Steven Nzonzi resmen Galatasaray'da!

steven nzonzi
Galatasaray'da Fernando'nun Sevilla'ya satışının ardından ön libero mevkiinde doğan eksiklik yıldız bir isimle giderildi. Cimbom, Serie A ekiplerinden Roma'da forma giyen Steven Nzonzi'yi 1+1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı Kırmızılılar ilk yıl için kiralama ücreti vermeyecek, ikinci yıl kiralanması durumunda Roma kulübüne 500 bin Euro ödenecek. Fransız yıldızın sözleşmesindeki satın alma opsiyonu ilk yılın sonunda kullanılırsa 16 milyon Euro; ikinci yılın sonunda kullanılırsa 13 milyon Euro olacak.

Tam adı Steven Nkemboanza Mike Christopher Nzonzi olan Fransız oyuncu 15 Aralık 1988'de dünyaya geldi. Kariyerine Fransa Ligi ekiplerinden Amines'te başlayan Nzonzi, A Takım'da çıktığı 37 maçta 1 gol - 4 asist yaparken gösterdiği başarılı performansın ardından dikkatleri çekti. 2009 yılında  Blackburn Rovers'a transfer olan Fransız yıldız, burada 3 yıl boyunca 96 müsabakada forma şansı buldu ve 5 gol atarken 5 de asist üretti. 2012 yazında Premier Lig ekiplerinden Stoke City'nin yolunu tutan başarılı futbolcu, 120 maçta 7 gol - 4 asist yaparken 2014-2015 sezonunda Yılın en iyi oyuncusu seçildi.

steven nzonzi sevilla


SEVILLA'DAKİ PERFORMANSIYLA MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİ
Stoke City'de gösterdiği başarılı performansın ardından 2015 yılında 8 milyon euro karşılığında Sevilla'nın yolunu tutan Steven Nzonzi, Endülüs ekibinde değerine değer kattı ve Fransa Milli Takımı'na kadar yükseldi. İspanyol ekibinde 136 karşılaşmada görev alan yıldız oyuncu 8 gol atarken 7 de asist üretti. Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Nzonzi, değerini 30 milyona kadar çıkardı.

30 MİLYON EUROYA ROMA'NIN YOLUNU TUTTU
Sevilla'da gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Nzonzi, dünyanın sayılı ön liberoları arasına da girerken değerine değer kattı. Geçtiğimiz sezon Roma, Nzonzi'yi 30 milyon gibi yüksek bir bonservis bedeli karşılığında Sevilla'dan transfer etti. Geride bıraktığımız sezon Roma'da 39 resmi maça çıkan Fransız yıldız, 1 kez gol sevinci yaşarken 2 de asist üretti. Serie A'da başarısız bir yılı geride bırakan Roma'da köklü değişiklikler yapılırken sportif direktör Monchi ve teknik direktör Eusebio Di Francesco ile yollar ayrılmıştı. Teknik direktörlük görevine getirilen Paulo Fonseca, Nzonzi'nin sistemine uymadığını belirterek yıldız oyuncunun gönderilmesini istemişti. 

steven nzonzi


DÜNYA KUPASI KAZANAN TAKIMDA GÖREV ALDI
Milli takımla ilk maçına 10 Kasım 2017'de Galler ile oynanan hazırlık maçında çıkan Steven Nzonzi, 2018'de Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer aldı. O yıl Dünya Kupası'nda Fransa'nın oynadığı 7 karşılaşmaın 5'inde şans bulan Nzonzi, Hırvatistan ile oynanan final maçında da sonradan oyuna girmiş ve 35 dakika sahada kalmıştı. Toplamda 14 kez Fransa Milli Takımı forması giyen yıldız oyuncu henüz gol veya asist üretemedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0