Şampiyonlar Ligi A grubundaki rakiplerimiz neler yaptı?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2019/2020 sezonunun A grubunda Real Madrid, Paris Saint-Germain ve Club Brugge ile birlikte mücadele edecek. Dördüncü torbadan dahil olan takımımız, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Avrupa'daki eski kimliğini geri kazanmak için elinden geleni yapacak.



Real Madrid 2019-2020 sezonuna nasıl hazırlandı? Nasıl başladı? Şu ana kadar neler yaptı?
1,19 milyar euro piyasa değeri olan Real Madrid, bu sezon en önemli transferini Chelsea'nin yıldız oyuncusu Eden Hazard'ı takımına katarak yaptı. Cristiano Ronaldo'dan sonra oluşan boşluğu doldurmak adına sansasyonel bir hamle yapmak isteyen Real Madrid, Hazard'ı satın alıp 7 numaralı formayı verdi.

Real Madrid'in transfer dönemi şu şekilde gelişti:

Gelenler (Kiralıktan dönenler dahil edilmemiştir)
Eden Hazard - Chelsea
Luka Jovic - E. Frankfurt
Eder Militao - Porto
Ferland Mendy - Lyon
Rodrygo - Santos
Alberto Soro - Real Zaragoza
Alphonse Areloa - PSG
Takefusa Kobo - FC Tokyo

Real Madrid, bu sezon transferlere toplam 307,5 milyon euro harcadı. Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasına kadar geçen dört haftalık süreçte Real Madrid, La Liga'da iki galibiyet ve iki beraberlik ile 8 puan topladı. Ligde Athletic Bilbao ile birlikte eşit puana sahip olan Madrid, 3. sırada yer alıyor.

Ligin ilk haftasında Celta Vigo ile karşılaşan İspanyol devi, sahaya 4-3-3 formasyonu ile çıkıp deplasmanda 3-1'lik sonuç elde etti.


Ligin ikinci haftasında Real Valladolid ile karşılaşan Madrid, sahaya yine 4-3-3- formasyonu ile çıkıp evinde 1-1'lik beraberlik ile ayrıldı. Kendi evinde etkisiz bir oyun gösteren Madrid, 82. dakikada attığı gole rağmen 88. dakikada gol yemesiyle sahadan 3 puan ile soyunma odasına dönemedi.

Ligin üçüncü haftasında Villarreal ile karşılaşan Madrid, sahaya 4-4-2 formasyonu ile çıktı. Real Valladolid maçındaki etkisiz oyununu bu haftada devam ettiren İspanyol devi, deplasmandan 2-2'lik beraberlik ile döndü. 

Ligin dördüncü haftasında Levante ile karşılaşan Real Madrid, 4-2-3-1 formasyonu ile oynadı. Kendi evinde 3-0'lık öne geçmesine rağmen 2 gol yiyerek maçı 3-2 bitirdi. Özellikle Levante'nin 3-0 geriye düştükten sonra ikinci yarıda bulduğu iki gol ile Real Madrid direncini kırması ve son on dakikada kurduğu baskı gözlerden kaçmadı. Real Madrid, sahadan üç puan ile ayrıldı.

Dört haftanın sonunda Real Madrid, kendi evinde 4 gol atıp 3 gol yedi. Deplasmanda 5 gol atıp 3 gol yedi. Toplamda 9 gol atıp 6 golü de kalesinde gördü. Bugün, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında PSG ile karşılaşacak olan İspanyol devi, haftasonu ligin lideri Sevilla ile karşılaşacak.



Paris Saint-Germain 2019-2020 sezonuna nasıl hazırlandı? Nasıl başladı? Şu ana kadar neler yaptı?
Piyasa değeri 1.6 milyar euro olan PSG, Inter'den Mauro Icardi'yi kadrosuna kiralık olarak katarak en önemli transferlerinden birini yaptı. Yaz dönemi boyunca Neymar'ın takımdan ayrılıp ayrılmayacağı belirsizliğini korurken, Neymar'ın Barcelona'ya döneceği iddiası ortaya atılmışken hiçbir sonuç alınmamasından dolayı Brezilyalı futbolcu takımda kaldı. Takımdan ayrılmak istediği bilinen Neymar'ın ise bu nedenden dolayı PSG taraftarıyla arası açılmış durumda.

