Mustafa Cengiz: Men dakka dukka...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF tarafından Fatih Terim'e verilen 4 maçlık ceza ile ilgili GS TV'ye açıklamalarda bulundu. İmparator Fatih Terim'e verilen cezanın 19:05'de yayına girmesinin art niyet olduğunu söyleyen Cengiz, hakemlerin Galatasaray'a karşı cesur olduğunu da ifade etti. 

Fatih Terim'e verilen cezanın özellikle 19:05'de yayına girmesi, beni buraya getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu, herhangi bir takımın, tarikatın kurumu değildir. Cumhuriyetimizin kurduğu bir kurumdur. Eğer siz bir cepheye karşı mevzilenirseniz, bu hayır getirmez. Burada, kötü niyet olmadığını açıklamanız gerekiyor. Sevgili hocamızla dün özellikle bu konuyu görüştüm. 'Siz organize kötülük derken herhangi bir kurumu, TFF'yi hedef aldınız mı?' diye sordum, 'Hayır, bize karşı geçen yıldan olan aşırı tepkilerin bu yıl organize olarak daha büyük hale geldiğini söyledim' dedi. Bazı maçlarda özellikle bizim yedek kulübemizin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bunlar özellikle hocamıza ve teknik heyetimizdeki isimlere hakaret ve küfür ediyorlar. Son maçta da, teknik yardımcımıza fiziki darbede bulunuldu.

BİZ BU ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ
Kulüpler Birliği, Galatasaray'a karşı açıklama yaptı. Kulüpler Birliği'nin defterinde bu karar yok. 8 kulüp yayınlıyor, 10 kulüp yayınlamıyor. Başlık ne, 17 kulüp. "Eğer kişilere mahremiyetin bir zararı yoksa, geçen sene Konyaspor maçında verilen penaltı öncesinde 5 dakikalık VAR konuşmalarının açıklanmasını istedik. Bu açıklanmadı. Bizim Konyaspor ile bir alıp veremediğimiz yok bu arada. Ali Dürüst'ü istifa ettikten sonra tekrar TFF'ye döndürdünüz, 3 hakemi askıya aldırdınız dediler. İki olayla en ufak ilgimiz yok. Özel bir görüşmemiz ve talebimiz de yok. Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar'ın, Galatasaray lehine hata yaptı diye hakemlikleri askıya alındı. E geçen sene 'Galatasaray ayrıcalık istiyor' diye 3 hakeme karşı alınan karara karşı çıkmıştınız. Ki biz ayrıcalık falan istemedik. Aynı o hakemlerden biri, gözle görülür bir şekilde Göztepe maçında bizim aleyhimize penaltı verdi. Neyse ki o penaltı gol olmadı. Linnes'in penaltısını da vermediler. Diyorsunuz ki, 'Galatasaray'ın lehine hata yapanları cezalandırırım, aleyhine yapanları ödüllendiririm.' bu olmadı. Ben niye ayrıcalık isteyeyim ki. Ayrıcalıkla bir başarı elde edeceksem, onların hiçbir değeri yoktur. Biz bu zihniyete karşı mücadele etmeliyiz

Bu sistemin, bu zihniyetin değişmesi gerekiyor. Biz, Türk futbolunu dünyada temsil etmek istiyorsak bu zihniyetle hiçbir yere gelemeyiz. Ben bu orantısız cezayı veren ve 19:05'de açıklayan zihniyete karşıyım. Silahla hakemi vururum diyenlere 11 gün ceza verdiniz. Ona daha fazla verin demiyorum. Eşitlik ilkesini göz ardı etmeyin. Hocamıza verilen bu cezayı asla onaylamıyoruz. Asla. Ben bu yanlış kararın düzeltileceğine inanıyorum. İnanmak istiyoruz. Tahkim Kurulu'nda çok önemli hukukçular olduğunu biliyorum. Bu haksız ceza, inandırıcı gelmiyor. Bu tepkinin karşılığı, bu ceza olmamalı. Hocanın tepkisi, bir kuruma değil. Ben burada S-400'ten başlarım, doğu-batı falan hep problem. Hepsi geçecek, hepsi geçecek. Ülkemizin neredeyse tek deşarj unsuru olan futbolda neden düşmanlık oluşturuyorsunuz. Haksız olsak inanın bunları söylemem. Kelimeler bazen müthiş yetersiz geliyor.

Biz Türk futbolunu kalkındırmalıyız ve bu düşmanlıktan geçmiyor. Hepimiz konuştuğumuzu bilelim, ölçülü konuşalım. Fair-Play'den asla vazgeçmeyelim. Fikret Orman'dan şunu rica ediyorum, deme kardeşim ya. Deme ya. Deme güzel kardeşim, bir hatalı taç kararından dolayı asırlık bir kulübü kötüleme kardeşim ya. Yapmayın, germeyin ya. Hatalar tabi olacak. Tabii ki VAR'ın hataları da var. Ben hiçbir camiaya karşı bir şey söylemedim. Bizi birbirimizden ayıran hiçbir özellik yok. Din, dil, ırk, gelenek, görenek... Üzmeyelim birbirimizi. 19:05 yüreğimizi yaraladı. Bunun soruşturulmasını diliyorum

FALCAO, MONACO'NUN 9 MİLYON EUROLUK TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ
Galatasaray ne kadar güçlenirse, rakipleri de o kadar yücelir. Biz, rakiplerimiz kadar güçlüyüz. Bütün güçlerin, imparatorluklar da dahil, hepsinin arkasında büyük güçler vardır. Sürekli diri kalınmalı ve bu da adalet içinde olmalı. O sözleşmeyi yayınlamak ayıp. Mahremiyet yani. Bizim her şeyimiz şeffaf. Her şeyi açıklıyoruz zaten. Falcao'ya yıllık 9 M € teklif geldi, 2 yıllık sözleşme. Kabul etmedi. Bizde, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olursa bile o parayı alamayacak. Alsa bile feda olsun, canı sağ olsun. Falcao'ya üçlüyü nasıl çektirdiğini sordum, 1,5-2 ay boyunca Türk futbolundan videolar izlemiş. Ben kötü bir şey söylemedim. Bunlar güzel şeyler. Bizim futbolcular da dörtlü çektirsin. İnşallah ilerde beşli çektirirler.

Hocamızın kimseye eyvallahı yok. TFF'ye söyleseydi eğer, 'Evet söylerdim' derdi. Çok ağır şartlar altında mücadele ediyoruz. Asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sizin bu sevginiz de bizi ayakta tutuyor. 7/24 emrinizdeyiz. Mağazacılığı da düzeltmeye çalışıyoruz. Yıllarca birikmiş sorunlar var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Store'larda ne varsa alın. Hepsinin düzeleceğinden, hepsini düzeltmek için elimizden geleni yapacağımıza inanın. Taraftarlarımıza teşekkür etmekten başka bir şey diyemem.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0