellikle Atletico Madrid’e karşı alınan 7-3'lük mağlubiyet canları sıkmıştı. Bu şartlarda, üstüne üstlük Hazard’ın uzun süreli sakatlık haberini alan Real Madrid, ligin ilk haftasında sürprize izin vermedi; Celta Vigo’yu deplasmanda Benzema, Toni Kroos ve Lucaz Vazquez’in golleriyle 3-1 mağlup etti. Celta’nın tek golü Aragunde’den geldi.


ATLETİCO MADRİD 1-0 GETAFE
Joao Felix transferiyle yazın en dikkat çeken hamlelerinden birini yapan Atletico, ligin ilk haftasında Getafe’yi yeni transfer Trippier’in asistinde, Morata’dan bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

VİLLAREAL 4-4 GRANADA
Sıra geldi 8 gole sahne olan maça; geçtiğimiz sezon beklentilerin oldukça altında bir sezon geçirerek sezonu 14. Sırada bitiren Villareal, yeni sezonun ilk maçında Soldadolu Granada’yı ağırladı. Villareal maçta biri 2 farkla olmak üzere 3 kez öne geçmesine rağmen Granada direncini kaybetmedi ve mücadele 4-4’lük beraberlikle sonuçlandı. Villareal’in golleri Cazorla(pen), Moi Gomez, Gerard Moreno ve Chukwueze’den gelirken, Granada’nın golleri Fede Vico(pen), Darwin Machis, Roberto Soldado ve Puertas’tan geldi.

ESPANYOL 0-2 SEVİLLA
Transfer döneminde takımımızdan Fernando’yu da renklerine bağlayan ve bu dönemi Monhci önderliğinde en hareketli geçiren takımların başında gelen Sevilla ise ilk hafta Espanyol deplasmanındaydı. Fernando’nun ilk 11’de çıktığı maçı Sevilla, Sergi Regulion ve Nolito’nun golleriyle 2-0 kazandı.

REAL BETİS 1-2 VALLADOLİD
Enes Ünal’ın 12. Dakikada Sandro’nun yerine oyuna girdiği maçı deplasmanda 2-1 kazandı.

La Liga'nın 1. haftasında alınan diğer sonuçlar şöyle:

Valencia 1-1 Real Sociadad
Deportivo Alaves 1-1 Levante
Real Mallorca 2-1 Eibar
Leganes 0-1 Osasuna

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0