Mustafa Cengiz: Dursun Özbek hisselere rehin koydu!

Galatasaray Divan Kurulu'nda başkan Mustafa Cengiz, Dursun Özbek konusunda açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek'in kulübe haciz yolladığını ifade eden Cengiz, Özbek'e 12 milyon euro ve 7 milyon dolar borcun olduğunu da açıkladı. Mustafa Cengiz'in açıklamaları sonrasında Dursun Özbek ile aralarında tansiyon yükseldi. 

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:
Şu an sadece Dursun Özbek’e cevap vereceğim. Sayın Başkanımız Dursun Özbek, Riva ve Florya’yı anlattı. Bu projelerin Galatasaray’ı kurtaracağını anlattı ama şu anki yönetimin bunu iyi yönetemediğini söyledi. Dursun Özbek, Riva ve Florya sürecini bizim doğru yönetmediğimizi söylüyor. Kendileri Florya'yı verirken Kemerburgaz arazisine bir kere baktı mı? 40 metre kot farkını geçtim, mandıra ve madeni görmedi mi? Arkadaşlar gerçekler acıdır. Ben o oylamada salonu terkettim. Ben Riva ve Florya’nın ayrılmasını istemiştim. Dursun Özbek, ‘Florya’yı neden taşımadınız?’ diyor. Biz Florya’dan çıkıp, Kemerburgaz’a geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaş biz çıkamıyoruz, hukuksal süreç nedeniyle çıkamayız. Para yok demişim, öyle bir şey demedim. Kemerburgaz'a gidemeyince Florya'yı geliştirelim dedik. Sözlü mütabakat yaptık. Bugün toplanacaktık, divan nedeniyle ertelendi. Maden sahibi şu anda yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kemerburgaz'da süreç durdu. Daha arazinin zilyetliğini alamadık. Bakanla konuştuk ve 'Şu anda Florya'dan çıkamıyoruz' dedik. Sözleşmeyi sadece Riva üzerinden revize edelim dedik. Sözlü mutabakata da vardık. 

OTELE BAKARKEN BEN DE UTANIYORUM
Dursun Özbek diyor ki; ‘Mecidiyeköy’de otelin yanından geçerken utanıyorum.’ Ben de utanıyorum, Dursun Özbek demişti ki, ‘2015’te ben bu oteli 2 yılda bitireceğim ve yıllık 5 milyon doları taahhüt ediyorum.’ Yani bu otel 2017’de bitmeliydi. Dursun Özbek'in 2015 yılında Mecidiyeköy'deki otel için yılında söylediği yıllık 5 milyon dolar net geliri bir taraftar olarak istiyorum!

5 MİLYON EURO OTEL FATURASINI KABUL ETMİYORUM
Dursun Özbek’in ortağım dediği kişi hem ortağı, hem avukatı. Avukat’ı bize haciz getirdi. 20 Ocak’ta seçimi kaybettiği gece hisselere rehin koydu. Bunların hepsi kayıtlı. Kim rehin koydu? Görevi düşmüş yönetim. Emlak Konut’tan gelecek 20M$’a da temlik koydu.ursun Özbek, seçimi kaybedince hisselere rehin koydu, 3 senet aldı. Yetmedi, haciz yolladı. Yetmedi, icra yolladı. Dursun bey daha neler var neler.. 508 milyon TL olarak kırdırılan, 155 milyon euro stopaj hariç 11 futbolcu transfer edildi. Bugün bizim çektiğimiz sıkıntının temelinde işte bu harcama var. Biz bunu hala bitiremedik. Dursun Özbek'in bizden 12 milyon euro ve 7 milyon dolar alacağı var ama 5 milyon otel faturasını kabul etmiyorum! Dursun Özbek kendi otellerinde konaklamayı kulübe faturalıyor. Bunlara baktığımızda 1.5 milyon euro borç olduğunu gördük. Bu 5.5 milyon euro ne dediğimizde faiz dedi. Galatasaray ile faiz ilişkisi olur mu? Biz bu faiz borcunu kabul etmedik.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0