PSG'nin transfer dönemi şu şekilde gelişti:

Gelenler (Kiralıktan dönenler dahil edilmemiştir)
Abdou Diallo - Borussia Dortmund
Idrissa Gueye - Everton
Pablo Sarabia - Sevilla
Keylor Navas - Real Madrid
Mauro Icardi - Inter
Ander Herrera - Manchester United

PSG, bu sezon transferlere toplam 100 milyon euro harcadı. Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasına kadar geçen beş haftalık süreç içerisinde PSG, kendi liginde dört galibiyet ve bir mağlubiyet alarak 12 puanla birinci sıraya yerleşti. Tek mağlubiyeti deplasmanda oynadıkları Rennes maçında gerçekleşti.

Ligin ilk haftasında Nimes maçına 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıkan PSG, kendi evinde 3-0'lık net bir galibiyet ile üç puana erişti.

Ligin ikinci haftasında Rennes maçına yine 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıkan PSG, deplasmanda 2-1'lik mağlubiyet alarak sahadan puansız şekilde ayrıldı. 

Ligin üçüncü haftasında Toulouse maçına 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıkan PSG, kendi evinde 4-0'lık galibiyet ile ayrıldı.

Ligin dördüncü haftasında Metz maçına 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıkan PSG, deplasmanda 2-0'lık galibiyet alarak üç puanla evine döndü.

Ligin beşinci haftasında Strasbourg ile karşılaşan PSG, sahaya 4-2-3-1 formasyonu ile çıktı. Kendi evinde 1-0'lık galibiyet alarak hanesine 12. puanı yazdırmış oldu.

Beş haftanın sonunda PSG, kendi evinde 8 gol atıp hiç gol yemedi. Deplasmanda 3 gol atıp 2 gol yedi. Toplamda 11 gol atıp 2 golü de kalesinde gördü. Bugün, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Real Madrid ile karşılaşacak olan Fransız ekibi, haftasonu ligin önemli ekiplerinden Lyon ile karşılaşacak.


Club Brugge 2019-2020 sezonuna nasıl hazırlandı? Nasıl başladı? Şu ana kadar neler yaptı? 
Piyasa değeri 130 milyon euro olan Brugge'a, Galatasaray'dan Mbaye Diagne, Liverpool'dan ise Mignolet dahil oldu. Bunun yanı sıra Spezia'dan transfer ettikleri Okereke ise en önemli silahları arasında yer alıyor. Slavia Prag'dan transfer edilen Simon Deli ise, stoper hattında adeta takımın en iyileri arasında yer alıyor.

Club Brugge'un transfer dönemi şu şekilde gelişti:

Gelenler (Kiralıktan dönenler dahil edilmemiştir)

David Okereke - Spezia
Mbaye Diagne - Galatasaray
Mignolet - Liverpool
Federico Ricca - Malaga
Odilon Kossounou - Hammarby
Simon Deli - Slavia Prag
Eder Balanta - Basel
Amadou Sagna - Cayor Foot

Club Brugge, bu sezon transferlere toplam 30 milyon euro'ya yakın para harcadı. Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasına kadar geçen süreçte Club Brugge, gruptaki diğer üç takıma göre daha hazır durumda. Özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarından dolayı sezonu erken açan Belçikalı ekip, şu ana kadar mağlubiyet yaşamadı. Ligde 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile oynanmayan bir maçına rağmen 14 puanla ikinci sırada. Birinci sırada ise 15 puanla Standard Liege bulunuyor.

Ligin ilk haftasında Waasland-Beveren ile karşılaşan Brugge, maça 4-3-3 formasyonu ile çıktı. Deplasmanda 3-1'lik galibiyet ile sahadan ayrılan Brugge, ilk üç puanını kazanmış oldu.


