Mircea Lucescu: Şef olmadan orkestra çalmaz!

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini izlemek için Fanatik gazetesinin misafiri olarak Ali Sami Yen Stadı'na gelen teknik direktör Mircea Lucescu, karşılaşmanın ardından dikkat çeken analizlerde bulundu. Bir dönem Galatasaray ve Türkiye milli takımının teknik direktörlüğünü yapan Rumen teknik adam Fatih Terim'in takımın başında olmamasının bu tarz büyük maçlarda takım adına dezavantaj olduğunu belirtti. Lucescu'nun karşılaşmaya dair yorumları şu şekilde oldu..

KAZANMAYI HAK ETMEDİLER
Öncelikle şunu söyleyelim. Ne Galatasaray, ne de Fenerbahçe bu maçı kazanmayı hak etti. Galatasaray, ev sahibi olmanın verdiği enerji ve hırsla, maça golle çok hızlı girmek istedi. Bu, Terim’in takımı için bir klasiktir ve gayet normaldir. Ancak karşılarında çok değişik bir Fenerbahçe buldular. Önlerinde alanları çok iyi kapatan, orta alan ve defansta hemen aksiyon alan bir misafir vardı. Gustavo ve Emre Belözoğlu’nun ustaca ve tecrübeyle bezenmiş oyunları çok çok etkili oldu.

Ve Cüneyt Çakır... İngiltere Premier Ligi’ndeki gibi sürekli akan, durmayan bir maç yönetti. Tecrübesini sahaya yansıttı. Bu maçın sonucu şampiyonluk yarışında kimseyi etkilemez. Mücadele, hırs üst düzeydeydi. Benim izlediğim Galataray ve Fenerbahçe son haftalara kadar yarışın içinde kalır.

FALCAO YALNIZ KALDI
Galatasaray takımı gol atmak için hiperaktif davranınca doğal olarak çok top kayıpları yaptı. Fenerbahçe, golü bulmak için rakibi kadar istekli değildi. Amaçları önce alan kontrolüydü. Biraz cesaret ne getirirdi bilemem ama böylesi atmosferde sakin oynamak, sinirlerine hakim olmak kolay değildir. Yine Galatasaray’a gelelim. Ben, onlardan özellikle forvette daha aksiyon ve kombiyonasyonlu oyun bekliyordum. Rakibin katı savunması da etken oldu, isteneni veremediler. Falcao’nun ileride yalnız kaldığını da gözlemledim.

Falcao’dan bahsederken Vedat Muriç’e de değinmeden geçmek olmaz. Vedat, bence Fenerbahçe’ye son dönemde gelmiş en iyi santrfor. Güçlü, yaratıcı ve en önemlisi aklı hep golde. Gustavo’yu da hayranlıkla izledim. Oyunun her saniyesinde tetikteydi. Fenerbahçe’nin bu bölge için yaptığı en iyi transfer. Dün de maçın en iyisiydi. Ve kalecisi Altay Bayındır... Harika bir maç çıkarttı. Şu anda Türkiye milli takımının teknik direktörü olsam hemen 11’e koyarım.

ŞEFSİZ ORKESTRA OLMAZ
Galatasaray’da Fatih Terim gibi bir karakterin takımın yanında olmaması büyük bir handikap. Şöyle söyleyelim. Bir orkestra düşünün, şefi yok. Şefi olmayan orkestra olmaz. Terim’in yokluğu, saha içinde mücadele veren oyuncuları fazlazıyla etkiler. Ersun Yanal’ı da tebrik ediyorum. Derbiye takımını çok iyi hazırlamış. Geçilmez bir ekiple sahadaydı. Özgüveni bu kadar yüksek bir Fenerbahçe uzun zamandır görmemiştim.

FANTASTİK BİR ATMOSFER VARDI
Atmosferden bahsetmezsem olmaz. Bükreş’ten buraya sadece ve sadece bunu yaşamak için geldim. Fantastik bir atmosfer. Galatasaray taraftarı inanılmaz olgun davrandı. Daha önce bu maçlarda yüz kızartıcı olaylar yaşardık. Çok medeni bir tribün atmosferi vardı. Tabi ki bunda, iki takım futbolcularının saha içindeki ağır başlı davranışlarının payı büyüktü. Türkiye’deki futbol ortamı hiçbir yerde yok.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0