Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli oluyor!

2019-2020 sezonunda Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek tek takım olan Galatasaray'ın grup aşamasındaki rakipleri Monaco'da bu akşam saat 19:00'da gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında belli olacak. Üst üste 2. kez Devler Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray, kura çekimine 4.torbadan katılacak.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'nde 16. kez mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray, Türkiye adına katılım sağlayan diğer 4 takımın (Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor) bu turnuvaya katılım sayısından daha fazla katılım elde ederek Avrupalı kimliğini ortaya koydu. 

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalan Galatasaray, kura çekimine 4. torbadan katılacak. Kurallar gereği aynı ülke takımları aynı grupta yer alamazken, 17 Eylül - 11 Aralık tarihleri arasında grup maçları oynanacak.  Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar adını ikinci tura yazdırırken, Devler Ligi'nde final bu sezon 2005 yılının ardından 2. kez İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl final karşılaşması 30 Mayıs 2020 tarihinde oynanacak. 

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri ve kura çekiminde takımların yer alacağı torbalar şu şekilde;

1.TORBA: Liverpool, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit, Chelsea.

2.TORBA: Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Ajax, Shakhtar Donetsk, Benfica, Napoli, Tottenham Hotspur, Real Madrid.

3.TORBA: Lyon, Leverkusen, Salzburg, Club Brugge, Olympiacos, Valencia, Inter, Dinamo Zagrep.

4.TORBA: Galatasaray, Lokomotiv Moskova, Genk, Leipzig, Slavia Prag, Crvena Zvezda, Atalanta, Lille. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0