Şansal Büyüka: Bildiğimiz ve alıştığımız Galatasaray henüz ortada yok..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunun ilk maçında Brugge deplasmanında sahadan golsüz eşitlikle ayrılan Galatasaray'ın performansını spor yorumcusu Şansal Büyüka değerlendirdi. Takımın kağıt üzerinde oldukça ciddi isimlere sahip olduğunu belirten Büyüka, takımın yıldızı Radamel Falcao'dan her maçı kurtarmasını beklemenin doğru olmadığını belirtti. Şansal Büyüka'nın görüşleri şu şekilde..

Galatasaray’da kabul edelim ki, Şampiyonlar Ligi’nin hakkını verecek çok güçlü bir kadro ve bu ligin en önemli hocalarından biri Fatih Terim var. Ama bizim, bildiğimiz, tanıdığımız, alıştığımız Galatasaray henüz ortada yok. Böyle bir ortamda Brugge maçı ile başlamak Galatasaray’ın büyük şansı oldu. Dileriz şans kapıyı her zaman çalar. Oynanan futbolu, takımın heves ve iştahını görünce, ister istemez Galatasaray’ın bu şansa her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyor insan..

Falcao iyi marke edildi. Ayrıca Falcao’dan her maçta gol ya da goller beklemek futbolun olağan akışına aykırı... Falcao bazen parlayacak, atacak; bazen duracak. Futbolun doğasında bu var. Falcao’yu bir “futbol ilahı” gibi görmek, Falcao’ya da zarar verir, Galatasaray’a da. Falcao büyük golcü, buna kimse itiraz edemez. Ama her maçın kurtarıcısı değil. Galatasaray orta sahası henüz beklenen sertliği yakalamış değil. Nzonzi “kibar” oynuyor, yani ısırmıyor, kimsenin canını yakmıyor. Seri bu maçta biraz daha göründü ama yeterli değil. Lemina henüz ortada yok..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0