Ligin ikinci haftasında St. Truiden ile karşılaşan Belçikalı ekip, maça 4-3-3 formasyonu ile çıkarak kendi evinde 6-0'lık galibiyet aldı.

Ligin üçüncü haftasında Oostende ile deplasmanda karşılaşan Club Brugge yine aynı formasyonla sahaya çıkıp deplasmanda 2-0'lık galibiyet elde ederek seriyi devam ettirdi.

Ligin üçüncü haftasında Eupen ile karşılaşan Club Brugge, kendi evinde golsüz beraberlikle sonuçlanan maçta efektif bir oyun ortaya koyamayarak bir puan ile haftayı kapadı.

Ligin dördüncü haftasında Genk ile karşılaşan Club Brugge, 4-3-3 formasyonu ile çıktığı maçta 1-1'lik skor ile kendi stadından bir puan ile ayrıldı.











Ligin beşinci haftasında Cercle Brugge ile karşılaşan rakibimiz, deplasmanda 2-0'lık net galibiyet alarak üç puanı hanesine yazdırdı.









Ligi bir kenara ayırırsak, Avrupa arenasında oynanan maçların önemi ve sahaya yansıtılan motivasyonu bambaşka oluyor. Bu nedenle, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları, Club Brugge'un oyunu ile ilgili daha fazla fikir verebilir. Ağustos ayında oynadıkları dört ön eleme maçının sonuçlarını sizin için derledik.

Üçüncü tur ilk maçında Dinamo Kiev ile karşılaşan Club Brugge, kendi evinde Ukraynalı ekibi 1-0 yendi. Bu karşılaşmaya sezonun geri kalanında olduğu gibi 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıktı.











Üçüncü turun ikinci maçında deplasmanda Dinamo Kiev rövanşına çıkan Club Brugge, sahadan 3-3'lük beraberlik ile ayrıldı ve skor üstünlüğü ile adını üst tura yazdırdı. 










Grup aşamasına katılmak için son engel ile karşılaşan Club Brugge, LASK Linz ile eşleşti. Mücadelesi yüksek olan ve özellikle orta sahanın kontrolünü ele almaya çalışan iki takımın ilk maçında Belçikalı ekip 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıkıp deplasmandaki ilk maçında 1-0'lık galibiyet elde etti.


İlk maçında deplasmanda 1-0'lık skor ile avantajlı olarak evine dönen Club Brugge, kendi evinde LASK Linz takımını 2-1 yenerek grup aşamasına resmen katılmaya hak kazandı. 

Galatasaray, mücadele etmeyi seven ve tehlikeli silahlara sahip olan takımların olduğu gruba düştü. Real Madrid ve Paris Saint-Germain takımlarının analizi yapılmasa dahi grubun en tehlikeli ve en zorlu iki takımı olduğunu hepimiz biliyoruz. Club Brugge haricinde, grupta Galatasaray ile birlikte Real Madrid ve PSG istediği gibi sezona başlayamadı. Skor olarak istenen elde edilse dahi ortaya konan oyun takım taraftarlarının kafasında soru işareti oluşturuyor. 

Galatasaray, A grubunun ilk maçında bugün saat 19:55'i gösterdiğinde Club Brugge karşılaşmasına başlayacak. Şüphesiz akıllardaki ilk plan Club Brugge maçlarından 6 puan toplamak ve ardından Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde PSG ve Real Madrid'den puan çalmaya çalışmak. 

Club Brugge her ne kadar isim olarak güçsüz görünse de, oynadıkları oyun ile kendi evinde Real Madrid veya PSG'den puan dahi alabilecek kadar tehlikeli. Zor bir sezon ama zoru defalarca başaran Galatasaray, istediğinde aynı başarıları tekrar elde edebilecek kadar tehdit bir takım.  Galatasaray'ın kadrosunda bulunan oyuncular potansiyellerini yansıttığı takdirde, yıllar önce elde ettiğimiz başarıları tekrar görebiliriz. İpler bir nevi Galatasaray'ın elinde...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0