STSL | Sessiz derbi..

Galatasaray, 2019-2020 Cemil Usta sezonu 6. hafta maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk etti. Pozisyon açısından kısır geçen maçta her iki takım da gol bulamadı. Maç 0-0 sona ererken taraflar 1'er puanı paylaştı. Maçın hikayesini istatistik ve sayılarla sizler için derledik...

3: Hakem Cüneyt Çakır çaldığı faulleri toplam 3 kez sarı kartla cezalandırdı. Bu kartların 2'si sarı kırmızılı takıma çıkarken 1 tanesi konuk ekibe çıktı. Galatasaray'da Marcao ve Mariano sarı kart görürken Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu sarı kart gördü.

3: Maçın en çok şut atan ve en çok şut isabeti bulan ismi attığı 3 şutun 2'si kaleyi bulan Mario Lemina oldu.

4: Maçın en çok adam geçen ismi girdiği 4 adam geçme denemesinin 2'sinden başarıyla çıkan Younes Belhanda oldu.

5: Galatasaray maçta toplam 5 şut çekti bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 3 tanesi kaleyi buldu. Konuk ekip ise 12 şut çekerken 7 tanesi ceza sahası dışından çekildi. Bu şutların 3 tanesi kaleyi buldu. 

8: Zorlu mücadelede yan hakemler toplam 8 kere ofsayt bayrağını kaldırarak oyunu durdurdu. Galatasaray 6 kere ofsayta düşerken konuk ekip 2 kere ofsayta düştü.

9: Maçta toplam 9 korner kullanılırken bu kornerlerin 4 tanesini Galatasaray, 5 tanesini Fenerbahçe kullandı.

11: Galatasaray rakip ceza sahasına toplam 11 orta gönderirken bu ortaların sadece 1'inde isabet buldu. Fenerbahçe ise sarı kırmızılı ceza alanına 9 orta açarken 1'inde isabet buldu. Galatasaray ortalarda %9 oranında başarı sağlarken Fenerbahçe %11 oranında başarı sağladı.

13: Sarı kırmızılı futbolcular toplam 13 kez pas arası yaparken konuk takım 12 kez pas arası yaptı. Maçın en çok pas arası yapan ismi 5 kez pas arası yapan Ozan Tufan olurken onu 4 kez pas arası yapan Christian Luyindama takip etti.

16: Galatasaray toplam 16 kez defanstan topu başarıyla uzaklaştırdı. Konuk ekip Fenerbahçe ise 17 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı.

17: Maçın en çok hatalı pas yapan ismi 17 kez hatalı pas yapan Steven N'Zonzi oldu.

31: Hakem Cüneyt Çakır maçta toplam 31 kez düdüğünü faul nedeniyle çaldı. Bu faullerin 18'ini Galatasaray yaparken 13 tanesini Fenerbahçe yaptı. Maçın en çok faul yapılan isimleri 3 faul yapılan Marcao, Ozan Tufan ve Muriqi oldu. Maçın en çok faul yapan ismi ise 4 faul yapan Ryan Babel oldu.

%55: Hava topu mücadelelerinde Galatasaray rakibine üstünlük sağladı. Sarı kırmızılı takım %55 oranında hava topu kazandı.

%49: Sarı kırmızılı takım girdiği ikili mücadelelerin %49'undan başarıyla çıkarken konuk ekip Fenerbahçe %51 oranında ikili mücadele kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 18 ikili mücadelenin 13'ünden başarıyla çıkan Marcao oldu.

50: Maçın en çok pas yapan ismi attığı 67 pasın 50'sinde başarı sağlayan Steven N'Zonzi oldu.

%52: Galatasaray topla oynama istatistiğinde rakibine üstünlük kurdu. Sarı kırmızılı takım %52 oranında topa sahip olurken konuk takım %48'de kaldı.

%60: Her iki takımda eşit oranda top kapma başarısı sergiledi. Takımla %60'ar oranda top kapma başarısı gösterdi. Maçın en çok top kapan ismi 4 kez başarılı top kapan Luiz Gustavo oldu.

74: Maçın en çok topla buluşan ismi 74 kez ayağına top gelen Steven N'Zonzi oldu.

%75: Sarı kırmızılı takım attığı her 4 pasın 3'ünde isabet sağladı. Galatasaray %75 oranında pas isabeti sağlarken rakip Fenerbahçe %70 oranında pas isabeti sağladı.

%87: Zorlu mücadelede Marcao attığı 54 pasın 47'sinde isabet bularak %87 oranında pas isabeti sağladı. Marcao bu yüzdeyle maçın en başarılı pas atan ismi oldu.

305: Her iki takımda zorlu mücadelede oldukça düşük pas yüzdesiyle oynadı. Galatasaray 305 isabetli pas yaparken Fenerbahçe 266 başarılı pas yaptı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0