UCL | Düşler Sahnesi'nde perde açılıyor!

Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu olarak kabul edilen UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üstüste ikinci ve toplamda 16. kez sahne alacak olan Galatasaray, grup aşamasının ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda karşılaşacak. 29bin kişi kapasiteli Jan Breydel Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı mücadele 18 Eylül Çarşamba günü saat 19:55’de başlarken, karşılaşmayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ: BAŞLIYORUZ!
Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon bu hafta oynanacak maçlar itibariyle başlıyor. 1992'de yenilenen formatıyla oynanmaya başlayan turnuvada bugüne kadar en çok şampiyon olan takım 13 kez kupayı müzesine götüren Real Madrid olurken, 7 kez mutlu sona ulaşan İtalyan ekibi Milan ve 6 kez mutlu sona ulaşan İngiliz ekibi Liverpool en çok kazananlar listesinde yer almayı başardı.

Bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 132 gol kaydeden Cristiano Ronaldo turnuva tarihinin en golcü ismi olurken, tarihin en iyisi olmak için kıyasıya rekabet içerisinde bulunduğu Arjantinli meslektaşı Lionel Messi turnuvada 112 kez gol sevinci yaşadı. Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maça çıkan isim ise İspanyol kaleci Iker Casillas olurken, 181 kez sahaya çıkan efsanevi kaleciyi takip eden isim Juventus'un süperstarı Cristiano Ronaldo. 166 kez bu turnuvada boy gösteren Portekizli yıldız bu sezon turnuvanın en çok forma giyen ismi olmaya hiç uzak değil.

BİRBİRİNE BENZER, GELENEKÇİ İKİ KULÜP
Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına doğrudan katılım hakkı elde eden Galatasaray, kulüp tarihinde 16. kez bu turnuvada boy gösterecek. Türkiye'yi bu turnuvada temsil edecek tek takım olan Galatasaray, son beş sezonda üçüncü kez Devler Ligi arenasında sahne alarak önemli bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz sezon grup aşamasında Porto - Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova ile birlikte D Grubu'nda yer alan Fatih Terim'in öğrencileri, altı maç sonunda 4 puan toplayarak grubunu 3.sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmişti.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi grup maçlarının ilk haftasında Lokomotiv Moskova karşısında sahadan net bir oyun ve 3-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray, turnuvada son galibiyetini bu karşılaşmada alacağını nereden bilebilirdi ki? Garry Rodrigues, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan'ın golleriyle sahadan 3 puanla ayrılarak taraftarını mutlu eden Galatasaray, devam eden sekansta grubunda oynadığı 5 karşılaşmada sadece 1 puan alırken 2 gol atabildi. Grubunu üçüncü sırada bitiren Galatasaray, yoluna iki numaralı kupada devam ederken Benfica karşısında iki maç sonunda toplamda 2-1'lik skorla Avrupa Kupaları macerasını tamamladı.

Belçika Ligi'ni geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tamamlayan Club Brugge kulüp tarihinde 15. kez Şampiyonlar Ligi organizasyonunda boy gösterecek. Avrupa Kupaları'na katılma konusunda oldukça tecrübeli olan Brugge temsilcisi bir numaralı kupa olan Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar çıktığı 100 resmi karşılaşmada 37 galibiyet - 21 beraberlik ve 42 yenilgi aldı.

Geçen sezon tıpkı Galatasaray gibi Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden Club Brugge yer aldığı A Grubu'nda rakipleri Borussia Dortmund - Atletico Madrid ve Monaco ile oynadığı altı maç sonunda 1 galibiyet - 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak topladığı 6 puanla grubunu 3. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. Son 32 turunda Avusturya temsilcisi Salzburg karşısında ilk maçı kazanan Belçika ekibi, deplasmandaki rövanş karşılaşmasında 4-0'lık ağır mağlubiyet sonrasında turnuvaya veda etti.

KADRODA BÜYÜK REVİZYON: ŞAMPİYONLAR LİGİ TECRÜBESİ
Geçtiğimiz sezon grup aşamasında 6 maç sonunda 4 puan toplayarak büyük bir hayalkırıklığı yaratan Galatasaray'da başta devre arası transfer dönemi olmak üzere geride bırakılan transfer dönemlerinde kadroda önemli bir revizyon gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sezon grup aşamasında Porto karşısında son maçta evinde 2-3 kaybeden Galatasaray'da ilk 11'de forma giyen isimlerden 5'i bu sezon kadroda yer alırken, kadronun büyük bir revizyona gittiği net olarak fark ediliyor.

Devre arasında Marcao ve Luyindama'yı savunmanın merkezine monte eden Galatasaray, yaz döneminde de orta alanda Fernando - Badou Ndiaye ikilisinin yerine Steven Nzonzi - Jean Michael Seri ve Mario Lemina üçlüsünü kadrosuna kattı. Hücum hattında Henry Onyekuru ve Eren Derdiyok ikilisinin yerine Ryan Babel - Radamel Falcao ikilisini kadrosuna katan takımımız hem bireysel olarak hem de takım olarak Şampiyonlar Ligi tecrübesini yukarıya çekmiş oldu.

GÖZLER ONLARIN ÜZERİNDE OLACAK: FALCAO VS DIAGNE
Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Kolombiyalı yıldız oyuncu Radamel Falcao hiç kuşkusuz karşılaşmanın en dikkat çeken ismi olacak. Kariyerinde daha önce Porto ve Monaco formalarıyla Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 28 maça çıkan Falcao bu karşılaşmalarda 14 kez gol sevinci yaşadı. Falcao geçen sezon formasını giydiği Monaco kulübüyle Club Brugge karşısında tek maça çıktı ve bu maçta takımının sahadan 4-0 mağlup ayrılmasına engel olamamıştı.

Club Brugge - Galatasaray karşılaşmasında dikkat çeken bir başka isim ise hiç kuşkusuz Mbaye Diagne olacak. Transferin son gününde Belçika kulübüne kiralanan Senegalli yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon devre arasında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer olmuş ve ligin ikinci yarısında attığı 10 golle şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Süper Lig'de toplam 30 gol atarak lig tarihinin en golcü yabancı oyuncusu olan Diagne bu sezon Galatasaray formasıyla 3 maçta görev yapmış ancak gol sevinci yaşamamıştı.

FATİH TERİM: ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TOPLAM 72 MAÇ
Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde kulüp tarihinde Avrupa Kupaları genelinde 72 karşılaşmaya çıkarken bu karşılaşmalarda 30 galibiyet elde etti. Rakipleri karşısında 27 kez sahadan üzgün ayrılan taraf olan Galatasaray, rakipleriyle 15 maçta yenişemezken bu karşılaşmalarda attığı 103 gole karşın kalesinde 102 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 47 maça çıkan İmparator, bu karşılaşmalarda takımıyla 14 galibiyet - 9 beraberlik ve 24 mağlubiyet elde etti. Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 8 maçta 8 kez kazanan tarafta olan 60 yaşındaki başarılı teknik adamın bu turnuvada kariyerindeki en büyük başarısı ise 2012-13 sezonunda çeyrek final oynamak oldu.

FCN Blog editörleri Can Bedel ve Barış Çamur'un hem grup kuraları hem de Club Brugge karşılaşması için yaptığı yayını izlemek için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0