STSL | 3 kupalı şampiyon ligin perdesini açıyor!

Süper Lig ve Türkiye Kupası’nın ardından Akhisarspor’u mağlup ederek Süper Kupa'yı da müzesine götüren ve üçleme yapan Galatasaray, Süper Lig’e start veriyor. Sarı Kırmızılılar 16 Ağustos Cuma Günü saat 20:30’da Denizli Atatürk Stadyumu’nda Denizlispor’un konuğu olacak.  Mücadelede Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Yeni sezonun açılışının yapılacağı mücadele öncesi bilgiler ve istatistikler şu şekilde…

LİGE İYİ BAŞLIYORUZ
Süper Lig'de 62. sezona başlarken Sarı-Kırmızılılar, geride kalan 61 sezondaki ilk hafta maçlarında 42 galibiyet alırken, 11 kez mağlup oldu. Deplasman takımı olarak çıktığı 24 ilk hafta maçının 12’sini kazandı, 7’sini kaybetti.

ŞAMPİYONLARIN MAÇI
Spor Toto Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu’nu başlatacak olan  bu maçta; Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig’in şampiyonları karşılaşacak. Galatasaray, 2018 – 2019 sezonunda Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonunu ligin ikinci yarısında gösterdiği müthiş performansla 8 puan geriden gelerek topladığı 69 puanla şampiyon olarak geride bırakırken; Yukatel Denizlispor geçtiğimiz sezon yer aldığı TFF 1. Lig’i 72 puanla bitirdi ve şampiyon olarak doğrudan Süper Lig’e yükselmeye hak kazandı.

9 YIL SONRA RAKİP
Galatasaray ile Denizlispor 9 yıl sonra birbirine rakip olacak. İki takım en son Denizlispor’un Süper Lig’e veda ettiği 2009-2010 sezonunda karşı karşıya gelmiş, Denizli Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-1 kazanmıştı. İki takım ligde 39. kez karşılaşacak. İki ekip arasında geride kalan 38 maçın 25'ini Galatasaray galibiyetle kapattı, Denizlispor 5 kez kazandı, 8 müsabakada ise eşitlik bozulmadı.

DENİZLİSPOR 13 MAÇTIR GALATASARAY’I MAĞLUP EDEMİYOR
Denizlispor, Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı son 13 maçta galip gelemedi. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında, 22 Kasım 2003'te Denizli'de 2-1'lik skorla alan yeşil-siyahlılar, daha sonraki 13 maçtan 9'unu yitirdi, 4'ünde berabere kaldı ve galibiyet yüzü göremedi. Denizli’de oynanan mücadelelerde de Galatasaray’ın üstünlüğü dikkat çekiyor. İki takım lig tarihinde Denizli'de 19 maça çıkarken, bunlardan 12'sini sarı-kırmızılılar, 2'sini yeşil-siyahlılar kazandı, 5 müsabaka da berabere bitti.

TERİM YOK
Denizlispor maçı öncesi Galatasaray’da cezası devam eden ve bel fıtığı ameliyatı geçiren teknik direkör Fatih Terim takımla birlikte Denizli’ye gidemeyecek. Ayrıca böbrek taşı ameliyatı geçiren Sofiane Feghouli’nin yanı sıra sakatlıkları devam eden Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir de kafileye alınmazken, Valentine Ozornwafor ile Kostas Mitroglou da kendine yer bulamadı.

ÜÇÜNCÜ KEZ ÜÇLEME
Sezon başında Süper Kupa’da Akhisarspor’u mağlup ederek ‘üçleme’ yapan Galatasaray, bu başarıya 3. kez ulaştı. Sarı kırmızılılar daha önce 1992-1993 sezonu ve 2014-2015 sezonunda bu başarıyı göstermişti. 

DENİZLİSPOR TRANSFERLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ
Ligin yeni ekibi Denizlispor yaz transfer dönemine yaptığı hamlelerle damga vurdu. Ege ekibinin en dikkat çeken transferi geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla çok iyi bir performans sergileyen ve Karadeniz ekibinde kalması beklenen Hugo Rodellaga oldu. Yeşil siyahlılar  yıllardır Kayserispor formasıyla Süper Lig’de forma giyen tecrübeli isimler Tiago Lopes ve Cristian Sapunaru, Sivasspor’dan file bekçisi Tolgahan Acar, Akhisarspor’dan Mustafa Yumlu, devre arasında geldiği Ankaragücü’ne müthiş bir katkı veren Hadi Sacko'yu transfer ederken, Beşiktaş'tan genç Sedat Şahintürk kiraladı. Akhisarspor’dan transfer edilen Zeki Yavru ise şanssızlık yaşayarak sakatlık geçirdi. Ligin yeni ekibi Palermo’dan orta saha oyuncusu Radoslaw Murawski, Portekiz ligi ekiplerinden Guimares’in santrforu Oscar Estepinan’ı yine Portekiz ekibi Belenenses’den sol bek Zakarya Bergdich’i kadrosuna kattı. Ege ekibi son olaraksa Championship ekiplerinden Reading’in 26 yaşındaki kanat oyuncusu Modou Barrow’u ve yılların tecrübesi Olcay Şahan’ı kadrosuna kattı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0